yoksa neden yok ben bu aralar hiçbir şeye inanamıyorum maalesef
müslümanım
başka bir dine inanıyorum
ateistim
deistim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yoksa neden yok ben bu aralar hiçbir şeye inanamıyorum maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hiç bir şeye inanmamak da bir inançtır. Netice itibariyle yokluğa ve hiçliğe inandığın için, kendi içinde hem birbirini çürütüyor, hem birbiriyle çelişiyor...
hiçliğe inanmıyorum sadece cevabı bilmiyorum ama dinler insan uydurması bu kesin bana göre artık hem cevap şart da değil tesadüf olsun başka bir şey olsun beni artık ilgilendirmiyor
Hiç bir şeye inanmıyorum diyorsunuz, "şey" kelimesi varlık olan bütün mevcudat demektir, bu şey kelimesi yalnız yokluğu içine almaz.
Kezâ, şu hiç bir şey'e inanmıyorum diyenler, kendini ve bütün varlıkları inkâr etmiş oluyor.
Din ve dinî inanç meselesine gelince sana şöyle deriz. Gördüğün ve inandığın madde ve mevcudatın kaynağı nedir ve fâili kimdir diye sana sorulur. Bir şeyi yok ve yalan ve uydurma olduğunu iddiâ ediyorsun. Ve buna karşılık deriz ki mâdem ortada bir iddiâ vardır, bu iddianın da bir isbâtı olmalıdır ve olmak zorundadır...
sen ölümden hiç olmaktan o kadar korkuyorsun ki hayatı yaşamak yerine habire soru soruyorsun bence böyle ve şeye inanmıyorum derken dinler ve hayat nasıl var oldunun cevaplarına inanmıyorum demek istedim yani varlıktan bahsetmedim varlık zaten var ve yaşıyorum orası ayrı yanlış anlamışşsn
Hayır ben ölümden asla korkmuyorum, siz burada yanılıyorsunuz. Belki ölümden dehşetle korkan, kendisinin ve sevdiklerinin ebedî idam olduğunu ve onların yokluğunu kabullenmek dinsizlere o kadar dehşetli elem ve eziyet veriyor ki, tâ kalplerini ağlattırıyor. Her ne ise, bir yaratıcının vücûdunu kabul etmeyen bir bedbaht adama haşrin ve yeniden dirilmenin ispâtını yapmak bütün bütün abesiyettir.
Ve "insan dinî meselelerde, bilmediği ve yetişmediği şey'lere düşmandır"
Hem siz yokluğu kabullenmişsiniz, sizinle daha fazla söyleşmek mânâsızlık olur...
Seâametle kalın...
kardeşim yokluğu kabullenmedim varlık şu an var yokluk ise sen yok olunca ne alaka saçma sapan konuşma anasını satim sonsuz cennet veya cehennem istencini anlıyorum ama emin ol yok olunca zaten yok olmuş olucaksın şu an düşünmek saçma yaşa gitsin işte simdi sev simdi seviş gerisi boş
Ey ser'sem ve irtidâd-ı mutlak arkadaş, ben ehl-i ilhadın ve dinsizlerin inkâr ve yokluk fikrini kabullenecek derecede şuursuz bir bedbaht değilim.
Hem sen beni o taklidî imân olan cehl-i mürekkeb insanlarla karıştırıyorsun, galiba...
Ey! Müteannid arkadaş, ya sen bana fen ve felsefeyle yokluğu ve sonsuz yok olacağını hem aklî hem fikrî hem mantıkî olarak ve çürütülemez delillerle ispât et. Veyahut safsata ve malâyânî süprüntülerinle beni meşgul etme, al o yâvelerini git dinsizlere anlat ve onlara öğret...
Eğer kayda değer bir sualiniz yoksa lütfen bana mânâsız fikirlerinizi yazmayın...
Ateistim
Deistim