Bir dine inanıyor musunuz?
İslam
Hristiyanlık
Musevilik
Satanizm
İnanmıyorum (ateist deist agnostik)
Farklı bir din
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim yok. Lise yıllarımda anlamsız ve gereksiz olduğunu kavradım. Sadece insanları sürü gibi gütmek, kontrol altında tutmak için hakim güç tarafından çok iyi kullanılan bir kurallar silsilesi. Daha fazlası değil.
Cevap
10Cevap
Maalesef gençlerimiz okullarda kendi zekalarını mantıklarini kullandığını sanıp kendilerini ateist vs artık her ne saçmalıksa.
Dinimizin ilk kuralı. Oku Allah'ın adıyla oku..
Tm abi Allah var
Zaten var.. sadece görüldüğünü inanmak istiyorsunuz aradaki fark buislamiyet kusursuzdur kusurlu olan insanlardır
Kendine Müslümanım diyenler dahil
Galileo Galilei de kafasını kullanıp dünya yuvarlak derken kimse inanmamıştı, adama eziyet etmişlerdi adamın fikrine bile saygı göstermemişlerdi ama sen bilirsin.
@KnightsSword tamamda ne alaka dünya yuvarlak olduğunu millattan önce keşfettiler..
"okullarda kendi zekalarını mantıklarini kullandığını sanıp" olarak nitelendirdiğin çocuklar ne demeye çalıştığımı anlardır bence :D burada değinmek istediğim yer dünyanın yuvarlak olup olmaması değil. O yüzden m. ö veya sonra ha pisagor ha galile söylemiş o olay değil yani. kendin çözersin.
@KnightsSword ben o açıdan demedim ya kış anlıyorsun okula gidip kendini zeki sanan biz okuduk bizde gördük.. insanlar işine nasıl gelirse o şekilde anlıyor misal sen.. birşeyi okumak ve anlamak arasında fark var
Niye insanlar kendi fikirlerini üretemiyor, öne süremiyor mu :D Adam ben dine değil ama yaratıcıya inanıyorum dediği zaman adam mal mı oluyor. Senin söylemin buna geliyor gayette.
@KnightsSword kimseye mal demiyorum konuyu evirip çevirip duruyorsun benim lafım ateistlere sen konuyu nereye sürdün..
Vede dinimizde herşeyi yaratanın kim olduğu açıkça belirtilmiş.. gerisi size kalmış
Ateist vs. demişsin o yüzden vesayre olarak diğer akımları da vurguladığınızı düşündüm şahsen.
İşte o inasnlara göre benim belirttiğim insanlara göre de Agnostik olsun, Deist olsun. düşündükleri şeylere mantıklı yaklaştıkları için suçlanmalarını haksız buluyorum.
Kitapta belirtilmiş evet.
@KnightsSword herkesin düşüncesi kendisinedir ben mantıklı bulmuyorum.. ölüm er ya da geç hepimize gelecek..
Aynen herkesin düşüncesi kendine haklısın.
Tanrıya kesin inanıyorum hatta eminim ama dinler konusunda kararsızım. Çünkü hepsinde sorunlar ve şaibeler var.
Bende tam tersi tanrı konusunda emin olamıyorum neden olsun ki? Varsa nasıl oldu? Çok saçma geliyor
İslamiyettene kusur var peki
@KaRa-MaSKee saymakla bitmez bir başlasam sabaha kadar sürer.
Abi varsa nasil oldu ne demek yaa. Bu mantikla bakarsan ne tanrinin ne de bizim ya da evrenin asls olmamasi lazimdi. Bizim aklimizi asan bir sekilde var iste sonucta o zamandan ve mekandan bagimsiz bu bizi asan bir sey biz asla anlayamayacaz bunu.
Aklına esen kusur nedir. Bir tane söyle
@KaRa-MaSKee bin tane sayabilirim. Öncelikle şunu bilmelisin bugün mezarı kazakistanın türkistan şehrinde bulunan hica ahmed yesevi ile sekillenmistir turk islam inancı ve arap islamindan her zaman farklı olmuştur. Turk islaminda arap islami gibi yobazlik bulunmaz cunku ata dini goktengri diniyle harmanlanmiş ve saflastirilmistir. Ondsn dolayi turkler tarihleri boyunca asil. islamdaki yobazliklari ve arap adetlerinin islamin icerisine yerlestirilmesini farketmemislerdir.
Onceliklr muhammedden baslayalim. muhammedin kendisi 54 yaslarindayken 9 yaşındaki zavallı kız çocuğu ayseyi ifal etmesi yeter de artar bile. Onun haricinde bin tane sey sayarim.
Zamandan ve mekandan bağımsız diyorsun ya hani abi zaman ve mekânın hala ne olduğunu bile anlamadık sadece kendini tatmin ediyorsun belki de evren hep vardı biz evreni daha hiç anlayamadık ki sen bana tanrıyı anlatmaya çalışıyorsn bende senin gibiydim ama artık değilim
Tamam da neden vardi. Kodumun evreni kendi kendine yoktsn yere var olabiliyor da tanri mi var olamiyor? Ulan en ufak bir sey oldugun da bile sebep-sonuç iliskisiyle isi yapani arayan sizler neden mevzu tanri olunca yok saymak icin elinjzden geleni yapiyorsunuz
Knk bu tanrı inancı neden bu kadar baskın sende evren kendi kendine olup olmadığını da bilmiyoruz ki belki de hep vardı veya yok belki de şu an bir şey bildiğimiz yok her şey insan algısına bağlı işliyor birde evren kendi kendine oluyor da tanrı olamıyor mu demişsin ee bu bir cevap mi bilimde mesela bazı yerlerde sebep sonuç ilişkisi kesiliyor kuantum fiziğinde mesela ben tanrı yoktur demiyorum sadece inancım yok olduğu görüşünde hatta Elon muskin inandığı simüle evren bile daha mantıklı yani biz bir evren kodlayabilecek isek gelecekte bizi de gelişmiş canlılar kodlams olabilir ki onların evreninin yasaları ne şekilde işler onu da bilemeyiz
Bilinçli bir şeyin var olduğunu düşünme eğilimin var ama bilinçsiz ise asla olamaza çekiyorsun illa tanrı gibi bir şey olmak zorunda değil hatta çok mantık dışı bir kuram
Abi sen saka misın. Uzayda bir bosluk düşün ve kapalı bir kutu icinde bu boşluğun icinde 15 milyar yil sonra bir insan bulabilir misin ya da bir otomobil ya da bir bakteri? Ama o boşluk salt boşluk olayacak içinde ne atom ne enerji ne kuark ne kara madde ya da enerji hic bir sey olmayacak ve bu kutuyu istedigin kadar büyük tutabilirsin. Evet simdi bu soruyu cevapla bana .
Bu soru ile ne alakası var knk ve o karanlık dediğin uzay karanlık madde denen şey aslında oda bir bosluk değil hatta son çalışmalar kuantum dalgalanlari olduğunu gösteriyor boşluk yerine şöyle düşün yoğurtun içindeki misketler gezegen gibi mesela oda bir varlik
Ama bunun tanrı diye hayal ettiğin şey ile alakası nedir
Zaten evrenin %90 karanlık sadece %10 gezegen su bu aslında her yer boş gibi fizik ne kadar biliyorsun bilmiyrm ama
Birincisi dediğim gibi İslam kusursuzdur kusurlu olan insanlardır.. örnek olarak alevi Sünni safi Hanefi vs insanlar kendi mehzebini oluşturmuş bu yanlış tek bir din tek bir inanış var.
Ikincisi Hz Aişe ni yaşı hiçbir yerde yazmıyor Hz ebubekirin kızıdır.. İslam'ın temel kuralı ergenligi atlatan her bir birey bekar kalmamalı evlenip çoğalması gerekiyordu
Wikipediye bakarsan 604yilinda doğmuş 624 yaşında evlenmiş diyor.
Deist, Agnostik ama bunların inanmadığı anlamına gelmiyor Yaratıcı, Tanrıya inanıyorsun işte. İnanmayan Ateist.
İnanıyorum
Peki sen inanıyor musun ve dininin emrettiği gibi yaşıyor musun
Dinlere inanmıyorum
bukadr müsüman var nedne katliamlar hırsızlıklar çok
Elhamdulillah, müslümanım
Müslümanım Elhamdülillah
inanmıyorum saçma buluyorum
Var. Evet
Kemalizm
Yoggg
Dinsizim
Müslümanım