Daha fazla acımasız olarak mı, insanlarla fazladan mesafe koyarak mı?

Daha fazla acımasız olarak mı, insanlarla fazladan mesafe koyarak mı?

Dün bir psikologtan dinledim. Sen içinde ne kadar sevgiyle karşındakine gitsen de, sevginin onu ne kadar iyileştirecegini düşünsen de onun dünyasındaki yıkım o kadar derinlerdedir ki ona sevgin teğet bile geçmez.
Dediğin şey de doğru değil. O insana kötü olduğu için kızıyorsun daha fazla gaddar olup aslında ondan daha kötü oluyorsun. Umursamadan yoluna devam etmek lazım.
Gerekirse ayna karşısına geçeceksin, kendini izleyeceksin, içindeki çatlakları onarana kadar dahi olsa güçlü biri gibi durmayı taklit edeceksin.. başka bir yolu yok arkadaşım.
Bir gün öleceğimizi hatırlayarak. Geçen yıl mezarlığa gitmiştim. Bizim eski mahallenin tüm büyükleri aynı yerde gömülü. Aile mezarlıkları yan yana karşı karşıya. Şöyle bir baktım... Aralarında neler geçmiştir kim bilir dedim. Öfke, nefret, kıskançlık, sevda, dostluk... Şimdi? Her şey bitmiş ve cansız bedenleri aynı yerde. Bir gün hepimiz öleceğiz. O yüzden kısıtlı zamanda ne takıntılı olmalı ne fazla alıngan, kırılgan. Yaşamalı hayatı kısıtlı şartlar altında en fazla verimi alarak:)
Velhasıl kelam takmayarak daha az kırılgan oluruz. Ben öyleyim artık
Tabi ki de kimseyi takmayarak. kimseyi umursamayarak. ve ilk önce kendini düşünerek. ya da daha doğrusu sevgiyi hak edene vererek
Beklenti ne kadar düşükse o kadar az kırılır, en iyisi umursamamak ve takmayarak daha pozitif bakış açısı olur. Kendini sevmeyi öğrendiğinde kimseden beklentiye girmeden daha yüksek mutluluk duyarlar kırılgan bir duygusu olmazdır.
Cevap
12Cevap
Ben kimseye acı cektirmek ya da kırmak taraftarı değilim kişiliğim de buna uygun değil zaten oyuzden sadece sessizce uzaklaşıp mesafe koyuyorum okadar
Kimseyi umurumuza getirmeyerek. Püf nokta budur. Bana kalbi taşlaşmış diyorlar. 😒
Umursamazlığı tavan ettikten sonra
Yapısal bir şey, ben hep iyi niyetle kendimden ödün verdiğim için karşılığında aynı yaklaşımı göremeyince inanılmaz kırılıyorum. Çevremizde bize enerji vermeyecek insanları ayıklayabilmek lazım, anca öyle değişir bir şeyler.
insanlarla aramıza mesafe koyarak beklentimizi de düşürmüş oluyoruz ve kırılma riskimiz azalıyor. herkesi hayatımızın merkezi yapınca kırılan üzülen biz oluyoruz
Mesafe koyarak anca günü kurtarırız oysaki ne kadar acımasız olursak kırılganlık da ters orantıda düşer
Umursamamakla başlayabilir insan duruma göre beklenti halleri oluyor beklentilere kapılmamak da olur mesela
İnsanlara hak ettikleri gibi davranınca kimseyi siklememeyï öğrenince hiç kimsenin keyfinin kahyasından daha önemli olmadığını anlayınca vs. Vs.
Merhaba,
Her şeyin canı cehenneme! 😅
İnsanlara değer vermeyerek! 😅
Önce kendimize değer vermeliyiz ve insanlardan beklentiyi en aza indirmeliyiz
Umursamamayı öğrendiğin gün hayatı çok daha güzel yaşarsın kardo. Bunu hiçbir zaman unutma 👌
Kimseyi takmayarak, kim ne derse desin sen istediğin gibi kalacaksın istediğin şeyi yapacaksın HATYATTA Kİ SEYE İHTİYACIN YOK Allah var o her zaman yanında o herşeyin en büyüğü
İnsanları umursamayarak
Kırıla kırıla azalırız scksksk
Az kırılgan diye bişey ölçüsü yok maalesef
Elde olan bir durum değil ki bu
Her şeyin bize hitap etmeyeceğini kabul ederek.
Mesafe iyidir yara vermez ve almazsın
yaşadıklarımızla alakalı
Hiç birşeyi kafaya takma
Hak etmeyen insanlara değer vermeyi bırakarak.
bencede umursamamayı öğrenmek
Umursamamayı öğrenerek
bende bilmiyorum
Bencil ol bak nasıl her şey yolunu buluyor
Kırıla kırıla
Umursamayarak
umursamayarak
Kimsesiz kalarak
Kendini severek
Olgunlaşarak
Umursamaz olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?