Bazen o kadar güzel satırlar oluyor ki; kapağın rengi asıl ışıkta parlıyormuş diyorsun. Kapağın rengine kanıp, satırlarda az kaybolmadık; o yüzden soruyorum.
Sen ne diyorsun?

Bazen o kadar güzel satırlar oluyor ki; kapağın rengi asıl ışıkta parlıyormuş diyorsun. Kapağın rengine kanıp, satırlarda az kaybolmadık; o yüzden soruyorum.
Sen ne diyorsun?
Kitapların kapağına bakmadım hiç, kapaklarına bakmak aklıma dahi gelmedi, başlıkları ya da yazarları çekti ilgimi her zaman. Hatta ikinci el kitap dahi almışlığım var, şimdi düşününce farkettim; bazı aldığım kitapların kapağı da öyle şık, afili değil. Bana neler katabileceğine bakıyorum alacağım kitabın, yüreğimi , saçlarımı okşayacak mı, bana yeni bir ben katacak mı, kendimi yeniden doğurmamı, inşa etmemi, yenilenmemi, arınmamı, tazelenmemi sağlayacak mı, ah okuduğum romanın sayfasında kendime rast gelecek miyim, bu da aynı ben diyip o kişiyi sevecek miyim, bağrıma basacak mıyım, kendime yabancı olmaktan kurtaracak mı beni kendimle içselleştirdiğim o karakter bu teferruatlarla meşgul oluyorum, yeni bir dünyayla tanışabilecek miyim, kitap karakterleriyle dost olabilecek miyim, o satırların içerisine girip hapsolabilecek miyim bu gibi detaylar alakadar ediyor beni. Aslında her insan da bir kitap, kapakları belirleseydi herkesin kimliğini o vakit içerikleri de güzel olurdu lakin dışı melek olup içi şeytan olan bir çok kişi var, kimsenin vitrinine aldanmamak lazım, vitrin yanıltıcı olabilir, tatlı tatlı konuşup alttan alttan kuyu kazan manipülatif çok kişi var, vitrinden ziyade içerik mühim. İçerikler de kapaklar da değil, sahifeler de, ayrıntılar da saklı.
Hem sorunun fikrini hem de görselini uzun uzun güzelce yazmissin, eline sağlık. Teşekkür ederim
İstirham ederim.
Bazen kitapları kapaklarına göre yargılama eğiliminde oluyoruz; bu durum hayatta da geçerli olabiliyor. Bir şeyin dış görünüşü bizi etkiliyor ve onun içindeki derinliği, anlamı kaçıran oluyoruz. Ancak, bir kitabın kapağına bakıp, içeriği hakkında karar vermek, aslında o kitabın sunduğu dünyayı keşfetme fırsatını kaybetmek anlamına geliyor.
Gerçek şu ki, dışarıdan cazip görünmeyen bir şeyin içinde müthiş bir hikaye, derin bir anlam ya da bizde iz bırakacak bir cümle gizli olabilir. Kapaklarına bakıp geri çevirdiğinizde kitaplar ya da önyargıları yaklaşılan insanlar, belki de bizim aradığımız cevapları ya da ilhamı sunabilecek potansiyele sahiptir.
Diğer yandan, kapağı çekici bulup da içeriği beklentilerimizi karşılamayan kitaplar da oluyor. Belki de bu, hayatın bize "göründüğü gibi olmayabilir" dersi vermesinin bir yolu. Bu tür deneyimler, aslında dış görünüşün yanıltıcı olabileceğini ve derinlik arayışında yüzeyde kalmamamız gerektiğini hatırlatıyor.
Kısacası, bence belki de satırlarda kaybolmak, bazen sadece derinliklerde ne olduğunu gerçekten merak etmediğimiz için başımıza geliyor. Ve evet, kapaara bakarak karar verdiğimizde ya da sadece kapakların cazibesine kapıldığımızda, kendimizi beklenmedik bir kaybolmuşlukta bulabiliriz. Ama belki de bu kayboluş, asıl keşiflerin başladığı yerdir. 🚬💪🏻
Sorudaki betimi tam olarak aktaran enfes bir görüş olmuş, harika:)
Teşekkür ederim
en iyi görüş olarak ben sizi seçecektim ama sistem otomatik olarak seçmiş, rica ederim
Hayatta bazen kapaklarıyla yargıladığımız kitaplar, içinde sakladığı hazineyi gösteremez bize. Oysa her sayfa, bir fırsattır keşfetmek için. Satırlarda kaybolmamızın sebebi belki de o kapağı aralamaya cesaret edememek değil midir? İnsan neye inanırsa onu yaşar; belki de gözümüzden kaçanlar, ruhumuza en çok dokunacak hikayelerdir. Sadece bir adım atmak yeter bazen... 🌿
Kardeşim engellemene gerek yoktu konuşmak istemiyorum desen anlar rahatsız etmezdim sana ne yanlışım oldu bilmiyorum ama her şey için teşekkür ederim bende
Bence olabilir tabi ki de. . insan bazen kapağına göre yargılar insanları konuları olayları.. bu yüzden de belki de çoğu fırsatı geri teper.. sayfayı açıp bakmadığı için.. ve kendini kaybeder hayatta ne istediğini bilemez.. sonunda da yalnız kalır.
ama tam tersi de olabilir.. sırf güzel diye aldanıp da boş sayfaları çevirmek..
Ne güzel de yorumladin abim, sağ ol canım
@Luccᴀ Rica ederim abi ne demek. güzel bir soruymuş düşündürücü 🙏
Teşekkürler abim ❤
Cevap
3Cevap
Kapak hiç önemli değil. Tıpkı içi boş dışı hoş olan insanlar gibi. Benim için önemli olan asla kendi başına vitrin olamaz.
Soruyu sadece kitap kapağı ve kitap içeriği üzerinden anlayıp, bu konuda görüş bırakan kişileri görünce; senin yorumlarin gibi paylasimlar bırakanlara yeni bir sempati besliyor insan 😂
Teşekkür ederim @HeartofFire Hanım 🌸
Teşekkürler efenim bilmukabele :D ✨
Önemli olan kitabın kapağı değil de konusu ne? Konusu güzelse okunur. Çok beğendiği yazarları varsa kapakları önemsemeden hepsi okuyabilir. :)
Kapağa bakarak kitabı yargılamam. Çünkü öylesinin içi çok da güzel olabiliyor. Bakmak yerine görebilmek önemli. Bu da detaylarda saklı.
Bu oldukça güzel bir metafor olmuş ama, elinize sağlık!
Kapağını beğenmediğimiz bir kitabın sayfalarını çevirmediğimizde, o kitabın içindeki değerli bilgileri ve hikayeleri kaçırmış oluruz. Bu durum, yaşamımızda da benzer bir şekilde geçerli olabilir; bazen bir şeylerin dış görünüşü ya da ilk izlenimi bizi yanıltabilir.
Ancak, bu ilk izlenimlerin ötesinde derin ve anlamlı bir şeyler olabilir. Bu yüzden, yüzeysel değerlendirmeler yerine, derinlemesine incelemeye ve keşfetmeye açık olmalıyız. Böylece, belki de dış görünüşün ötesindeki gerçek zenginlikleri keşfetme şansımız olur diyelim.
Ben kitabın kapağına ufak bir göz attıktan sonra beğensem de beğenmesem de rastgele birkaç sayfadan birkaç cümle açar okurum. Kapak yanıltıcı olabilir ama okuduğum cümleler ve hissettirdikleri kapakta gördüklerimi unutturacak duruma getirebilir.
O yüzden kapak nasıl olursa olsun kitabı güzelleştiren detayları görmek lazım bence de
Rica ederim 🙏
oldukça düşündürücü güzel bir soru olmuş, kapağı yani sorunuzdaki benzetmeyle dış görünüm, beğenmediğimiz bir kitap yani insan, içeriğinde çok değerli ve etkileyici satırlar barındırabilir. satırlarda kaybolmak, içeriğin çekiciliği derinliğiyle ilgilidir. kapağın estetiği bazen bizim kararlarımızı etkileyebilir.
Duygusalken oldu mu bu şimdi bee😢
Kitabın kapağını beğenmiyordum, ama okumak da istiyordum, bir iki sayfa çevirdim, son satırda kayboldum..
Duygun satırlara sığar mıydı peki Murat?
Yüzeye çıkamazsak nasıl çıkıcaz bu bataklıktan?
Saklandığımız yerde kitabımızı okurken sobelenseydik keşke... Başımızı kaldırır, biraz olsun nefes alırdık derinliklerde sanki, he?
" Az da olsa" doğru... Uzun sürmezdi ya zaten murat..
Zamanın naz yapıp hızlı aktığı bi an varsa o da en mutlu olduğumuz andır. Göreceli zaman diye ben buna derim. Mutsuzken yavaş, mutluyken ağır ağır akar dakikalar...
Hızlı hızlı olacaktı..
Ama sen anladın🙃
Ah o sorular, soruyu mu çözse, düşünüp dalsa mı bilemiyor insan, ama zamanda geçiyor 😀 hayat da bundan ibaret gerçi
Mutluluğun tadı damakta kalıyor ya, o kötü. Bizi satırlarda eğleşmeye koyan da o, derinlerde avare avare gezdiren de
Kim bilir, belki bir gün nefes alırız🙂
dış görünüşü hoşumuza gitmeyen birinin satırlarını yani yaşamdaki detaylarını çoğu zaman incelemek istemediğimiz için gerçek mutluluğu bazen yakalayamıyoruz. O insanı tanıdıkça başka değerlerinin örneğin zeka, mükemmel kişilik gibi aslında ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz. Kapağın çekiciliğine kanıp mutsuz sevdalar peşinde bende oldum maalesef
rica ediyorum
sizinle konuşmak istiyorum mesajımı görünce yazarmısınız
Kapak yanıltıcı olabilir kitabın sayfalarını karistirmadikca okumadıkça bilemeyiz nasıl olduğunu
Kitap okumayı severim ama ilgimi çekmesi lazım sırf kapağı güzel diye okunmaz o kitap
Evet
Kapak bu foto olmayaydi iyiydi bu pislik adam sözde çok kitap okuyan. Kitap okuyan adam bile kötü olabiliyor
bazen de o satırlarda kendimizi buluyoruz kendimizi okuyoruz sonra bitince sayfalar gerçek hayata dönüyoruz
Kapaklar aldatıcı içerik önemli ben ön sözü okurum benim içime hitap etmeyen kitabı almam okumam..
Kapağın rengi zerre kadar umurumda değil
Kitap benim hayatımın ta kendisidir
Valla ben de öyleyim, kitabın kapağına göre kitap seçiyorum bazen. Her ne kadar saçma olsada 😄
Vav bu nasi güzel bi başlık
Bir kitabı kapağına göre yargılamam
Luci leylos bendiger hesabımı nick hoşuma gitmedi diye silmiştim 🤗
Mantıklı
Evet ondan dolayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?