Her kitap sarsarda her insan bunu anlar mı sorusunu düşünmek gerek. Kitapta emek dökülmüş sayısız kelime var bir kelime dahi sarsıcı olabilirken bir insan o bir kelimeyi alamayabilir. Kitaptan değil de insandan geçer kitabın sarsıcılığı.
12 Yorumla- +1 yıl
hımmm kişimi anlayamadı
kitap mı anlatamadı?
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanlar yumurta döte dayanınca kolları sıvadığı için bu haldeyiz zaten mesela bunu ermeni soykırımı olayı ile örneklendirecek olursak.
Millet olarak soykırım yapan biz değiliz onlar demeyi beceremiyoruz ne zaman Ermeniler Türkler soykırım yaptı derse elimize bayrağı alıp sokağa dökülüyoruz.
Normal zamanda aklımıza bile gelmiyor.
Adamlar olmayan bir olayı olmuş gibi göstermek için elinden geleni yapıyor biz ise oturuyoruz
Ne demişler kürdün aklı s. çarken türkün aklı kaçarken başına gelir.06 Yorumla- +1 yıl
Tarihçilerin yapması gereken işi biz yaptığımız için ve 10'u beceremediğimiz için elimizde bayraklarla hatta akademisyenler başbakanlar bürokratlar milletvekilleri çıkıp dışarda sallıyoruz 10'dan sonra çıkıyoruz televizyonlara televizyonlarda bir sürü laf sallıyoruz işimiz gücümüz sallama olmuş olduğumuzu sallıyoruz ama son noktayı koyamıyoruz sanırım bütün sıkıntımız bu boş laf kullanıyoruz boş laf üretiyoruz boş laf yapıyoruz sanırım en büyük ticaretimizde bu olsa gerek
- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
Üstad saygılarımı aunuyorum
- +1 yıl
Bilmukabele dostum.
Yıllardır akademisyenler, eğitimciler, siyaset bilimciler, hatta bilim ve ilim adamları alimler ulemalar, türban üzerine bir çok kez değindiler bunun üzerinden komplo teorileri ürettiler ama bir tanesi kalkıpta burada oturup türbanı tartışmak yerine şu ermeni soykırımı meselesini gündeme taşısak üzerine konuşsak demedi, diyenide tukaka ettiler,
Eee sonuç olarak imam os. rursa bizede şaapmak düşer hesabı meydanlarda kahrolsun ermenistan diye slogan atıp bayrak sallamak kalıyor.
Ekonomisi bile olmayan yıllarca çeşitli devletler içerisinde azınlık olarak yaşamış ulus bilinci olmayanlar ile baş edemiyoruz
Sebebi ise kafkanın dediği gibi “Bir kitap başımıza inen bir darbe gibi bizi sarsalamıyorsa neden zahmet edip okuyalım ki?”
İşte bu sebepten birileri kafamıza vurmadan aklımız başımıza gelmediği için bu haldeyiz.
Gene kafkanın dediği gibi “Her devrim gün gelir buharlaşır, ardında yapış yapış bir bürokrasi kalır.” - +1 yıl
Siyasetçilerin en çok yaptığı şey pirim yapan şeyleri en planı atmak ayni esnaf gibi sattığı şeyleri hep vitrinde tutar satamadan atları arka tarafa koyar siyasetçi için pirim yapan şey önemlidir duruma göre bugün milliyetçi solcu belki sosyalist son 20 gündür olduğu gibi belkide konu hiçbir sistem farketmiyor hayatımızı karartanlar kendilerince seçtiklerimiz oluyor
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılEn güzel bilgi farkında olmadan zihninin aldığı bilgildir. demişti bir hocamız.
Bazı seyleri ayırt edebilmek için iyisini de kötüsünü okuman gerekir.
bir kitabın sadece konu işlenişiyle insanı cezbetmesine degilde zekasını geliştirme ona arka planlanda katacaklarını umarak , bazı eserlerin sıkılarakta olsa okunması gerektiğini düşünüyorum18 Yorumla- +1 yıl
Tekrardan hikmet varmış sanırım hoca bunu daha farklı söylemiş size ilk önce iyi olanı bilmek gerekir ki karşınıza kötü olan geldiği zaman 10'u almaya bilelim ve 10'a karşı koyabilirim
- +1 yıl
Tabii önce bilinmesi gerekenler hayatına görünürde fayda sağlanacak kitaplar okunmali. daha sonra digerleri
- +1 yıl
Tekrardan hikmeti söylemeye calışmamıştı 😊
- +1 yıl
Aynı şeyi söyleyip tekrar ettik bir hikmeti olsa gerek okuyanlar bundan bir Hikmet çıkartıp tekrar okullari heralde :-)
- +1 yıl
Garip yani bende her yorumda farklı şeylerden bahsettigimizi düsünüyorum
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
Hey yorum da farklı şeyleri aynı şeyi üzerinden yorumlayıp değerlendiriyoruz aynı şeyi farklı farklı söyleyerek değişik değişik anlatarak insanların aklına fikrine zikrine getirmeye çalışıyoruz bu fikrinizden dolayı da size teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Evet öyle , ben tesekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kitabın kimliğini okuyucu belirler. Eğer okuyucuyu kendine getiremiyorsa yanlış zamanda okunuyordur, bu da ona yanlış kimlik sunar. Her kitabın insan hayatında bir gün yeri olur, sadece doğru an olduğundan emin olmak gerekir. E burada da insanın ruh hali devreye girer. Ruh haline göre okunmalı ki kitap insanı sarsalayabilsin.
116 Yorumla- +1 yıl
İnsan kendinden birşwyler bulduğu kitaptan mı etkilenir?
Yoksa kendine birşwy katan kitaptan mı? - +1 yıl
Ikisine de cevap evet ve hayırdır. Insan o sırada yaşadığı koşullara göre kitaplarla bağ kurar.
- +1 yıl
İnsan romanlarda kendini bulur ya ana karakterdir ya yan krakter felsefede kitap onu bulur
- +1 yıl
Aynı şeyi söylüyoruz 😊
- +1 yıl
Tekrarda hikmet vardır;))
- +1 yıl
Ilginç.
- +1 yıl
Hangisii
- +1 yıl
Tekrarları yararlı bulduğunuz kısım.
- +1 yıl
Tekrarda insanın ufku açılır orda daha önce kaçırdığı yeri görür kişi
- +1 yıl
Hımm bu da bir bakış açısı tabii ki.
- +1 yıl
Boynumun döndüğü müddetce boynumun dön diyor açılardan bakmaya çalışıyorum bakış açısı
- +1 yıl
O da güzelmiş 😊
- +1 yıl
Sen de güzelsin kendine haksızlık etme
- +1 yıl
Iyi geceler.
- +1 yıl
Sizede
- +1 yıl
Eig için teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
+1 yılBazı kitapları okursun ve etkisinden bir türlü çıkamazsın bakış açıbı değiştir ya da herhangi bir film ya da dizi izlersin sanki başka bir evrendeymişcesine değişir her şey. En güzel duygulardan birisi bunlar
118 Yorumla- +1 yıl
İnsanın ruh hali değişikken tam doğru uygun bir şekilde okuduğun izlediğin gördüğün şey denk gelirsin o senin için çok önemli bir şey olur bununla alakalı başıma gelen çok şey oldu ve 10'lar hala benim hafsalamda duruyor
- +1 yıl
Yani o an o kitapta kendimi bulduğum için mi birden kafama dank ediyor? Yoksa o kitabı düşündükçe ve anladıkça mı beni değiştiriyor?
- +1 yıl
O kitaptaki ana karakter veya yan karakterin yaşadığı olay durum düşünce tavır davranış o anki içinde bulunduğun ruh durumuna göre sende de olan bir davranış sende de olan bir durum sana karşı yapılan bir davranış olduğu için biraz daha fazla içselleştir ip orada kendini daha fazla bulmaya çalışıyorsun ve gittikçe buluyorsun ve bu karakter sana daha yakın olduğu için bunu okuyarak destekliyorsun bazen de etrafında Olan şeylerden dolayı oradaki ana karakteri üzülüyorsun veyahut yan karakter şu an ben Kuyucaklı Yusuf'u okuyorum orada yan karakterler de bir annemi kızın başına gelen şeyler beni derinden etkiledi ve düşününce bu tarz olaylar olduğunu anladım
- +1 yıl
İçselleştirmek ve kendini anlatan bişeyler bulabilmek anlıyorum
- +1 yıl
Kendini bul okuduklarından kendini ara biraz
- +1 yıl
Aslında bakarsan kitap okumayalı 2 yıl oldu hayatımı tamamen anlatan bir kitap serisi görmüştüm çok ufak değişikler dışında hayatımız romandaki kişiyle aynı gibiydi ve sonra kitap okumayı bıraktım o seriyi de tamamlamadım
- +1 yıl
Belki senin hayatında bundan sonraki dönemlerinde kitabı çevirirler diye mi düşündün :-)
- +1 yıl
Serinin devamında ne olacak bilmiyorum. Bidahaki kitapta 3 yıl sonraki yaşımdan bahsediyor 3 yıl sonra okuycam. O kadar benzer karakter benzer hayat benzer davranışlar düşünceler bilmiyorum hayatımı yaşamadan öğrencrkmişim geldi biraz
- +1 yıl
Olasılıksız kitabını da yaşanacak şeyleri önceden gören adam vardı sen de sanırım 10'un gibi olmak istiyorsun şu an önceden bilmek insanı neden geleceğim otur şeyleri çok merak eder merak etmesini sebebini geleceği kadar gideceğini malum?
- +1 yıl
Anlayamadım yazdığını fakat serinin devamıyla hayatımın devamı benziyor mu merak etsemde bekliycem
- +1 yıl
Bekle beklerken başka kitaplarda okula geliştir kendini
- +1 yıl
Sanırım tekrar kitap okumaya başlamalıyım aynen
- +1 yıl
Burada sor ne okumam gerekiyor ne tavsiye dersiniz diye
- +1 yıl
Sana soruyorum uzun bir aradan sonra ilk ne okumalıyım?
- +1 yıl
Ahmet Ümit elveda güzel vatanım Ahmet altın isyan günlerinde aşk sabahattin Âli kürk mantolu Madonna Ve içimizdeki şeytan
- +1 yıl
İlk fırsatta okuycam ve franz kafkayı hatırlattın onun için dönüşümü yarım bırakmıştım şu an ondan başlıyorum Teşekkürler
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim her zaman beklerim bu muhabbeti yarım kalmış sayıyorum tamamlamak isterim
- +1 yıl
İyi geceler diliyorum
Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. Kesinlikle dogru, kitap okumak guzeldir fakat her kitap da harcadigin zamana degmiyor.
19 Yorumla- +1 yıl
Evwt iki kitabınyarıda bıraktım
- +1 yıl
Yok konular çoook farklıydıı ;)) iki yarım birbirini götürsü elde kaldı sıfır
- +1 yıl
Aklımın ambarlarını dolduruyorum
7 yıl kıtlıktan sonra 7 yıl bolluk olacakk inşallahhh - +1 yıl
Artı gelenlere bir miktar verecez oda bizim gönlümüzün sadakası olsun
- +1 yıl
:)))))
+1 yılBence insan karakterine yani önsözüne bakarak kendine en yakın hissettiği kitabı alıp okur mesela ben dram severim sen polisiye senin beğenmediğine hasta kitap severde vardır benim sevdiğimi beğenmeyen de
011 Yorumla- +1 yıl
Bildiğin ben daha çok polisiye seviyorum
- +1 yıl
Sallamıştım sadece 😁😏☺
- +1 yıl
Genelde zaten polisiye macera aksiyon kitapları okunur ya son zamanlarda da biraz ilahi tarzım biraz metafizik tarzı şeyleri okumaya başladı ben daha çok polisiye beni etkileyecek bir şeyin peşinde koşturacak bu aşkta olabilir aşk romanları aşkının peşinden koşuyor ne diyordu elif Şafak Ustam ve ben kitabında Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz aşkım öğrenemezsekte
- +1 yıl
Ben de genel de sürükleyici kitapları severim konu önemli değil her zamn yazar önemli sadece
- +1 yıl
İkisi de önemli aslında ikiside önemli etken benman kurt diye bir kitap okumuştum ama 10'un yazarın daha önce duymamıştım
Belkide mankurt benim zihnimi kurcalayan birşwydii - +1 yıl
Olabilir ben ahmet ümitle ilk kez bab-ı esrar la tanışmıştım çok etkilenmiştim birde tanımadığım bir yazar yabancı ama adını unuttum kutsal faişeler diye bir kitap o kadar etkileyici bir kitaptı ki 1 hafta da bitti
- +1 yıl
İnsan okumayı alışkanlık anne getirince okuduğu kitapları süresi kısalıyor daha çabuk zamanda bitiyor daha kısa sürede anlıyor insan ve daha fazla okumak istiyor okumak başka şeylerde öğrenmek öğrenmek bilmek 10'dan haz almak istiyor
- +1 yıl
Miriam Williams mış yazarı Google söyledi
- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
şu an okunacak altı tane kitabım var bir tanesini şu an okuyorum Kafka'nın Milena'ya mektuplar isimli kitabı var onu da akşamları mümkün mertebe bir tane sesli okuyorum ve okudumu kaydediyorum aynı anda iki tane kitap okumuş oluyorum elimde kitaplarım bittikten sonra yeni kitap almadan önce burada herkese soracağım hangi kitabı tavsiye ediyorlar diye hem 10'ların tavsiyeleri hem de benim kendi düşüncelerime göre biraz daha kitap alacağım senin bu kitabı Tavsiye listemi koyuyorum teşekkür ederim
- +1 yıl
Estağfurullah ne demek kitap okumak güzel birşey ben ilerde çocuklarıma aşılamayı düşünüyorum çünkü evimizde kitap okuma saatimiz olacak yatmadan önce yarım saat bir saat kızım seneye başlayacak inşallah ve hayal dünyasının genişlediğini gördükçe daha çok okumak isteyecek diye düşünüyorum oğlum için 2 sene var daha o biraz yaramaz ama inşallah alıştırcam kararlıyım ☺
Kitap; ne kitabı konusı ne niçin okuycaksın mwvzu derin
12 Yorumla- +1 yıl
Mevzuyu kess
Gece gece senin soruları kaldıracak kafa olmuyor bende çoğunu es geciyorum o yüzden, oysa faydalı şeylere değiniyorsun ama benim kafa fazlasıyla dolu.
Umarım ipin ucundan bir gün bende yakalarım.01 Yorumla- +1 yıl
Sen sorularıma gündüz cevap ver o zaman geceleri soruları oku cevapları oku görüşte okul gündüz cevap ver istersen özelden cevap ver istersen herhangi bir cevap versen de olur önemli değil
+1 yılAsla vaktimi harcamam. Ben bir 10 sayfa okuduktan sonra devam edip etmeyeceğime karar veriyorum. Aslında ilk sayfadan bile belli ediyor yazar kalemini. Okuduğum kitaplar arasında darbe niteliği taşıyan kitap Bakirenin Aşığı oldu.
06 Yorumla- +1 yıl
Roman kitaplarını dediğin doğru 10 20:30 uncu sayfadan anlaşılıyor ama bazı kitaplarda 100. sayfadan sonra açılıyor mesela okuduğum olasılıksız kitabı gibi 100. sayfaya kadar sıkıldım ama 10'dan sonraki macera anlatılanlar adamın kafasından geçenler durum düşünce bilimle alakalı fizikle alakalı şeyler beni çok etkiledi ve hoşuma gitti o kitap 100. sayfadan sonra okumaktan haz aldığım kitaplardan birisidir roman harici diğer manada felsefe veya bilim veya farklı bir kitap veya kişisel gelişim kitaplarını okumak ilk 10'u sayfadan 20 sayfadan belli olur mu bilmiyorum
- +1 yıl
Bana olasılıksız demeeee... psikolojimi bozuyordu devam etseydim..
- +1 yıl
Neden psikolojini bozacak ne var ki çok güzel bir kitaptı çok hoşuma gitti o kitabı okurken aklıma farklı şeyler farklı düşünceler geliyor bir ara kuranda geçen Süleyman peygamberin hikayesi geldi ben kızın tahtından bir anda oradan buraya getirmeleri görmeleri 10'ların adına bir şeyler yapmaları
- +1 yıl
Ve 10'un dışında sahih rüyalar vardır bunlar da daha sonra olacakları görürler bu tarz şeyler düşündüm fizik fizik ötesi ışınlan mı hatta bir tane dışında olan bir insan vardı 10'u düşündüm hala galakside gez diye söyleniyor bir gemi ile beraber ama ne derece doğru bilemiyorum bir barda bulunduğu yerden 1 metre ileriye dışındadıklarını Bir haber vardı o geldi aklıma insanlar okudukça zihninin arada kalmış yerlerinde yeni okuduklarıyla kesişen Yakınlaşan yakın olan olayları durumları ve kelimeleri buluyor Buda zihninin tembellikten kurtulup çalışmasına yardımcı oluyor çok güzel bir şey
- +1 yıl
Kitabın başında kumar masasında bir adam vardı. Bayılmak üzereydi. Burnuna kan kokusu geldiğini yazıyordu. Onu okurken ve uzunca bir süre burnumdan kan kokusu gitmedi. Ben okurken fazla kaptırıyorum. Yaşıyorum sanki
- +1 yıl
O sınıfta ders anlatırken de başına geldi uyandığımda başka yerdeydi kitabın başında o kan kokusu kumar masasında başına geliyor uyandığımda baya bir burcu oluyor ve hastanede 10'u bekleyen bir adam var daha sonrada başına geliyor olacakları düşündüğünü de boşuna geliyor ve ikiz kardeşi var 10'un başına hiç gelmiyor çok enteresan değişik macera dolu bir kitap Etkilendim
+1 yılHer zaman darbe yiyeceğin bir kitap okunmaz; düşün bakalım kitap mı bizi okuyor biz mi kitabı
13 Yorumla- +1 yıl
Kitap biZi okumaz biz kitapta ruhumuzu buluruz
- +1 yıl
Kitabı sorgulamadan okuyan ve içindeki her fikri, alt metni özümseyen insanlar için kitap onu okur
- +1 yıl
Değişik gikir ve düşüncee
+1 yılHangi kitap bas yarar bilemezsiniz☺ sen farketmesende her kitabin bir katkisi olur ilaki 😉
09 Yorumla- +1 yıl
Fayda zarar olarak ta ele alabiliriz kitapta gıda gibidir yersin karnın doyar ama luzumsuzdur
- +1 yıl
Bazisi lezzetli yemek gibidir yedigin zaman tadi damaginda kalir ama bazisida tadsiz olsa dahi karnini doyurur. bir faydasi dokunur yani ilaki. bu hissetsende hisetmesende..
- +1 yıl
Faydada zararda var gibi
- +1 yıl
Yanlis bilgi zarari olabilir sadece orda da mantigina yatmiyosa zaten doğruyu araştırmaya sürükler seni yine istemeden de olsa bir faydasi dokunmuş olur😉
- +1 yıl
Oda var oda mantıklı ama ilk başta doğru şeyi bilmemiz lazım ki neyin yanlış olduğunu idrak ede bilirim ilk önce yanlış öğrenirsek doğrunun ne olduğunu idrak edemeyebiliriz
- +1 yıl
İlk ondigin şeyin doğru olduğu ne malum peki? O yüzden her seferinde mantiginla sorgulamalisin doğru olduğuna inansan dahi
- +1 yıl
Doğru olduğuna inandığın ve kanaat getirdiğim şeyleri bu genelde bilim ilim tarzı şeyler olur bunlarda otorite kabul ettiğim kişileri okuyup bilmek isterim 10'dan sonra diğer şeyleri bilmekte fayda var kanımca
- +1 yıl
Sadece otorite kabul ettiklerini okumak yetmez ama karşit goruşleride okumali kanimca
- +1 yıl
tabi tabi hepsini okumak lazım
Zorunluysa da okunuyor. Lise yıllarımda hep öyle okudum kitapları
03 Yorumla- +1 yıl
Mecburiyet ve zorunlu kadar kötü bir şey olmasa gerek
- +1 yıl
Elveda güzel vatanım ahmet ümit
İsyan günlerinde alk ahmet altan
+1 yılÇünkü kitap okunduktan sonra darbe etkisi yapar
18 Yorumla- +1 yıl
Kitaplar darbecimidir?
- +1 yıl
Değil midir
- +1 yıl
Soruna soruyla karşılık ver me
- +1 yıl
Neden ki
- +1 yıl
Çünkü soruyu ben soruyorum ilkini cevap ver 10'dan sonra SORU sor
- +1 yıl
Darbeci sayılır
Değil mi? - +1 yıl
Kitapların bir kısmını iyi manada bir kısmı kötü manada etkili insanların bazı darbe yapar bazı topun dahil islakması bazı kalbinde yer eder bazı aklına taht kurar bazı gözünden gitmez bazı gönlüne çakılır kalır ruhunun en yüksek yerlerinde 10'u cam kafeste içinde fanuslar içinde
- +1 yıl
👏👏
Gizli Üye(30-35)+1 yılAaaa oyke deme her kitabın insana bir katkısı vardır bence
07 Yorumla- +1 yıl
Bilmemm 2 kitabı yaruda bıraktım
Anlamadımmm
Cevap sahibi+1 yılHmmm hangi hlkitapmiş onlar bakayım
- +1 yıl
Alacakaranlık serisinin nasıl bir katkısı olabilir jhfjd
- +1 yıl
Okuduklarından düşün aöyle
- +1 yıl
Okulsuz toplum
5 şehir - +1 yıl
@Malibuvoldy bilmem okumadım edebi dili güçlüyse belki kelime haznen gelişir belkide hayal gücün
- +1 yıl
Pardon ya adım mesut soyadım bahtiyar mesut ve bahtiyarm gibi olmuş
Bence okumaya gerek yok eğer etkilemesse fmgm
10 Yorumla
+1 yılMeraktan
110 Yorumla- +1 yıl
Merak filozof olmak için önemli bir şey dir diyorsu
Sofinin dünyasında yazar
ya da onun gibi birley di - +1 yıl
Okumadım o kitabı :@
- +1 yıl
Sofinin dünyası kolay kolay okunacak bir kitap değil zaten felsefi felsefenin en önemli eserlerinden birisi olduğunu söylüyorlar çok fazla kişilerin bilgilerini o kitapta toplamışlar 150 ya da 200 sayfasını okumuştur bu kitabın
- +1 yıl
Tarzım olmaya bilir. Belki ondan okumamışimdir.
- +1 yıl
Olabilir doğrudur herkesin okuduğu bir tarz var ben de çok okumadım zaten 200 sayfa kadar okudum diye hatırlıyorum
- +1 yıl
Fantastik kurgu seviyorum. Insanlarin hayal gücünün büyüsüne kapılmak hoşuma gidiyor.
- +1 yıl
O zaman olasılık oğuz zaman şarkı alacakaranlık bunları okuyabilirsin
- +1 yıl
Alacakaranlık bunu hem okudum hem izledim
- +1 yıl
Ben izlemedim bilmiyorum filmi nasıl
- +1 yıl
Boşver
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılöğrenmek için, gelişmek için,
012 Yorumla- +1 yıl
geliştin mi?
- +1 yıl
sanane
- +1 yıl
Uza
- +1 yıl
sen uza
ikile
naş naş - +1 yıl
Hadi çöğlüğüne
- +1 yıl
uza sen kendi çöplüğüne. halkalı çöplüğü gibisin
- +1 yıl
Yolun açık olsun
Biraz oksijen al - +1 yıl
sen de biraz IQ nu yükselt
- +1 yıl
Kriko aldım kendime
- +1 yıl
iyi sapını dik konuma getir üstüne otur ne diyim
onu da ben mi yaptıriym sana - +1 yıl
Hoşuna gittiği için mi tavsiye ediyorsun?
- +1 yıl
yok senin hoşuna gideceğini tahmin ettiğim için
tahminlerim de beni pek yanıltmaz
Sarsmazmi hocam yapmayin
09 Yorumla- +1 yıl
Her kitap sarsmaz ben en son okuduğum iki tane kitabı geri bıraktım anlamadığım için kısmen faydası oldu ama darbe gibi değil
- +1 yıl
Yarım bırakılan aslında hiç okunmayandır öyle değil mi ya da anlaşılmayan hiçbir şeyi yarım bırakmamak lazım demek tabakta yemeği bardak suyu sevgiyi aşkı tutkuyu kitabı yolu yordamı hiçbir şey ama hiçbir şey
- +1 yıl
Başladığını bitirmen lazım bitirmeyeceğini başlamaman ama bazen yarıda bırakmak gerekiyor haklısın yaptığında belki de zararın neresinden dönersen kârdır diye düşünebilir insan
- +1 yıl
Estağfurullah yahu ben hoca değilim asıl hoca sizsiniz öğrencileriniz var elinizde fidanlar yetişiyor
- +1 yıl
Öğreten insan öğretmendir senin de bir şeyleröğrettiğin birileri var 2 tanede olsa varr
Klasik paragraf sorusu cümlesi 😄😄😄
03 Yorumla- +1 yıl
Bu SORU türk dili sınavında çıkabilirz ezberle :-)
- +1 yıl
Elimize satacak bir bu kaldı başka bir şey kalmadı :-)
+1 yıldarbe gibi bir kitap tavsiye et bakalım
015 Yorumla- +1 yıl
@redrossa okudum başka var mı
- +1 yıl
Bana en çok darbeyi yapan kitap kürk mantolu Madonna olmuştu çok hoşuma gitmişti baya bir etkisinde kalmıştım 10'dan sonra elveda güzel vatanım Ahmet Ümit'in kitabını çok tesir etti bana bu günleri yaşadım belkide 10'dan dolayı da olabilir tavsiye ederim
- +1 yıl
@redrossa kütüphanede çalışırken o kitabı öğrencilere okutmuştuk hocalara söylemişti yaklaşık 1:20 çocuğu okumuşumdur ama bir türlü ben okumadım nedendir bilmiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
@redrossa İçimizdeki şeytan değil sol ayağım Ahmet yemekten ilk etapta elveda güzel vatanım kitabını okumanızı tavsiye ediyorum tam bugünleri anlatıyor iddaa terakki den bahsediyor ve ana karakter şahsı var Sami'nins esterolan aşkından bahsediyor
Ölüm şehirlerimizi kaybetmekle başlar vatanımızı kaybetmekle devam eder konsept bu kitapta - +1 yıl
@redrossa İçimizdeki şeytanı şu an okuduğum Kuyucaklı yusuftan önce okumuştum orada beni çok etkileyen güzel yerler vardı hatta kitabın orta sayfaları 120. 130. sayfalarında iki sayfa var ki kitabı ressmen özetliyor ana karakterin muhasebeci olan giderdi çalışan adamın yanına gidip 10'dan 200.000 TL'yi haç şeklinde istemesi 10'u soymaya çalışmasınınnın ardından oradaki adamın 10'a söylediği Sözler tam manasıyla kitabın özetidir
- +1 yıl
@redrossa İstersen sana oranın linkini atabilirim benim kendi sayfamda resim olarak attığın bir yer vardı tam oradan bahsediyorum kitabın varsa sana kitap sayfasını da söyleyebilirim
- +1 yıl
@redrossa www.facebook.com/.../221667008226712
- +1 yıl
@redrossa evet içimizdeki şeytan
+1 yılDoğru söylüyorsun. Kitabın içeriği çok önemli.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben değil kafka söylesi bunu ;)
+1 yılBazıları oku bazıları yazar, Bazılar Okur Yazar :d
04 Yorumla- +1 yıl
Adım zeki soyadım müren ben zeki müren gibi olmuş ;)))
- +1 yıl
sana göre :)
- +1 yıl
Pardon adım mesut soyadım bahtiyar mesut ve bahtiyarm gibi olmuş bunu az önce sana yazdım diye düşünüyordum ama başkasına yazmış
- +1 yıl
Seni ANLAMIYORUM
+1 yılBelkide anlatılan konuyu öğrenmek için
01 Yorumla- +1 yıl
Belkide kimbilir
+1 yılFranz Kafka.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAh kafka ah
01 Yorumla- +1 yıl
Yaktın beniiii
+1 yılAa kafka😃
01 Yorumla- +1 yıl
İçten bir şizıfren siyolarr
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem