Merhaba KScanlar nasılsınız? Bazen kendimizi hiç bir yere ait hissetmeyiz, Hayattaki amacınızı anlamak istemek isteriz. Bazen her şeyimiz vardır ama bir şey eksik gibi yaşarız, bazne içinde olduğumuz bedeni bile sorgularız, dili, dini, metaları bir çok şeyi düşünür karmaşa yaşarız.
Modern hayatın içerisinde varoluşsal sancılar çektiğiniz oldu mu?
Bazen yaradılış amacını unutma diye kendimi temkinliyorum. hayat için veridgim mücadele bir gün son bulacak ama ebedi hayat önemli olan onuda sürekli hatırlıyorum. çünkü fani hayat çok boş geliyor. maneviyatı yükseltmek gerek. sabah oluyor bir bakuyorum aksm hafta sonu nasıl geldi anlamıyorum.
Teknoloji ve toplumsal değişimlerin getirdiği yeni zorluklar, insanın kendini ve yerini bulma sürecini karmaşıklaştırabilir. Siz bu konuda nasıl bir deneyim yaşadınız?
En son örneğini hep birlikte instagram kısıtlaması olarak yaşadık ve o kadar içselleştirmişiz ki bu durumu bir az nefes molası vermesine izin vermeden vpn kullanıp girdik girince de bir çoğumuz sistemi eleştirdik elbette hakkılık payı yok demiyorum ama sanki ticari kriter noktası olarak görüyor kullanıyor gibi karaktere büründü bir çok kişi.
Oysa yaptıkları birbirini eleştiren paylaşım güzel olsa dahi altında alakası olmayan şeyler yazıp like kasan tipler olduğunu gördük. Gerçekten arınmaya ihtiyacı var faydalı şeylerin. Kurunun yanında yaş da yanarı bir kenara bırakıp doğru olan kitleyi doğru yorumsal dengeyi kurucu durumlara ihtiyaç olduğunu fark ettik.