Çoğu dizi veya filmler de görürüz, en sonunda hep iyi taraf kazanır. Kötüler her daim kaybetmeye mahkum olur.
Peki sizce, iyilik ve iyi olan kimseler, her daim kazanır mı?

Çoğu dizi veya filmler de görürüz, en sonunda hep iyi taraf kazanır. Kötüler her daim kaybetmeye mahkum olur.
Peki sizce, iyilik ve iyi olan kimseler, her daim kazanır mı?

Tamamen iyi olmak, iyi tarafından bakmak, iyi okuduğunu zannetmek kaybettirir. Kayıpların belki de bir çoğu buradan geliyor. Akıllı insanlar bunu dengeli yapar ve gerekirse strateji uygular. Bunu dengeli yaşamak ve her olumsuzluğa da iyi bakmak, yandan bakmak gibidir, doğru açıyı göstermez insana.
Çok sevdiğim bir söz var: İyiler kaybetmez, kaybedilir. Kırmaz, kırılır. Ama öğrenir ve iyileştirmeyi iyi gelmeyi keşfeder. İnsanı, en iyi bir başkasına deva olmak iyileştirir. Kırıklarını ve acılarını en iyi, merhem olmak ve bir diğerini gülümsetmek geçirir. Varsın adı kazanmak olmasın, vicdanın sana gülümsüyorsa skor tablosunda eksi yaz ne, yazmasa ne?
Çok etkileyici...
Ne yazık ki hayır, insanın başına gelen iyi şeyler bile insanı fazla şımartıp kötü birine dönüştürebiliyor. Yani sadece iyilik değil, doğrudan iyilik kaybediyor çoğu zaman... Ancak pencere bu kadar dar değil, pencereyi daha geniş açıdan görebileceğimiz bir alandan bakarsak her zaman böyle bir şart olmadığını da farkına varabiliriz.
Vayy çok iyii ve güzel anlattın dostum
Teşekkür ederim ☺️
Aslında süslü bir anlatım yapacaktım ama yorgun olduğum için kelimeleri toparlayamadım, bende sade bir anlatım yapmayı tercih ettim. Şu an yorgunluktan beyin devrelerim yanmış durumda pek düşünemiyorum 😄
Bu sade ise süslüyü düşünmek istemiyorum..
Sen dınlen en iyisi 😴
Bence gayet sade 😄
Teşekkür ederim majesteleri 🥹🙏
Ne demek işini iyi yapıyorsun, 200 soruya da az kalmış orta şeker cevabına bak bir birde bu cevaba nasıl fark var 😄👀
Evet o günden bu güne baya ilerleme kaydetmişimm 🎉✌️🥳✌️🎉
Tebrik ederim seni kedicik 🥳🥳🥳
T- teşekkür ederim ehe 😺🤗
🤗
Kim bilir kaç mazlum diyebileceğimiz kişi yaşadıklarının karşılığını alamadan gitti. Dünya acımasız ve herkesin hak ettiğini bulduğu filan da yok. İyi olan her zaman kazanmaz, şanslı olan şansı kadar kazanır bu dünyada. Çünkü haklı da haksız da, destekleyeni kadar haklı veya haksızdır.
Cevap
32Cevap
Hayır iyi olan kaybeder maalesef
Ah, maalesef iyiler gerçek hayatta çoğu zaman kaybeder. Her zaman nedense kötüler sevilir, biz iyi insanlar bundan o kadar muzdaripiz ki.. İyiler ASIL kazanandır ve bunun karşılığını burada, burada olmasa bile sonraki dünya'da görecektir elbet..
İyiler her zaman kazanır ama belki bunu bu dünyada göremeyiz ama ahirette bunun mükafatını göreceğiz inşallah..
Bu dünyada kimi zaman iyilikler nadiren kazanır çoğunlukla kazanan kötüler olur ama ahirett konusunda her daima iyilikler kazanacak çünkü şahit olarak çok büyük birisi vardır orada işitip, gören.
Şu an olduğumuz ahir zamanda bazen çünkü Allah peygamberler hadis-i Şerifler diyor ki bu dünya Müslüman'ın imtihan dünyası Müslümanlar bu dünyada zorluklarla savaşacaklar her şekilde sınanacaklar acı çekecekler öbür dünyaya hazırlanmaları için kafirler kötü olanlarda bu dünyada Krallık yaşayacak onların Krallığı geçici asil sonsuz galibiyet ahirette olacak gerisinin vay haline.
İyi olan herkes kazanır elbet ama bu dünya da alır fazlası ile, ama öteler ötesinde.. orası meçhul..
Ne yaparsak yapalım karşılıksız iyi niyetle yapalım:)
Kesinlikle öyle..
☺️
Selena'da bile Hades'i tutardım ben.
İyi olan belki öte dünyada kazanır.
Ah be bendeee 🥺
İyilik fazla anlam yüklediğimiz bir şey ve aslında iyilik diye bir şey yok. bu her neyse flu bir şey ve durumlara ve algılara göre değişiyor bu yüzden. zannediyorum ki iyiliğin ruhu yok yani matematikten başka bir şey değil pratikte. iyiliğe ruhu ancak tanrı giydirebilir. bu dünyada iyilik denge unsuru olmaktan ileriye gidemiyor.
"İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir."
Nasıl muamele görmek istiyorsak o şekilde davranmalıyız tüm canlılara. Elbet karşılık bulur.
İyiler kazanmaz güçlü olan kazanır
Doğada tek kanun vardır
Büyük balık küçük balığı yer
En azından kişiliğinden kaybetmez. Ama hak etmeyen insana iyilik de yaramıyor akıllıca iyilik yapmak gerek doğru yere doğru insna hak edene
Emdiği sütü burnundan getirdiklerinden sonra kazansa ne olacak😂
Gerçek hayatta kötüler kazanır İyi insanlar sadece film ve dizilerde kazanır.
Yılların verdiği tecrübeye göre iyi olmak yerine duygusuz olmak daha iyi.
Kötülere bir şey olmaz derler... İyiler umarım ki kazanır ama genelde öyle olmuyor.😞
Tabi ki hayır.. Hayat genelde tersini uygular ve iyiler cezalandırır :)
dünyaya ve güncel olaylara bakarsak hayır, telef olanlar genelde iyilerdir
Hayır daha çok kaybeder dünyada ama olay odur zaten daha çok kaybetmeyi göze alıp iyimolmayo seçmek
çünkü iyi kazanmak için olunmaz
İyi olan nadir kazanır, senaryolar toplumun beklentisi üzerine kurulur..
Dizi, filmler bu yüzden adı üstünde dizi ve film olarak kalıyorlar demek isterim.
Kötüler kazanmayı oynarlar İyiler ise sadece iyi hissettirmeyi oynarlar
Pek degil bence kotuye bir sey olmaz diye bir laf var
Sonunda evet ama o sona kadar baya yorulur
Sonuca bakar her şey
Evet ama oraya kadar nasıl gelindiğini kimse kimse sormaz kimse kimse bilmez sadece sonuca bakar
Elbette ne yazık ki, sadece kişi geçtiği yolların nasıl olduğunu bilir.
Bunu sadece kendinde tutması da onu iyi kılan özelliklerdendir.
Aynen öyle çok haklısın
. .
. . .
İyiler sadece masallarda kazanır.
Evet her daim kazanır
Yok her zaman kazanmiyom
Hayır, kimse her zaman kazanamaz bence
Kazanır ama ahirette
Yıllardır iyiyiz bi faydasını görmedik
Her zaman degilsede sonunda mutlaka kazanır
İyi olan biri hep kazanmıyor ne yazık ki
Bu dünyada hayır, ancak ahirette kesinlikle evet.
Belli olmuyor
Bende iyiler kaybetmeye mahkumdur
Film ve dizilerde evet ama reel hayatta hayır.
Dünyada değil. belki
Bu mesaj atar mısın
Kazanır.
Kazanır..
İyi olan her zaman kaybeder güzelim
Hiç sanmıyorum
her zaman değil
Hayır.
Cikss
Evet
Hayır
hayır bazen iyiler kaybeder