- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle yaşamayı sevmen ve tat almayı bilmen gerek. Güçlü bir yapıya sahip olursan, kendi değerini dışarıda değil kendinde bulursun. İnsanların bizi değerli bulmasını beklememiş oluruz.
Karakterli bir yapı oluşturabilirsek bünyemizde, dışarıdan gelebilecek yıkıcı eleştirileri de savurmuş oluruz. Böylelikle seni üzebilecek insan sayısını da azaltır ve kendini daha değerli hissetmeye başlayabilirsin.
01 Yorumla
Soran1 yılEvet tek sorun güçlü kalabilmek
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılNe güzel bir soru sormuşsun. Bazen ben de bunu düşünürüm.
İlk öncelikle sana değersiz hissettirenler varsa bunlardan uzaklaşman gerekiyor ya da takmaman gerekiyor. Bir yerde şunu okumuştum. Arkadaşlarımıza karşı çok yumuşak olurken kendimize karşı bazen çok acımasız olabiliyoruz. Ve o kadar doğru bir yaklaşım geldi ki bana. Düşünsene arkadaşlarımıza hediye alırken bile hediye paketi yaptırıyoruz ama kendimize bir şey alırken hediye paketine gerek yok diyoruz. Bu bile kendimize değer vermediğimizi gösteriyor. Ya da arkadaşımız bize bir problemini anlattığında ona gayet ılımlı bir şekilde motive ediyoruz, böyle bir şey yaşadın ama aslında sen çok tatlısın güçlüsün gibi tekinler veriyoruz. Bizim başımıza bir olumsuzluk gelince ise kendimize ben a. ptalım tarzında kötü sözleri anında söylüyoruz, halbuki arkadaşımıza böyle söylememiştik. İşte insanın kendine değer vermesi böyle bir şeydir. Bilmem anlatabildim mi😊
Bi de sen neyi seviyorsun mesela resim yapmayı mı fotoğraf çekmeyi mi bunu sen daha iyi bilirsin, bu sevdiğin şeylerden birinin workshop programlarına ya da kurslarına katıl. Evde cilt bakımı yap vs. Sevdiğin şeyleri yapmak da kendini değerli hissettirecektir.
43 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın bunu daha önce hiç fark etmemiştim, biz daha bilmeden bile kendimizi değersiz yerine koyuyormuşuz...
Ne kadar da acınası...
Evet, sevdiğim şeyler daha iyi hissettirebilir belki de...
Değerli yorumun için çooookk teşekkür ederim...
Cevap sahibi1 yılNe demek canım benim. Ben de senin gibi kendimi nasıl daha değerli hissedebilirim diye araştırmalar yapıyorum sana da bir faydam dokunduysa çok mutlu olurum. Unutma, biz çok değerliyiz🌸
Soran1 yılBiz çok değerliyiz 🤗
🌹
özgüvenin yok Kendini sevemiyorsun yani işi önce kendini severek başlamalısın kendine ne kadar seversen kendini ne kadar değerli ve güzel görürsen insanların sana bakış açılarını o kadar da hissedersin. Sevdiğin şeyleri yap kendinden vakit geçirir kendini tanımaya çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendini değerli hissetmek, içsel bir keşif ve özsaygı geliştirme sürecidir. İlk adım, kendi güçlü yönlerini ve başarılarını fark etmek ve bunları kutlamaktır; küçük başarılar bile büyük bir değer taşır. Kendi değerini dışsal onaylardan bağımsız olarak içsel olarak tanımalısın; bu, kendi değerine dair bir içsel güven geliştirmeni sağlar. Kendi ihtiyaçlarına ve duygularına saygı göstermek, kendini önemli hissetmenin bir diğer yoludur.
Ayrıca, kendini geliştirmek ve yeni beceriler öğrenmek, kişisel tatmin ve özgüveni artırır. Kendini değerli hissetmek, kendi içsel sesini dinlemek ve kendine karşı nazik ve anlayışlı olmakla başlar; bu süreç, zamanla kişinin kendine olan güvenini ve özsaygısını güçlendirir.
11 Yorumla
Soran1 yılDegerli yorumunuz icin cok tesekkur ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, bence hayatta hedefleriniz olacak ve insanlara kolay kolay güvenip bağlanmayacaksınız. Anın tadını çıkartmak derler ya hayata bakış açınız o olmalı. Kendinizi kişisel olarak motive etmeli, her gün yeni bir şey öğrenme odaklı hayata bakmalısınız. Ancak bu şekilde mümkün olacaktır güzel şeyleri görmeniz ve kendinizi değerli hissetmeniz.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
u 1 yılkendini severek kendine değer vererek
00 Yorumla
1 yılÖncelikle bu hayata gelmenin seni ne kadar mutlu ettiğini ve hayata lazım olduğun mottosunu kendine aşılayarak canım. Herşeye evet dememek. Sürekli kendinle ilgilenmek kendine bakmak. Bunlar seni iyi ve değerli hissettirecektir.🦋🌼💙
20 YorumlaÖnce insan kendini tanımalı ve kendini kabul etmeli, kendinle barışık olmalısın, kendine güvenmelisin. Kendine jestler yapabilmelisin, insanlara karşı sınırların net olmalıdır, kendini sevmelisin…
20 Yorumla
1 yılBirilerine muhtaç olmadığını, ihtiyaç duymadığını dışarıya net bir şekilde göstermem lazım.. Kendi içinde bazen yenik düşsen de kuyruğunu dik tut her zaman.. Nerede, nasıl, ne zaman davranman gerektiğini bil..
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler
En iyi ilaç değişiklik, ortamından dolayiysa ortamını değiştir işinden dolayiysa işini değiştir karakterinden dolayiysa karakterini degistir tarzindan dolayiysa tarzını değiştir kendini nasıl değerli hissedeceğini ancak sen bilirsin yeter ki fark et ve uygula
14 Yorumla
Soran1 yılAile değiştirilmiyor ne yazık kı...
Soran1 yılAynen teşekkürler
1 yılRuhuna iyi gelen şeylerde yapmayı dene istersen çünkü her şey tamam o eksik olunca da insan boşlukta hissediyor hayat anlamsız geliyor vs. Ve çok değerlisin Allah seni yaratmaya layık gördü ve yoktan var etti düşünsene sen eksik olsan evrenin bir parçası eksik olacaktı denge olmicaktı... 🌸🌸 ve şeyde yapabilirsin al bir defter kalem olumlu özelliklerini yaz bu görebilmek duymak her şey olur sahip olduğun güzellikler vs. Kendine iyi bak 🌺
02 Yorumla
Soran1 yılÇok naziksin çok teşekkür ederim denicem
- 1 yıl
Rica ederim 🌸🌺🤗
Gizli Üye(18-24)1 yılKendine birseyleri feda ederek, mesela sen bir iş yaptin diyelim ve yoruldun, gidip kendine güzel bir yemek ye bir restoranda. Pahali olsun diye degil buna değer olduğun için. Bunu yapamiyorsan baskalari icin fedakarlik yapma. Kim olursa olsun.
Kendini sev dunya seni sevsin diye bosuna dememisler.
01 Yorumla
Soran1 yılkendini sevmek önemli olan bunun farkındayım, zor fakat deniyorum...
Gizli Üye(36-45)1 yılCevabı burada Kendimden başka kimseyi sevmiyorum, değer veremiyorum ya da buna değer kimse yok belki de?
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kendinle zaman geçir öncelikle evde aktiviteler bul, kendine bakım yap, içecek hazırla yalnız kalmayı öğren. Kendi başına dışarı çıkabiliyosan çık kahve iç, sağı solu çek fotoğrafla, yürüyüş vs vs.
21 Yorumla
Soran1 yılDenicem teşekkür ederim..
Kişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı. ilk önce kendini kusurlarınla kabul etmen gerek. Sonra seni değersiz hissettiren insanlar varsa arana mesafe koyman gerek. İnsanlar dibe çeker her zaman... ve biri de seni severse bi gün çokça bağlanmaman gerek:)
03 Yorumla
Soran1 yılÇok zor...
Teşekkür ederim..
Soran1 yılEvet farkındayım..
1 yılBaşkaları için değil, kendin için yaşayarak. Kendin için bir şeyler yaparak, kendini diğer insanlarla ve o insanların hayatlarıyla kıyaslamayarak.
10 Yorumla
1 yılönce kendine inanmaya başla.. Kendini sev ve bazen istemesen de hayır deme yi dik duruş çok önemli.
10 YorumlaBu dünyada senden başka var mı? Senin gibi gülen, senin gibi konuşan, ağlayan, öfkelenen, düşünen. Sen teksin ve birtanesin bu bile sence çok değerli değil mi?
13 Yorumla
Soran1 yılGercekten guzel hissettirdi, tesekkur ederim bunlari dusunmeliyim
- 1 yıl
Elbette düşün değerinin farkına varmalısın. Kendine güven, sana iyi gelecek şeyleri yap mesela. Düşüp kalktığında olumsuzluk olunca hemen kötü düşünme neden ben deme kendine. Hayatta iyi ya da kötü her şey birer tecrübedir, sen çok özel ve güzelsin. Sen, sen olduğun için böylesin 🌸
Soran1 yılÇok teşekkür ederim...
1 yılİlk önce kendini sev sözü çok doğru. ilk önce kendini sevmen lazım ki kendine değer verebilesin. Sonra istemediğin şeyleri yapmayarak yapmak istediğin şeyleri yaparak başlayabilirsin. Kendini düşün ve kendin için bir şeyler yap. bir de hayattaki çoğu şeyi umursama, bir çoğu umursamak için bile önemli değil. Kendini boşu boşuna yıpratma.
01 Yorumla
Soran1 yılKendine odaklandığın an değerlenirsin yani..
1 yılher zaman özel olduğunu bilmen gerekiyor bu insana kendini iyi hissettiriyor değerlisin bunu unutma
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim..
1 yılSevdiğin şeyi yaparak. Istediğin değeri sen kazanırsın. Olmak istediğin kişi gibi davran zaten otomatik olarak öyle olacaksın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. değer verdiğin insanlara karşı ciddi ve özgüvenli olursan her zaman
02 Yorumla
Soran1 yılBaşkaları olmadan değerli olamam mı
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBen beni mutlu edecek aktiviteler yaparak değerli hissediyorum önce mutluluk sonra pozitif anlamda her şey iyiye gidiyor zaten
00 Yorumla
1 yılKendini sevmeye başlayarak önceliğin kendin olursa kendini değerli hissedersin
00 YorumlaDeğerlisin zaten hem de çok değerlisin bir insan olarak bunun Farkına var lütfen
00 YorumlaÖz saygini arttirmak
Belirli bir sinirlarin olmasi (hayir diyebilmek)
Kendinle daha cok vakit gecirmek
Kendini baskalariyla kiyaslamamak10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBir sevgili bul arada seni değerli hissettirir.
01 Yorumla
Soran1 yılSevgili sevmiyorum onsuz olmaz mı
1 yılÖnce kendini sevmen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendini çok sev hatta ebeveynlerinden daha çok sev o zaman belki değerli his edersin.
Annem bana “ sana bakınca midem bulanıyor çok çirkinsin” demişti bunu aşmam uzun yıllarımı aldı.
02 Yorumla
Soran1 yılAileler keşke biraz olsa düşünse..
Sonra çocuk çok, kötü bir hal alıyor, iyileştirilmesi zor bir miras bırakıyorlar bize..
Cevap sahibi1 yılGerçekten öyle annemle hiç anlaşamazdık
1 yılSen zaten degerlisin ✨
10 YorumlaFarklı farklı aktiviteler ile ilgilenip zamanını boşa harcamayarak
00 Yorumla
1 yılZaten değerlisin ama bakım yap
03 Yorumla
Soran1 yılKendimi sevebilmem icin mi
- 1 yıl
Evet kuaför cilt bakımı makyaj
Soran1 yılPeki denerim tesekkur ederim
Sana değerli hissettirecek deneyimler edin
04 Yorumla
Soran1 yılNe gibi
Soran1 yılDeniycem teşekkür ederim
1 yılBilimle ve Sanatla uğraş
03 Yorumla
Soran1 yılKendimi degerli hissettiri mi
Soran1 yılTesekkur ederim
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Ne yapacaksın değerli hissedip
06 Yorumla
Soran1 yılYasamak
Soran1 yılZor devam ettiremiyorum
Soran1 yılAnladim tesekkurler
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
1 yılYazış flört et birileriyle :D
01 Yorumla
Soran1 yılSevmiyorum
Özsaygını geliştirerek
00 YorumlaKendinizi sevmeye başlayarak
00 Yorumla
1 yılBi kalbin var yeter bence 🥰
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
1 yılilk önce kendi değerini bilmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen zaten değerlisin Bence daha fazla kasma
01 Yorumla
Soran1 yılPeki
Gereksiz olduğunu hissetiğin herşeye hayır demek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendi değerinin farkına vararak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılFotodaki kadının adı ne
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen değerli hissettirim istersen
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. Neden değersiz hissediyorsun
00 Yorumlainsanlara bu soruyu sormayarak
06 Yorumla
Soran1 yılAlaka seviyesi nedir sorabilir miyim
- 1 yıl
paşam benim sen bu soruyu sormadan önce kafanda kendini değersizleştirmişsin zaten. herkes sana dürüst cevaplarla gelmez olumsuz yorumlar olumlulardan fazla gelirse kendine saptantı yaparsın. olayın temeli değersiz hissini sen kendine aşılıyorsun. iyi niyetlisin temiz kalplisin ki kendini sorgulayabiliyorsun. düşünme böyle şeyleri değerlisin özelsin.
Soran1 yıl2 yabanci olarak oncelikle samimiyet terimleri kullanmaniz rahatsiz ediyor, insanlar birsey icin savasiyorsa veya bir savas vermek istiyorsa zaten o seyin farkina varmis olmalilar.
Burada olan insanlarin yorumlarina gore bir ben olmayacagim, sadece akli, fikri yerinde olan belki de saglikli dusunen bir insanin yorumuna rastlayabilirdim ve takili kaldigim yerden o dusunce ile cikabilirdim umudu ile soruyu sorma zahmetinde bulundum.
- 1 yıl
soru soran yabancı: kendini değersiz hissetmemen adına samimiyet gösteriyorum. okuduğum bölüm gereği psikolojik durumunu anlayabiliyorum. tepki vermene gerek yok her ne için savaşıyorsan olumsuzluklara takılmaman için seni dürtüyorum burada olumsuz cevaplar da alacaksın. buda seni daha kötü yapacak. yorulmuşsun sadece dinlen biraz
Soran1 yılPsikoloji mi okuyorsunuz :D
Ne tesaduf..
Yorumunuz icin tesekkur ederim
1 yılYurtdışına giderek ve orada yaşayarak
06 Yorumla
Soran1 yılEvet ama o imkansiz
- 1 yıl
Dil ve para sorunu mu var?
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Dil öğrenebilirsin, özgür yaşayarak olur.
Soran1 yılDenicem
- 1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun?
1 yılBilmem başkası tarafından iltifat alırsan olur
01 Yorumla
Soran1 yılAnladim tesekkurler
Değerlisin
06 Yorumla
Soran1 yılTesekkurler
Soran1 yılSadece cevre etkeni belki de bilmiyorum
Varligimin bir anlami yok gibi
Soran1 yılHayir tesekkurler