Hadis-i Şerif:"Rabbim der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar."

Daha çok çocuk sevindirmeyi seviyorum.

Yaptığınız yardımlar doğru insanların eline geçer umarım.

Hadis-i Şerif:"Rabbim der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar."

Daha çok çocuk sevindirmeyi seviyorum.

Yaptığınız yardımlar doğru insanların eline geçer umarım.
Ben genellikle hayvanlar ayardım etmeyi daha çok severim tabi ki de.. gerçi yardımın ne olduğu önemli değil.. yani hayvan da olur insan da.. ama maalesef ki insanlar genelde vefasız oluyorlar.. iyilik yapıyorsun yardım ediyorsun ama sonra sana kötülük ile karşılık veriyorlar fakat hayvanlar öyle mi? ne zaman yardım yaparsan yap yine de bir hayvan sana bağlı kalır dostun olmaya devam eder.. bu yüzden bende her zaman hayvanlara öncelik veriyorum yardım konusunda..
Çok güzel barışçığım ✌️👏
İkisine de severim. İhtiyaç halinde gördüğüm her canlı. Ama bunu yardım etmek değil de destek olmak nitelendiririm. Bizim bir hocamız vardı. Yardım etmek ve destek olmak arasındaki ayrımı bize anlattığından beri kulağıma küpe olmuşur. Derdi ki yardım ettim demek minnette bıraktım anlamına gelir. Destek oldum derseniz sen zaten o işi yapıyorsun başarılısın benle tamamladın anlamı taşır. Söylemde farklı gelmesede ikisi düşününce çok mantığıma yatan ayrım👌🏻💫
Bilseydim öyle sorardım. Yeni bir şey öğrenmiş olduk 😊
Ahahaha yok ben sorudan demedim aklıma o ayrım geldi öyle paylaştım. Yardım etmek daha genel söylem sorularda genel söylemler ilgi çekiyor mantıken👍🏻😀
Söylemleri yanlış anlayan insanlar da çok burada
Aman boş ver takmq onları. Ben öyle olana kahkahayı basıp geçiyorum😜😂😂
😂 yapalım o zaman
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Bak böyle
Bedava danışmanlık hizmetleri için teşekkür ederim 🌹😊🤣
Rica ederim birsey yapmadım ama😂😂😂😂
Güldürdün 🤣
Güldürürüm ben😂😂😜
Maşallah 🤣
Hep ağlayanlar mı karşımıza çıkacak hocam bir tane de güldüren çıksın 😂
Yani hayat yorucu stresli zamanlar olabiliyor gülmek şart.😂😂
Kesinlikle ✌️👏
İkisine de ama oran olarak baktığımda insanlara daha çok yardım etmişimdir
Çok güzel öğretmenim 🌹😊
Rica ederim öğretmenim 🌹😊
Ay buda soru mu şekerim tabi ki hayvanlara 😄
Ahaha ama ihtiyacı olan insanlarda var.
El ayak tutuyorsa devlet işleri beklemez canım benim 😄 engellilik söz konusu olduğunda yardım ediyorum tabi ki mutluluk duyuyorum☺️
Yani bazı durumlarda söz konusu olabiliyor. Yalnız yaşayan kötü şartlarda yaşayan gibi.
Allah kimseyi düşürmesin.
Amin inşallah
Oylar malum kişiyeyse acımıyorum herkes geleceğini düşünmek zorunda.
Amin
Bilmiyorum ki oyu kime. Ama benim gördüğüm ihtiyaç sahibi
Cevap
23Cevap
Hayvanlara yardım ederken daha mutlu oluyorum. Çoğu insan, kıymet değer bilmiyor.
En azından sevdiriyorlar kendilerini.
Insanlardan banane ya ay... şuna baksana elimi uzatsam ısıracak gibi bakıyor jsjsjs
Isırmaz ablası 😄
Korkuyorum artık delirttiler hunlari
Ben de evet köpeklerden korkarım ama yine de yaklaşırım.
Yaklaşma kimyasal mama verip canavarlaştiriyorlar kanıtlandı bu
Aaa bilmiyordum bunu.
Onceden kopekler çocuklarla oynarlardi... ben hic hatırlamıyorum bir köpeğin çocuğu parcaladigini simdi her haber kopeklerle alakali var bir oyun plan
Olabilir doğru söylüyorsun sokak köpekleri hiç saldırmazdı.
Yardıma ihtiyacı olan her canlıya.
Bu ara vaktin yok ama.
Bu ara yardıma ihtiyacı olan biri de yok etrafımda
Yalancı
Bana göre yok.
Herkese ederim gadası
Çok güzel ✌️👏
Dünya üzerinde yaşayan her canlıya yardımcı olmak ya da destek olmak birilerinin mutlu olduğunu görmek ya da bir ağacın filizlendiğini bir köpeğin mutluluktan şımardığı anları çocuklara unutulmaz hatıralar bırakmayı yardım etmek güzel şey hayatı ve yaşamı anlamlı kılar, bazen uzun yolculuklarda kaplumbağalar görürüm yolda alır onları diğer tarafa götürürüm, belki ezilse kimsenin umrumda olmayacak ama onunda yaşamaya hakkı var dimi velhasıl iyilik güzel şey ve karşılıksız olmalı gizli olmalı karşındakileri rencide etmeden incitmeden yapılmalı.
Kesinlikle. Hem bir yardım bin musibetten kurtarır derler.
Aynen öyle 👍
Her ikisi de önemli ama hayvanlar insanlardan daha vefalıdır.. İnsanlar eğitimsizlik yüzünden şiddet, cinayet, tecavüz, küfürbaz, iftira, ifşa etmek vb. birçok nedenler olur ahlaksız insanlar oldukça yaygın.. ama hayvanlar sadece yem eder konuşmayı bilmez aklı bilmez. Hayvanlar insanlardan daha değerli ve vefalıdır..
İnsan oğlunun ne yapacağı belli olmaz evet ✌️👏
İnsanlar çok nankör ve sahtekar , iyilik yapsan bile nankörlük yapıyorlar. Hayvanlar en azıdan insanlar kadar nankör değil, köpeğe kediye ekmek ver suyunu ver insana yapacağından bin kat daha hayırlı artık.
Duygu sömürüsü yapıp para yardım koparan o kadar insan var ki, üzülüyorum bu duruma ;(.
Duygu sömürüsü yapıyorlar evet ama bildiğin birisi ise yardım yapmak en iyisi.
Tabiki de ihtiyacı olana iyi insana yardım edilir:)
Hayvanlara gösterdiğim şefkat onların bana gösterdiği sevgi o kadar değerli ki. Masum savunmasız saf temiz
Hayvanlara zulüm edenler dilerim ki bi lokma ekmege muhtaç kalırlar.
Geçen instagram da bi video denk geldi hayvanın ağzını telle bağlamışlar ağızı yara olmuş kurtardılar. O hayvana içim acıdı. Şu insanlar çok acımasız vicdan denen birsey yok. Bu varlıklar yaşamayı hak etmiyor..
Öyle yapan insafsızlar da çok var evet.
Yardım etmenin amacı muhtaca, düşküne, ihtiyacı olana olduğu için insan, hayvan olması benim için çok önemli bir detay değil o anki yardıma odaklanıyorum ben.
Çok güzel ama tabii ki seçici insanlarda var özellikle hayvanlara yardım etmeyi sevenler.
Ben öyle değilim amaç yardım olsun bu konuda nabza göre şerbet vermeyi sevmem o anki mağduriyeti gidereyim amacım bu
Tabi ki hayvanlara yardım ederdim. Çünkü uyutulmaya, unutulmaya hakları yoklar, Allah'ın dilsiz kullarına böyle davranmaları çok canımı sıkıyor. İnsan olsalar bu masumlara dokunmazlardı.
Ama artık çok fazla var. Zamanında yine yapılmış bir olay bu.
Allah'a havale ediyorum.
İnsanlar bir şekilde yardım bulur ama ağzı olup dili olmayan hayvanlar bize muhtaç zaten yaşan alanlarını istila ettik o yüzden hayvanlara yardım etmeyi daha seviyorum
Öyle ama çok yardıma muhtaç insanlar da var. Eşi hasta olan hiç eşi olmayan erkek kadın mutlu insanlar da var. Doğru düzgün geliri olmayan evleri temizliğe giden insan tanıyorum.
Her canlı elimden geldiğince yardım etmeyi severim fark etmez insan veya hayvan olmasın ama insanlarda hak edene o yardım yaparım hak etmeyene yapman
Öyle evet hak edecek insanlar var gerçekten yardıma ihtiyacı olan.
Evet tam olarak öyle.
Çocuklar ve hayvanlar arada çocuk esirgeme yurduna gider elimden geldiği kadar birşeyler alır götürürüm
Çok güzel. Allah tuttuğunu altın etsin.
İyi insanlara ve tabi iyi olan hayvanlara yardımımı esirgemem, nankör olan insana da hayvana da iyilik yapmak istemem açıkçası.
Bende istemem.
Hayvanlara yardım ederim, insanlara parmağımı bile kıpırdatmam hatta düşene bir tekme de ben atarım.
Yok ya yinede yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmak gerekir.
Ben düştüğümde hiçbiri el uzatmadı. O yüzden kimseye ne yardım ederim, ne de acı çekerken el uzatırım. Hayvanlara yardım etmeyi tercih ederim.
Ben de senin gibi düşünüyorum ama hep aklıma şu olay gelir.
Hazreti Ali savaş sırasında düşmanlığı tam öldürecekken düşmanı yüzüne tükürür. Bu sırada Hz. Ali durur öldürmez. Düşmanını merak eder beni öldürecektin neden öldürmedin diye. Eğer o sırada ben seni öldürseydim nefsime yenilmiş olup seni öldürecektim der.
İşte biz de onlar gibi düşünürsek bir de nefsimize yenilir onlar gibi olmuş oluruz. Kısaltarak anlattım ben. Geniş şekilde internetten bakabilirsin.
Peki 😊
İnsan kadar nankörünü bahsettikleri kedilerde bile görmedim
Kedilerin adı çıkmış.
Kediler candır ciğerdir, severiz
Hayvanlara abi. Hiç değilse hayvanlar nankör değil.
Gerçekten ihtiyacı olan insanlarda var ama
Orası öyle o kişinin nankör olacağını bilsem etmem. Onun dışında elbette yardımcı olurum. Ben tercihimi hayvanlardan yana kullandım abi. Saygılar... :)
Ben gerçekten ihtiyaç sahibi olanlar biliyorum da o yüzden yardım ediyorum.
En iyisini yapıyorsun abi.
Çocuklar ve hayvanlar daha masum geliyor onlara yardım etmeyi tercih ederim..
Evet. Yaptığımız yardımlardan dolaylı yollardan çocuklara ulaşıyor inşallah.
Hayvanlaraaa. Sonuna kadar hayvanlara edicem yardim
Bende bilmiyorum. Neyi doğru yapıyoruz!
İkisine de yardım yapmak lazım.
İkisine de yardım ederim.
Çok güzel ✌️👏
hayvanlara kesinlikle
Biraz da insanlara gerekli.
Sokakta başıboş köpek kalmayacak
Yinede kalacak.
Hayvanlara yardım etmeyi tercih ederim
Neden insanlara da değil.
İnsanlar nankördür. Umrumda değiller
Deme öyle yinede.
Zulmeden genç ailesinden zulmeden yaşlı colugundan çocuğundan bulsun
Hayvanlar ilk sırada her zaman
Ben 🤣
İkisine karışık. Ben derken bana da yardım 😂
Anlamazdan geldiğini anlamıştım 🤣
Evet şansımı kullanmaya çalışıyorum 😀
Hayvanlara , insanlar pek umrumda değil
Öyle deme yinede. Gerçekten ihtiyacı olanlar var. Gözümle gördüm çünkü.
İlla ki vardır ama bende vicdan yok işte.
Tükettiler bitti
Sen yine vicdanlı ol ✌️👏
Yardıma ihtiyacı olana yardım ederim.
Çok güzel düşünce ✌️👏
Hayvanlara. İnsan sevmiyorum
İnsanlara da yardım eli uzatmalı. Sonuçta bizde yardıma ihtiyaç durumuna gelebiliriz.
Hayvanlara içtenlikle yardım ederim
Çok güzel ✌️👏
Fotoğraftaki masum canlıyı akp toplayıp uyutacak.
Doğru ama yine çoğalacaklar.
Kısırlaştırma yapılmalı
Hayvanlar çünkü masumlar..
İnsanlar da masum. Herkes bir değil.
İşte bu iyiydi 😄
İkisine ama bazı insanlar haketmiyor.
Sahtekarlık yapanlar var evet. Kendini kötü gösterip durumu iyi olanlar oluyor.
Mutlu eden, mutlu olur mottosu ile yaşamaya özen gösteriyorum.
İnsan denilen aşağılık varlıklara günahımı bile vermem. Hayvanlara yardım etmek tercihimdir.
Hayvanlara yardım ederim insanlar nankör
İnsanlar önceliğimdir...
Kimseye
Neden kimseye
İkisinede
Çok güzel ✌️👏
Farketmiyor
Çok güzel ✌️👏
Hayvana
Güzel ✌️👏
İnsanlara. hayvanlar sokakta yasayamaz
İkisinede yardım etmeyi seviyorum