Düzenli beslediğimiz sokak hayvanları var, arabamda mutlaka mama bulundururum. Gerektiğinde tedavilerini yaptırırım. Gücüm yettiğince elimden geleni yapıyorum.
Önceden köpeklerden korkardım, çocukken sokak köpeği yüzünden trafik kazası geçirdim ve bende travma olmuştu. İki sene önce iş yerimin önünde sabah ağlama sesleri duydum, kuytu bir yerden geliyordu yaklaştım ve sekiz tane köpek yavrusunu gördüm. Hepsini besledim, ilgilendim, dört tanesi maalesef öldü ama dört tanesi yaşıyor. Aradan iki yıl geçti, beni gördüklerinde hemen peşimden gelip oyun oynuyorlar. Ben de onlara her hafta pazardan tavuk kemikleri alıyorum 20 kiloluk kolide. Her iş yerime geldiklerinde veriyorum. Oynuyorum, vakit geçiriyorum; onlar da sevgilerini gösteriyorlar.
Arabamda 25 kg lik büyük mamalardan taşıyorum gördüğüm her kediye nadirde olsa köpeğe vermeye çalışıyorum ayrıca çevreye şu şekilde karton evler koymaya çalışıyorum ( not yağmura dayanıklı basit karton değil )
Ben de sokaktan 2 tane kedi sahiplenmiştim. Ekstra olarak dışarıdaki kediler ve köpekler. Özellikle ormanlık alanlarda yaşayan köpekleri besliyorum elimden geldiğince.
Hayvanlar üşür, tüyleri bir yere kadar onları korur. Yapılan bir diğer araştırmada ise soğuk havada kedilerin 6, köpeklerin ise 17 saat kadar açlığa dayanabildikleri görülmüştür. Ben kışın çok ölen kedi gördüm, buz tutmuş. Toplumca yanlış bilinen bir durum bu. Onlarda bizler gibi üşüyor. Gözümün önünde titriyorlar.