Annem cok zor bir hayat yaşamış. Babası sahip çıkmamış annesine abilerine kardeşlerine o sahip çıkmış. Sonra babamla evlenmiş dayakçı alkolik kumarbaz pis herifin teki annem beni aldiracakmis ama sonra kıyamamış. Sonra babamla ayrıldılar anneannem kanser hastasıydı ona bakti. Öldükten sonra hem ruhsal hem fiziksel bir sürü hastalığı çıktı daha 40 yaşında hep yanındaydım hep destek oldum. sürekli umudu bana bağlıyor bana ve kpss me. Daha 20 yaşındayım. Psikolojik olarak mahvoldum sürekli sana yük olmayacağım dese de her şeyi bana bağlıyor. Çok yoruldum. Ne yapacağım bilmiyorum
Güncellemeler
1 yıl
Gün geçtikçe ona benzemem beni iyice korkutuyor...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bi söz okumuştum; annenin genç kızkenki haliyle tanışsaydın çok severdin gibi birşeydi. Tam hatırlayamadım ama beni çok düşündürmüştü bu söz. Tabiki hiçbirşeyin sebebi sen değilsin. Annen zor zamanlar geçirmiş, mutlu anne mutlu çocuk derler ya hep kesinlikle doğru. Sanada yansıyor ve yansıtmışta ekstra üstüne anladığım kadarıyla. Daha yolun başında bile değilsin, aramızda yüksek yaş farkı yok ama böyle maalesef. Toparlanıp bi yerden sarılman gerekiyor, bu hayat senin. Ne annenin nede bi başkasının yükünü paylaşmak zorunda değilsin. Layık olduğunu düşündüğün hayatı yaşamak için at bütün adımlarını.
Çok haklısın çok teşekkür ederim.. annem gerçekten iyi bir insan fedakar ve iyi eglenceli bir anne.. ama yine de yanında getirdiği yükleri beni çok yoruyor. Keşke böyle olmasaydı. Ama yaşadığı her şeyle ilgili kendimi sorumlu hissediyorum. İyi bir hayat yaşamasında tek engel benmişim gibi.
Annenin rahatsızlığının sebebini kendin de açıklamışsın. Bu yüzden kendini suçlamana hiç gerek yok.
Hatta hasta olmasına sebep olmak bir yana dursun, annene destek bile olmuşsun.
Çok iyi bir anne. Yemedi yedirdi hakkını yiyemem. Ama annem çevresindeki herkese karşı bu kadar verici. Kendimi çok kötü hissediyorum sonuçta sevmediği ona eziyet eden bir adamın çocuğuyum. Bana yaptığı iyilikler ardında ezilmek çok yoruyor beni. Benden olan beklentileri var bi de
Sen o adamın çocuğu olabilirsin, ama öncelikle o adamın çocuğu olmayı kendin istemedin ve kendin de annene karşı o adam gibi davranmıyorsun, hatta tam aksine o ne kadar kötü davranmışsa sen de o kadar iyi davranıyorsun. İçini rahat tut.
Belki annenin senden olan beklentileri seni biraz yorabilir, ama eminim ki; tüm o beklentileri de yine senin iyiliğin içindir. O yüzden o konuda da elinden geleni yap ve akışına bırak.
Çok teşekkür ederim. Gelecek kaygısı beni mahvediyor. Tüm ergenliğimi kanım çekecekte bana tek bir hakki olmayan babama mi benzeyeceğim diye geçirdim. Benim için istiyor. Biliyorum ama yine de çok yoruluyorum...
Allah yardımcın olsun, ama sonuçta insan akıl ve irade sahibi bir varlıktır. O yüzden kanının babana çekmesinden ve o yüzden babana benzemekten korkman biraz yersiz. Sen aklını ve iradeni o yönde kullanmadığın sürece babana benzemezsin.
Tabi çok haklisin. Ama ergenken 14 15 yaşındayken öyle düşünemiyorsun.. dua ediyorum Allahım bana her şeyle baş edecek güç versin ve gerçekten güçlü biri olayım atanayım annemi de kurtaralım diye.
Anladım, Allah senin de annenin de yar ve yardımcısı olsun.
Annen kendi hayatını bu şekilde yaşamış ve sana da yaşatmış senin omzuna yük eklemeyi bırakmalı ebeveyn dediğin çocuklarının omzundaki yükü alır.
Annem iyi bir kadın iyi eğlenceli bir anne. Ama yanında getirdiği yükler çok ağır. Beni edebimle tek başına büyüttü yemedi yedirdi. Ama ben onun yaşadığı her kötü şeyin sorumlusu benmişim gibi hissetmekten o kadar yoruldum ki
Aynı şeyi söylüyorum işte uzatma drama quen en azından annen seni seviyor hahahah