“Ne yaparsam yapayım, sonunda içimle başbaşa kalıyorum ve bir derin hüzün gelip kaplıyor içimi. Benim yurdum içimde galiba.”
https://youtu.be/nOM35KrQnGE?si=eXitFeyut4pFoqq9

“Ne yaparsam yapayım, sonunda içimle başbaşa kalıyorum ve bir derin hüzün gelip kaplıyor içimi. Benim yurdum içimde galiba.”
https://youtu.be/nOM35KrQnGE?si=eXitFeyut4pFoqq9

Ben de kendimle çoğu zaman baş başa kalıyorum ve gün içerisinde ya da bu zamana kadar aldığım kararları sorgulayıp bu kararlar doğru mu bundan sonra nasıl ilerlemem gerektiğine dair fikirler ediniyorum eğer mantığımı yatıyorsa bunları uygulamaya ve harekete geçiriyorum
Bu sıralar biraz fazla endişeleniyor, daha da kötüsü yatıştırmakta zorlanıyorum. Olmak haliyle çok ilgileniyor, benim kontrolüm dışında gelişiyor. Bazen bilgiler, destek ya da ne bileyim herhangi bir şey yardımcı olamıyor bu hâle. Zaman zaman olan bir durum, geçiyor da ama içinde bulunduğum zaman hoşlanamıyorum ondan. Şimdi de öyle bir zamandayım ve sanırım bu yazdıklarıma yansıyor. Şimdi kendimle başbaşa hissettiğim zaman bu şekilde hissediyorum. Sonrayı da sonra hissederim.
Çocukluğum canlanıyor bazen, sokağın kaldırımında oturmuş mahallenin çocuğunu nasıl yendiğimi hatırlıyorum. Tasosuna şaaak diye vurup çevirdiğimdeki o mutluluk. Sahi o mutluluğu şimdi kaç paraya alırım? Tuba sen hele yolda aylak aylak yürürken, yolun kenarında Pikachu tasosu buldun mu? Neyse bu saatte bu kadarı fazla 🥹
Yolda taso bulmuşumdur heralde ya 🤧 hatırlamıyom ama benimde vardı tasolarım en çok balbazar tasom vardı hep takas yapardım arkadaşlarla 😭 tasolarımı geri verin
Tasolar şimdi değerlendi. Bakkal amcanın cipslerini az sıkmadık adam bizi kovalıyordu bütün cipsleri ezdiniz diye. Arkadaşı gönderiyorduk oyalatıyorduk, en güzel tasolar Cheetos fıstıklıdan çıkıyordu.
Fıstıklı almadığım için demek pikachum yoktu 😭 ben hep biftekli aldım nerden bileyim 🥩🤧
Biftekli vardı dimi doğru aklımdan çıkmış. O günlere bir günlüğüne geri dönsek olmaz mı Tuba?
Olur ben gelirim 🫧 nasıl gidiyoruz¿
Nasıl gideceğimi bilsem çoktan gitmiştim. Sana bi sır vereyim mi?
Ver bakalım 🥺 burdan mı vercen (herkes görüyor la)
Doğru ya az daha herkes sırrımı öğrenecekti
Kulağıma söyle 👂🏿
Hohhh hoooohh hoh
Tavana bakıp gülüyorum sonra niye güldüm diyorum aynaya bakıyorum g. tume tokat atıyorum olm sen varsın diyorum bu piyasada kendime sev. siyorum gibi bir şey yani
Cevap
20Cevap
ben hayaller kurarımsadece
Ölümlüyüz ve ne kadar hatırlamasak da bilinç altımızda bir gün öleceğimiz gerçeği yatıyor bu sebepten hüzünleniyor olabilirsin.
Ben yalnız kaldığımda bir gün öleceğimi, iyi bir form kazanmak için çalıştığım vücudumun bir gün çürüyeceğini düşünüyorum aynı şeyi ayna karşısında yüzüme krem sürerken de düşünüyorum
Bakım yaptığın yüzün bir gün toprak olacak xd
Bu düşüncelerden kurtulmanın yöntemi ise insanlığa hizmet etmektir.
30.000 yıl önce bir mağaraya elleriyle işaret bırakan o adam bu işareti neden bıraktı?
Kendi varlığını göstermek için.
Aradan 30.000 yıl geçti ama insanlık değişmedi.
Hâlâ durum budur. İnsan ölse bile varlığını göstermek ister ve günümüzde varlığı bilinen insanlar insanlığa hizmet eden insanlardır.
Bu yüzden amaçları, idealleri, tutkuları olan insanlar olmalıyız.
Popüler kültürden kaçınmak da gerekir.
Yanımızdakilerin bir gün olmayacağını,
Yanında olduklarımızın da bir gün yanında olamayacağımızı,
Sessizliğin huzuru,
Sakin kafanın insana verdiği ferahlığı,
Boş zamanın/uykunun/sağlığın değer ve kıymetini,
Tüm hayatın hatıralarını
eskiden kendimle başbaşa kaldığım zaman içimde susturmaya çalıştığım şeyler ayyuka çıkardı şimdi ise neyin ne b*k olduğunu daha iyi anlamış evremdeyim o sebeple değişen bir şey olmuyor
Ne kadar güçlü biri olduğumu sorunlarımla tek başıma üstesinden gelebildiğimi görmek mutlu ediyor
Sanırım stresli ya da sönük bir yaşamın var bazen bosvermeye çalış bence
Boşluk, huzursuzluk, endişe. Kendimle baş kalmaya sanırım tahammül edemiyorum.
Şu an uyandım yatakta kendimle baş başayım ve diyorum ki ilerleyen zamanlarda kim kalkıp kahvaltıyı hazırlayacak 😅
Sen
Beynimde koca bir boşluk oluyor korkutucu ölüme bile sürükler
demek ki istediğin hayatı istediğin kişiyle yaşamıyorsun...
Geçmişimi yaşantımı üzüntülerimi kırgınlıklarımı yaşayabilecekken yaşayamadıklarım fedakarlıklarımı yanlış kararlarımı saçma sapan yanlışlarımı… çoook şeyi hatırlatıyor….
Çok yoğunum keşke böyle baş başa kalabilsem kendimle
Geçmişin, yaşananlar sanki hepsi birer rüya gibi, sanki hiç yaşanmamış gibi..
Evde yiyecek sokumun varsa içinde yurt dünya gezegen gibi şeyler barındırma 😁
Yalnızlığın ve hayatın tüm çıplaklığı
Huzurun bazen mutlu edemedigini
Şu detay çok hoş.. 👍
Neden tımarhaneye yatmıyorsun diyorum
Kendimle gurur duyuyorum
365 gün yalnızım zaten
@Olugide hayır benim hayatım bu şekil
Bu aralar Hollanda maçı aklıma geliyor sürekli 😄
Ne kadar mukemmel oldugumu
Bu fotoğraf nedense bende merhametbhissi uyandurdi
Dahası adına bir yol bulmalıyım diyorum