Bir kişinin gerçek karakterini anlamak için hangi durumlarda ve nasıl davranışlarına dikkat etmek gerekir? Gerçek karakterin ortaya çıktığı anlar sizce nelerdir?
Gerçek Karakteri Ortaya Çıkaran Durumlar ve Davranışlar Nelerdir?
Kötü olan kişi kalbindeki pisliği gizleyemez, ne kadar sinsi olursa olsun bu bir şekilde ortaya çıkar. Niyet hissediliyor, şeytan niyetlilerden uzak durmak gerekiyor. Ben bir kişinin gücünün yettiği kişiye nasıl davrandığına bakıyorum, kendini savunmak için yaptığı açıklamalar beni alakadar etmiyor, davranışlar sözlerden daha derin anlamlar taşır, böyle yaptım ama kalbim temiz sözlerine aldanmam ben, bir insanı aşağıla, onurunu kır, sonra da senin kalbin temiz olsun, vay anasını, aşağılık iblisler, dişi şeytanlar, dilerim kalplerinin ekmeklerini yerler, kendi pisliklerinde boğulurlar, kendi hatasını anlatmayıp başkasının yanlışını anlatanlar var, ben o kişilere de güvenmem, suçlu hep karşı taraf mı, karşı tarafı linç etmek niyetinde o, halbuki suç onda, kendi hatalarını anlatmayarak, kendi pisliklerini anlatmayarak milletin algılarıyla oynuyor, ancak hakiki anlamda dürüst kişiler bu oyunlara gelmez ve böyle şeytanlardan uzak durur, manipüle edilmez, ilahi adalet ise böyle leşlerle muhakkak ilgilenir, kişi kendisini bir başkasını aşağılayandan, zeytinyağı gibi üste çıkandan, laf taşıyandan (çünkü bu kişi senin de lafını taşır), sivri dilli olandan (o yürekte insanlık, merhamet yoktur), başkalarıyla alan edenden (çünkü seninle de alay eder, birileriyle alay edip o kişiyi rencide edenler aşağılık leştir), bir başkasını herkesin içinde ikaz edenlerden (ki bu kişinin gücü yetse bizim de onurumuzu kırmak ister) uzaklaşmalıyız. Ben en çok karşımdakinin niyetini çözmek için kendinden güçsüze nasıl davrandığına bakarım, şefkatle mi yaklaşıyor ona, iyiliklerini gizliyor mu, yoksa karşıdakine kendini borçlu mu hissettirmek istiyor, benim için bu ayrıntılar mühim, bunlara bakıyorum, herkes o kişi için iyi demiş, herkes onu seviyor, beni hiç alakadar etmez, çünkü onlar görmek istediğini görüp manipüle ediliyor, ben yüreğindeki öfke dolup taşarken yaptıklarına bakarım o yılanın, herkesin iyi bildiği kişi şeytanın kendisi de olabiliyor, şeytanın vücut bulmuş hali olabiliyor lakin bazıları var ki, ah ne acı, inatla şeytanı melek sanıyorlar, ciddi anlamda manipüle ediliyorlar, kuklalara sadece acımak lazım, şuna inancım tam; herkes niyetini yaşayıp kalbinin ekmeğini yiyecek.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bu kadar uzun şeyi okumaya tenezzül etmem ama gerçekten çok güzel yazmışsın eline yüregine sağlık çokta doğru söylüyorsun ben de öyle yaparım kimin ne dediği umrumda değil ben kendimi tanımadan bir insana iyi veya kötü demem o yüzden kısacası bir kişinin karakterini davranisini başka insanlar da toplum içerisinde değilde biz kendin o kişiyi gözlemleyerek gerçek karakterini ortaya çıkarırsın
Kendi gözlemimiz en iyi referans kesinlikle, gözlem yaparken de adaletli olursak doğru neticeler elde ederiz insanlar hakkında. Sonuna kadar, üşenmeden okuduğun için de teşekkür ediyorum :))
Soran
1 yıl
Rica ederim ne demek böyle güzel bir yorumu okumamak elde değil🌸☀️
Bir insan yalnızken kendidir çünkü çevresinde numara yapması gereken biri yoktur, o nedenle insan yalnızken gerçektir , yalnız insanları çok gözlemle.
Bir insan herhangi bir duyguyu derin ve yoğun yaşadığı zaman mantık ile hareket edemez ve gerçekte olduğu karakteri kullanabilir o an sadece.
Bir insana sarılmak veya içten bir harekette bulunmak bile karşı tarafı gözlemlemek için yeterlidir, çünkü dünyadaki en saf hislerden biridir sevgi.
0
12 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok güzel bir tespit teşekkür ederim yorumun için ama peki şey tamam dediğin gibi yalnız insanlar gerçektir karakteri açıktır peki ya diğerleri diğer insanlar
Demek istediğim yalnızlık gerçekliği görebilmek için ağacın dallarından biridir sadece, şey gibi düşünün dünya bir dağ ve yaşayan her insan bu dağda dikili bir ağaç.
Ağacın kökü, dikilme şekli dallarının şeklini de değiştirebilir, demek istediğim her insanın gerçekliği tohumunda ve kendi ağacını besleme şeklinde saklı.
Biri ile yüzeysel yapılan küçük bir konuşma bile o kişi hakkında fikirler verebilir, insanlar genelde ağaçta oluşan çiçeğe odaklanır, siz ağacın köküne odaklanırsanız , gerçek karakteri görmek daha basitleşir. Uzun oldu fakat detaylı anlatmayı seviyorum.
Bu beyinsel bir yanıltı olabilir, duygularını ve kendilerini o kadar ustaca kontrol edebilen birçok insan var. O nedenle önyargı dediğimiz şey o kadar yalanlara müsait.
Herkes için geçerli değil tabi ki ama kendini kontrol edebilen insanlar kilidi kırılmayacak olan gizli sandıklar gibi olabiliyor 😅
İnsan sinirlenince ne kadar ileriye gidebilirdiği anlaşılır. Bazıları öfkelenince içindeki canavarı ortaya çıkarıyor istemeden de olsa. O yüzden öfkeli halindeki davranışı önemli
Ben sanarım buldum ama tıravma kalmış yaklaşamıyorum kız eskiden dokunmama temas etmemi sevmezdi şimdi koluma giriyor çok tatlı. ikimizin ortak özelliklerimiz aynı müzik tarzımız, çayı sevmemesi, en sevdiğimiz şarkı ve temas sevmeyiz. Ama bilmiyorum yarı yolda kalmak beni yüz üstü bırakan çok oldu
Bir yıldır kafayı yemişim arkadaş olayım mı? Arkadaş olmayayım mı? Zaten kafamın içinde üç ses kavga ediyor biri diyor yoluna tek başına devam et, diğeri diyor nereye kadar yalnız kalmayı düşünüyorsun kız cok iyi arkadaş ol. Diğeri ya kırarsa. Lanet olsun benimde kararsızlığım var. Geçen gün yazı tura attım kız dedi napiyon dedim karasız kaldım oda dedi geleceğine yazı tura atarak mı karar veriyorsun. Bende evet dedim. Oda iyiymiş dedi
Yok ya bir yıldır kafayı yemiştim. Banada yazı tura atmak saçma geliyor hala kararsızım. Kızda beni yakından tanımak istiyor gizemli biriyimdir herşeyi içimden yaşayan biriyim. Oda çok yarı yolda bırakılmış sence arkadaş olayım mı?
Kız dedi bana güvenebilirsin bende dedim insanlara güvenmeyi bırakalı yıllar oldu dedim. Seni test etmem lazım dedim. Test etikten sonra karar vereceğim