İnsan severken onun da sevmesini beklemez ki. Zaten sevgi sebepsizdir. Yani bir beklenti içine girmeden sevilir kişi. Beklenti içinde olan şey sevgi değildir. Hani birini beğenirsiniz , hoşunuza gider , tipi olur , olgunluğu olur , hali tavrı olur veya konuşması vb bir şekilde seversiniz. Ama ondan da onun sizi sevmenizi beklentisi içinde severseniz , bu sefer en ufak bir ayrılıkta eminim saygı değil tehdit olacaktır. Yani kısa özetle ; beklenti içinde seven kişi karşılık görmezse bu tehdit e ve nefrete dönüşür. Ama beklentisiz seven kişi en ufak ayrılıkta saygı duyar. Ve güzelce ayrılır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılMantığa göre yok. Çünkü hiç olmazsa iyi hissettirmesi mutlu ediyordur. Ya da psikopattir kötü hissettirmesi bile hoşuna gidiyordur.
Genel olarak bakarsak eğer bence karşılıksız sevmek var. Pek az rastlanıyor ama var. Kocası ömür boyu yatalak kalacak olan bir kadın tanımıştım. Sanırım 2 çocuğu vardı kadının. Hem çalışıyor hem ev işletirini yapıyor hem çocuklarını büyütüyor hem de kocasına bakıyordu. Ne cinsellik ne duygusallık ne maddiyat hiçbir şey sunamayacak olan o adamla devam etmeyi seçti. Başta acıyordur o yüzdendir dedim de konuşunca acımadığını gerçekten sevdiğini ve sevmeye devam edeceğini gördüm. Az evet çok az ama hâlâ koşulsuz sevenler var yeryüzünde11 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın.
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılolunca ne oluyor ki? saçma sapan ritüeller yok sabah günaydın mesajı yok gün içinde ara vır vır sürekli yazış gece uyumadan yaz.
sonra gezdim gördüm delisi olsun sürekli popon çıban varmış gibi gez ha bire şuraya gidelim buraya gidelim. şanslıysan arada da seks yaparsın.00 Yorumla
1 yılEvet en basiti Yaradan'dan ötürü. Allah'ın yarattığı her şeyi seviyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürlerrrrrrr çok ama cok
- 1 yıl
Rica ederim :)
- 1 yıl
Teşekkürler bottt
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılYok ne yazık ki, herkes kendinde ihtiyacı olan ne varsa karşıdan ona göre beklentiye giriyor...
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır yok tabi ki de. koşulsuz kimse kimseyi sevmez bu zaman da
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılİnsan birini sebepsizce sevebilir, ancak ta ki karşılığını alamayana kadar..
En yüksek koşulsuz sevgiyi anne ve baba evlatlarına verebilir. Bunun dışında karşılıksız olan hiçbir duyguyu doğru da bulmuyorum. Sevgi karşılıklı olmalı, saygı karşılıklı olmalı. Bunları alamadığın birine bedelsiz bir duyguyu vermenin aptallığını defalarca anlattım..
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
1 yılHayır sevemez. İnsan ilişkileri hep bir menfaat üzerine kuruludur. Al gülüm ver gülüm prensibi işler. Bir insan sadece öz evlatlarını ve anne babasını koşulsuz sevebilir. Onda da işler çok terse gittiğinde iletişim kopabiliyor anne babayla ama evladını kolay kolay hiç kimse silemez.
11 Yorumla- 1 yıl
Koşuldan kastım menfaat degildi. Herkes menfaat olarak bakmiyor
1 yılVar, hiç bilmediğin bir sehri seversin... hiç tanımadığın bir insanı özlersin... dokunmadığın birine dokunmuş gibi hissedersin... gözünle görmediğini kalbinle görürsün ve kendini nedensizce birini sevmiş olarak bulursun... Tüm bunları farketmeden yaşarsın karşılık beklemeden koşulsuz sevmiş olursun
10 Yorumla
1 yılBirini de bir şeyi de sevebilir. Sevgi Anlaşmak değildir, Nedensiz de sevilir. Örneğin ben filmleri ve kendimi nedensizce seviyorum :D
11 Yorumla- 1 yıl
İnsan kendini zaten nedensizce sevsin bi zahmet yaa 😂 her zaman her koşulda kendini sevmeyen kimseyi sevemez zaten
1 yılSevginin sebebi olmaz ki. Sebep sonuç ilişkisi, karşılıklıdır ve çıkara dayalıdır. Birini seni sevdiği için seversen, sana güvendiği için güvenirsen bu çıkardır. Sevgi, güven, aşk olmaz adı. Menfaat olur.
10 YorumlaSevdim neyini sevdiğimi ben de bilemedim zaten sonradan güzelce gösterdi sevilmeye layık biri olmadığını yaptıklarıyla gizledikleriyle
110 Yorumla- 1 yıl
O zaman layık olanı sevin
- 1 yıl
Yalancının mumu yatsıya kadar. Sonuçta bir gün ortaya çıkıyor gerçekler.
- 1 yıl
Layık biri de bir gün denk gelir illa ki merak etme
- 1 yıl
Hayırlısı olsun ne diyim
- 1 yıl
🤷🏻♀️
Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı. Tabiki sevebilir karsı cins bunu suistimal. etmemeli yoksa hevesi kırılır
121 Yorumla- 1 yıl
Tabiki
- 1 yıl
👍🏻
- 1 yıl
?
- 1 yıl
Tamam kanka
- 1 yıl
😂.
- 1 yıl
Normalde atışırdım da şu an o modda değilim
- 1 yıl
Ohoo nereden bulucam ben bu yorumu bi daha
- 1 yıl
Her sorum süper soru seçiliyor 50 kişi yorum yapıyor nasıl bulayım
- 1 yıl
Soru bende de gir bak profilime kaç sorum var. Kaç görüş var 😂
- 1 yıl
Ya insanlar söylediğim her şeyi niye hava olarak algılıyorlar? Sorularımın süper soru seçilmesi veya çok görüş gelmesi benim için bir şey ifade etmiyor. Hava olsun diye söylediğim bir şey yok yani. İlla tartışacaksınız ya
- 1 yıl
Kavga mı istiyosun? Gel buyur yani akşam akşam hiç işiniz gücünüz yok demi
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Nedensiz kimse sevmez, ya dış güzellik, ya merhamet, ya düşünce biçimi için severiz düşüncesindeyim.
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de. Mutlaka bir nedeni oluyor
Kişilik & Karakter konusunda 556 cevap paylaştı. varmış gibi görünür ama yoktur.. Başta herşeye evet dersiniz gün geçtikçe o evet dediğiniz şeyler size batar sorun yaşarsınız... Mutlaka koşullarınız vardır...
10 YorumlaHer şey karşılıklı. Seviyorsa o duyguları hisleri sevdiği için seviyor. Yani yaşadığı duygulardan. Allah rızası in sevmesi de öyle çünkü karşılığı allahın rızası 😃 ama en iyi karşılıkta bu
10 Yorumla
1 yılKoşuldan kastın ne sevgiye karşılık sevgimi bir şeyler kazanmak mı ya da bi amaç uğruna mı bunların hiç biri olmadan kimseyi sevmedin mi bazen insan herşeyiyle ekside de olsa seviyor iyi değil tabi bence sever
13 Yorumla- 1 yıl
Çıkar amacı olarak değil. Yani sevmek için nedenleri olmalı mı anlamında. Mesela güzeldir ondan seversin, ahlaklıdır ondan seversin veya bir huyunu bir davranışını çok beğenirsin ondan seversin gibi gibi
- 1 yıl
Bu dediğin olabilir
- 1 yıl
👍🏻
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar arasında artık olduğunu sanmıyorum.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 984 cevap paylaştı. Evet var. Kadinlar, çocuklar ve hayvanlar koşulsuz sevilebiliyor
10 YorumlaEvet var ama kadınlar için ve çocuk için ama erkekler hiç bir zaman koşulsuz sevelmez
10 YorumlaEvet sevebilir, yaşandı tecrübeyle sabittir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılSadece annelik duygusu olan anneler, yavrularını koşulsuz şartsız olduğu gibi sever ♥️♥️♥️
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
1 yılSeküler bir dünya içerisindeyiz artık, o yüzden öyle bir sevgi yok.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Buna iyi insan olması da dahil mi?
24 Yorumla- 1 yıl
Elbette
- 1 yıl
Elbette. Aslında bakarsak bunlar da koşul ve bana göre koşulsuz sevgi diye bir şey yoktur. Ama bunlar güzel koşullar ve gereklidir zaten
erkek severde bir kadın asla
114 Yorumla- 1 yıl
Koşulsuz sevgi diye bir şey yoktur. Bu erkek için de öyle kadın için de. Koşuldan kastım çıkarcı olmak değil. Birini severken bazen görünüşünü seversin, bazen bakışı, davranışı güzel gelir seversin, bazen huyunu, ahlakını seversin ama mutlaka nedenleri olur. Herkesin olur
- 1 yıl
İnsanlar sadece maddiyata baksaydı fakirlerin tamamı bekar kalırdı. Hayata gercekci bakmak lazım
- 1 yıl
Aç kalmayı kimse istemez. İşsiz biriyle evlenmeyi de. Zaten işsiz biri evi de geçindiremez. Kastettiğin şey buysa bir insanın işi olan biriyle evlenmek istemesi gayet normal ve olması gereken bir şey ama herkesin öyle zenginlik hayalleri falan yok. 3-5 kişiye bakıp insan genellemelerini çok seviyorsunuz ama insanlar tek tip değil bunun farkına varmanız lazım
- 1 yıl
Her kadın diyorsan bariz genelliyorsun demektir. Bu konu tartışmaya açık değil. Bazı şeyleri anlamanız için biraz daha büyümeniz gerekiyor demek ki
- 1 yıl
Kişi kendinden bilir işi diye bir laf vardır. Bu anlattığın kişi sensin. Herkes değil. Bunu unutma
- 1 yıl
Bütün erkekler için potansiyeli olsa sadık kalmaz diyorsan sen fırsatını bulduğunda aldatacak birisin. Bunu kendin söyledin. Dediğim gibi herkesin kendin gibi sanma bence.
- 1 yıl
Peki öyle olsun
Sadece annemi koşulsuz şartsız severim
10 Yorumla
1 yılYok nasıl birsey acaba
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Koşulsuz şartsız sevdik
10 Yorumla
1 yılİlla ki vardır ama herkes yapamaz..
10 YorumlaDerin duygulara sahip ise sever
10 YorumlaNedensiz sevilmez illa çekici bir yanı olmalı.
10 Yorumla
1 yılGerçek sevgi ise mümkündür...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sadece anneler koşulsuz sever.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı. sepebsizce de sevebilir... olabilir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 533 cevap paylaştı.
1 yılSever sevsimde zamanında
10 Yorumla
1 yılVar… ama kimin olduğu çok önemli!!!
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılVarda koşulsuz sevecek insanlık yok
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 15,6b cevap paylaştı. Çok zor bir ihtimaldir
10 Yorumla
1 yılolmaz mııı
111 Yorumla- 1 yıl
kuzeci kızı
- 1 yıl
O ne
- 1 yıl
harika birisiydi
- 1 yıl
Hmm
- 1 yıl
bittik ama..
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- 1 yıl
sende oyle birisi warmı
- 1 yıl
Yok
- 1 yıl
hayırlı sabahlar cann..
- 1 yıl
Size de
- 1 yıl
saoll çokk tkşr
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBenim sevmişligim var.
10 Yorumla Anne çocuk arasinda olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVardı…
122 Yorumla- 1 yıl
Artık niye yok? Dur tahmin edeyim karşına çıkan verdiğin değerin kıymetini bilmediği için herkesi kıymet bilmez sanıp genellemeye başladın ve artık herkesi aynı zannettiğin için sevgiyi hak eden insanlara bile çıkarcı davranmaya başladin. Özetle bu değil mi?
Cevap sahibi1 yılBilemedin. Ama insanlar çıkarcı oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey.
- 1 yıl
Bazı insanlar için bu söylenebilir evet. Ama sevmek çıkar ile olacak bir şey değil. Evet koşulsuz değil sonuçta birini severken belki güzel olduğu için, beğendiğin için seversin veya halini tavrını veya ahlakını beğendiğin için seversin vs. nedeni illa ki olur yani ama çıkar olmak zorunda değil. Bazen sadece seversin
Cevap sahibi1 yılSadece sevdim onu. Onun görmek için yakın olmak için üç kuruşa çalıştım. Ama açılamadım.
- 1 yıl
Neden açılamadın
Cevap sahibi1 yılYapıma ters esnaf adam komşusuna asılmaz derler.
- 1 yıl
Asılmak değil sevdiğini söylemek. Arada fark var. Nerede yaşıyorsun sen?
Cevap sahibi1 yılİst yaşıyorum
- 1 yıl
Birine sevdiğini söylemeyi neden asılmak olarak görüyorsun? Asılmak farklı bir şey
- 1 yıl
Safi duygularla kendini açıklayabilirsin. Kabul eder veya etmez o ayrı konu ama niyetini seviyeli bir şekilde belli edebilirsin yani ciddiysen. Bu asılmak değil
Cevap sahibi1 yılYan gözle bakmaz derler diyeyim o zaman
Cevap sahibi1 yılNeyse olmadı, hem sevseydi o adım atardı. Yas tutacak halim yok. Unuttum ben.
- 1 yıl
Yahu ciddi düşünüyorsan evleneceksen eğer niye bu bir sorun olsun ben onu anlamadım. Çok saçma.
- 1 yıl
Herkes uzaktan sevsin, kimse sevdiğini söylemesin, kimse evlenmesin o zaman. Böyle saçma bir mantık mı olur kusura bakma ya
Cevap sahibi1 yılHerkesi kendi gibi zannetme
- 1 yıl
Konunun benimle alakası ne? Ayrıca benim neyim var? Bir insan birini seviyorsa ve ciddiyse evlenmek istiyorsan gidip söyleyebilir gayet. Bu ahlaksızlık değil. Normal olan bu.
Cevap sahibi1 yılHerkes senin gibi tepki vermeyebilir anlamadığın şey bu.
- 1 yıl
Yani ne diyebilirim ki. Elalem ne der diye yaşayan insanlar görünce sadece üzülüyorum. Ayıp değil, yanlış değil, ahlaksızlık hiç değil. Sorun ne? Şu basmakalıp hayat görüşlerinden ne zaman kurtulacaksınız acaba
- 1 yıl
O senin üslubuna bağlı
- 1 yıl
Kendini açıklama şekline bağlı. Uzun zamandır tanıdığın biriyse eğer kendini seviyeli bir şekilde duygularını ifade edebilirsin. Hayır da diyebilir yani bilemeyiz ama bunu söylemenin hiçbir zararı yok. Söylemezsen hiçbir zaman bilemeyeceksin
Cevap sahibi1 yılTamam senin dediğin oldu
- 1 yıl
Ne oldu? Anlamadım
Gizli Üye(30-35)1 yılYoktur. İllaki bir sebep vardır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvet tabikide
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 470 cevap paylaştı.
1 yılYok öyle birsey
10 Yorumla
1 yılYok öyle bir şey
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 673 cevap paylaştı. Vardır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılOlabilir tabi
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
m 1 yılVarr
10 Yorumla
1 yılüzgünüm:)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
1 yılGünümüz de yok..
10 Yorumla
1 yılEvet var
10 YorumlaEvet vardir
10 Yorumlanedensız olmaz ama karşılıksız olur tabıkı
10 Yorumla
1 yılTabiki sevebilir
10 YorumlaYani kişiye göre değişir
10 YorumlaAnne sevgisi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Evet sever
10 Yorumla
1 yılsevemez
10 YorumlaEvet var
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYokk
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Var ever
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 459 cevap paylaştı.
1 yılYoktur
00 Yorumla - Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne