dert etme bunları. ben yazıda da yüzyüze de sağlıklı iletişim kurabilen biriyim. ama hep konuşmamayı istemişimdir. keşke bir gün kendime söz verebilsem de kimseyle konuşmasam. sadece yazarak iletişim kursam demişimdir. iş hayatında belki sana sıkıntı çıkarıyor olabilir bu durum. fakat günlük hayatta hiç de dert edeceğin bir durum değil bence. fakat benim takıldığım nokta önyargılar. durduk yere neden karşı tarafın önyargılarından bahsettin ki? insanların senin hakkında genel olarak söyledikleri veya gördükleri olumsuz bir yönün mü var?
05 Yorumla
Soran+1 yılYok da konuşmadığım zaman ikili ilişkilerde silik ve çekingen bir imaj uyandırıyorum ve elektrik alamadım senden diyorlar, soğuk buluyorlar ve ikinci buluşma olmuyor:(
Soran+1 yılHeyecandan evet, ikinci buluşma da daha sakin olurum ama fırsat veren yok, güzelim diye buluşuyorlar çok soğuk sun hiç konuşmuyorsun deyip yanımdan ayrılıyorlar.
- +1 yıl
o bende de var. ben buluşmadan evvel durumu hep anlatırım. ilk 1 saat bana sabredeceğine söz verirse buluşurum. sen de bu yöntemi dene :) anlat açık açık. ilk 1 saat içinde düşsem de kalksam da araba bana çarpsa ben kamyona çarpsam kamyon şarampole yuvarlansa yine de sabrediceksin de. bu sözü alıp buluş.
Soran+1 yılOk. olur:))
En İyi Cevaplar
+1 yılBu sorunu bende yaşıyorum. Mesleğimde insanlarla yüz yüze konuşmayı çok fazla gerektiriyor ve bildiğim konularda bile donanımsız gibi görünüyorum konuşurken.. yazarken daha özgür ve rahat hissediyorum kendimi.. yani yalnız değilsiniz hanımefendi sıkmayın canınızı :) Çözüm olarakta bol kitap okuyup sosyal aktiviteleri artırmak işe yarıyor bunu fark ettim şahsen..
03 Yorumla
Soran+1 yılSevindim buna, benden başkaları da varmış:) Kitap çok okurum fakat sosyal aktivite pek yok zamanım yok daha doğrusu.
- +1 yıl
Anliyorum fakat bir sekilde sosyallesin hanimefendi, goreceksiniz daha da yoluna girecek her sey ve zamanla asacaksiniz bu problemi. basarilar dilerim :)
Soran+1 yılTeşekkürler.
eskiden bende boyleydim. ama simdi daha iyi oldum.. aslinda bence ozguven problemi ya da eskiden yasadiniz bir problem yuzunden. haksizmiyim?
04 Yorumla
Soran+1 yılYaradılış desek daha doğru sanırım. Bir de çocukluğumdan itibaren ailem tarafından kardeşime daha fazla özenli davranıldı.
Soran+1 yılİnşallah benim durum da düzelir, durum vahim.
+1 yılBende boyle bir soru sormustum.
Ayni durumu yasiyoruz.03 Yorumla
Soran+1 yılBenden başkalarının da oluğu bilmek rahatlattı biraz, üstesinden gelebildin mi peki?
- +1 yıl
Hayir
Soran+1 yılUmarım geliriz o zaman:))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
senin sıkıntının tek sebebi şu.
Yazarken bekleyip düşünebiliyorsun ve kelimeler ard arda rahatlıkla geliyor. Ama konuşmaya başladığında düşünme payın yok denecek kadar az.
Sen konuşmadna önce düşünüyorsun. Ama aklında 2-3 cümle birden geliyor onumu söylesem bunumu söylesem derken cümleler birbirine karışıyor. ya da o anda bildiğin bir kelime aklına gelmiyor. O kelime yerine farklı bir kelime kullanıyorsun ve saçma bir anlam çıkıyor...
Farklı kitalar oku ce okurken biraz sesli oku. konuşmana faydası olacaktır...05 Yorumla
Soran+1 yılKitap okuyorum hatta boş zamanlarımda her yerde okuyorum diyebilirim, sesli okumuyorum tabi. Evet konuşurken heyecanlanıyorum ve cümleler birbirine giriyor, saçmalıyorum çoğu zaman:(
Soran+1 yılAnladım, güzel fikir deneyeceğim.
Soran+1 yılYapacağım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende yazarak daha iyi kendimi anlattığımı düşünüyorum. Hatta bunu havalı birşey de sanırdım açıkcası. Sonra farkettim ki konuşmakta gerçekten bir sanat. O yüzden insanlarla ilişkilerimi geliştirmeye çalışıyorum. Düzgün ve etkili konuşmaya çalışıyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen işin kötüsü yazarak bir çok şeyi çok güzel ifade edebilirken, konuşurken heyecandan aklımdakileri de unutuyorum ve acaba karşımdaki ben bu cümleyi söylersem yanlış anlar mı endişesi yüzünden de konuşmaya çekiniyorum:(
Cevap sahibi+1 yılParanoyaklık var dıyorsun yani :D
Soran+1 yılBilemiyorum, ama paranoyaklık farklı bir şey sanki.
+1 yılAynı sorunu yaşıyoruz. Burda bir paragraf dolusu metinle kendimi ifade ederim ama konuşunca en fazla üç cümle oluyor. Yazarken yanlış olanları düzeltiyorsun. Üstelik düşünerek yazıyorsun. Halbuki konuşarak düşünsen karşındaki seni susturur.
10 Yorumla
+1 yılben de şu an senin durumundayım. özellikle yeni tanıştığım ya da yabancı insanlar karşısında saçma sapan konuşuyorum ve kendime şaşırıyorum bu ben miyim diye.
112 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacağız biz böyle, bir dernek mi kursak, yazarak kendini ifade edenleri koruma ve yaşatma derneği:)))))
- +1 yıl
:DD aslında güzel fikir de dernek başkanını nasıl seçeceğiz hadi yazın en güzelini kim yazıyorsa o olacak :D basın açıklamalarını da alın kağıdı okuyun deriz gideriz :D
Soran+1 yılSüpppeeeerrrrrr:)) Gece gece iyi güldüm.
- +1 yıl
:D evet olsa çok komik ve güzel olurmuş :D
Soran+1 yılAynen vallahi:))
- +1 yıl
ah ah bize susun susun diyen hocalar bunlar hep sizin yüzünüzden şimdi konuşamıyoruz yazıyoruz :D kompozisyonlarımızı beğendiniz de ne oldu millet çok güzel kompozisyon yazar demiyor ki :D konuşmasını bile bilmiyor diyorlar :D
Soran+1 yılDoğru vallahi, hep o hocaların yüzünden başımıza gelenler:)
- +1 yıl
ne yapalım biz şimdi :) yazmaya devam edelim en iyi. en iyi yaptığımız şeyi yani.
Soran+1 yılYazalım, elbet bizi de anlayan birileri çıkar bir gün...
- +1 yıl
elbet çıkar birgün. kimbilir belki yine aynı bizim gibi iyi konuşamayan ama kalemi güçlü biri çıkar karşımıza.
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
İnşallah :)
+1 yılBen de kendimi yazarak ifade edemem, konuşarak anlatımda daha rahatımdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte herkesin karakteri farklı.
+1 yılDinlemeyi bilene konuşur okumayı sevene yazarım çocuklara kendimi masallaştırırım :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel:)
- +1 yıl
Sende dene knks biraz ergen olmanın zararı olmaz :)
Konusurken mimiklerimi ve duygularimi kullanabildigim icin kendimi daha iyi ifade ediyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen heyecandan sanırım iki lafı bir araya getiremiyorum bazen ve bu karşı taraf için özellikle de ilk kez görüştüğüm biriyse yanlış anlaşılıyor.
Bende ayni boyleydim karşimdakiyle konuşurken kelime bulmakta zorlanir heyecanlanirdim ve hala da az da olsa var bunun sebebi az kitap okumak ve dışa surekli acik olmamaktr kanimca
04 Yorumla
Soran+1 yılKitap okuyorum hem de çok fazla, ama konuşurken heyecanlanıyorum aklımdakiler uçup gidiyor:(
Soran+1 yılBu deli demesinler sonra, önüme gelen herkesle nasıl konuşayım.
+1 yılCok ıyi ve düzgün net konuştuğum soylesensede yazmada daha ıyi olduğumu biliyorum. yazarken daha akilciyimdir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen yazarak aklıma gelmeycek kelimeler buluyorum bu biraz cekingenlikle özgüvenle alakaı kabuğunu bir kırsan inan süper biri olursun inanıyorum karakterin çok iyidir
03 Yorumla
Soran+1 yılBütün mesele orada işte, kabuğumu kırmakta, insanlarla konuşurken heyecanlanıyorum ve çok fazla sıkılıyorum, bu yüzden de aklımdakiler de heyecandan uçup gidiyor:(
Cevap sahibi+1 yılYeminle bende böyleyim psikologa illa kötü şeyler için gidilmez arkadaşların var mı bir takontın var mı bir spor yap vücudun la beraber inan düşüncende sağlıklanır kötü demiyorum kaçan daha temiz olur
Soran+1 yılDış görünüşümü güzel bulurlar spor yapıyorum zaten, ama bu heyecanımı nasıl yeneceğim bilmem, psikoloğa gitmek en iyi çare.
+1 yılYoo bana kalsa ben konuscam ama siz kadinlar ya da kizlar yazarak rahatsiniz herseyi rahatlikla yaziyonuz ozelikle cinsellik telde konusamazsiniz ama
08 Yorumla
Soran+1 yılBen yüz yüze gelince tıkanıyorum.
- +1 yıl
Geldinmi ki peki telde konustumu
Soran+1 yılNereye geldim mi ki?
- +1 yıl
Yuz yuze geldinmi biriyle hayatindan ya da telde konustunmu yani
Soran+1 yılGeldim tabi ki.
- +1 yıl
Nasi oluyon peki anlatsana ozel diilse
Soran+1 yılYahu gün içerisinde yüzlerce insanla karşılaşıyorum işim dolayısıyla, tabi ki yüz yüze geliyorum.
- +1 yıl
Ya onu niye diyonki tikaniyorum dedin ya onu soruyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılVar ya şu yazdıklarından seni en iyi anlayan benim. Neler yaşadığını çok iyi anlıyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇözüme ulaştın mı peki:)
- +1 yıl
İnsanın yaşı ilerledikçe pek kalmıyor bu tür şeyler. Ama tabii başkalarına göre çok konuşmayı hala sevmem. Yazı ve şiir yazıyorum bende sende öyle yap. Bizim gibi insanlar genelde sanatçı ruhu taşır.
Soran+1 yılEvet aynen öyleyiz, ve herkes anlayamıyor bizim gibileri, silik tipler olarak görülüyoruz:(
- +1 yıl
Herkes nasıl görürse görsün hiç önemli değil. Çok fazla kafana takma bunları kafana takarsan yuvarlanan kar topu gibi büyür gider sonra baş edilmez hale gelir. Ve ben seni asla silik tip olarak görmüyorum. Tam tersi silik tip olanlar gereksiz yere çok konuşanlardır.
Soran+1 yılBeni anlıyorsun çünkü:)
+1 yılyazdıklarını okuyarak.. ve sohbet ederek.. seni dinliyecek konuşmaları yönlendirecek.. vs
03 Yorumla
Soran+1 yılHeyecan sorunu çok fazla var bende bunun da konuşmama çok fazla etkisi oluyor.
- +1 yıl
yani tamamen praktikle seni dinliyecek yardım edecek biriyle aşabilirsin.. tek başına aşmak kolay olmayabilir..
Soran+1 yılEvet olabilir.
+1 yılBen de öyleydim ama sosyalleştim sırf bunun için. Şu an hemen iyi yazıyor hem iyi konuşuyorum. İyi bir edebiyatçıyım aynı zamanda :-)
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaptın bunu?
- +1 yıl
Yalnız kalma her yere git tanımadığın yani kız olsun tabi onlara selam ver espri yap kasma kendini. Kendi arkadaş çevrenle muhabbet et onlar çağırmasa bile sen çağır. İçindeki çocuğu serbest bırak gülsün oynasın
Soran+1 yılKeşke bu kadar kolay olsa dediklerin, ben de çok fazla heyecan sorunu var.
- +1 yıl
Bende de var diyorum. Resmen titriyordum başım dönüyor bayılma hissi oluşuyordu
- +1 yıl
Yazabilirsen yaz bana önerim olacak
Ben ikisini de başarabiliyorum şu an peygamber gibi hissettim :D
01 Yorumla
Soran+1 yılTövbe tövbe:))
valla abla ben yüz yüze kendimi daha farklı ve iyi ifade edebiliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte herkes farklı.
bende çok konuşan biri değilim ama az konuşmam bile kendimi ifade etmeye yetiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBen edemiyorum ve hayatımı mahfediyor:(
+1 yıltanımadıgım kişiyse yazarak tanıdıksa konusarak cunku kelimeleri hep yanlış anlıyolar
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru.
+1 yılyapınla da alakalı bir durum. çekingen birisi olabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılolabilir.
- Kişilik & Karakter konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılPasiflikten ve asosyallikten olsa gerek... Üzülme zamanla aşarsın bu durumu. Bol bol sesli kitap oku :)
00 Yorumla Madem yazabiliyorsun küçük replikler yazsan ve aynanın karşısında seslendirsen
04 Yorumla
Soran+1 yılGüzel fikir:)
Soran+1 yılAnladım, deneyeceğim:)
Ben konuşarak daha iyi anlatabiliyorum sanırım yani ikiside normal bende
00 Yorumlasenin gibiydim değiştim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBankacı ya da sigortacı mısın?
029 Yorumla
Soran+1 yılTam üstüne bastın, bankada çalışıyorum.
Cevap sahibi+1 yılSeni anlıyorum, mesleğinde kariyer yapmak istiyorsan özellikle kobi-pazarlama üzerine gidiyorsan ağzının iyi laf yapması gerekir. Bende çok önceden senin gibiydim, her hafta topluluk önünde 40-45 dakika konuşma yapmam gerekti ve ister istemez bunu atlattım. Bende bankacıydım,1 sene servis asistanlığı yaptım gişede. Bunu atlatmamda yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Hangi bankadasın?
Soran+1 yılZiraat bankası
Cevap sahibi+1 yılKurum zor, sektör daha da zor. Ben kurtuldum seninde tez zamanda kurtulman dileğiyle...
Soran+1 yılAmiiiiiinnnn, ne yapıyorsun peki şimdi ne işte çalışıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılBankacılıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir bölüm okudum ve okurken Halkbank'ın sınavına girip kazandım.1100 lira maaş alıyordum ve yetmiyordu, yetmeyecektide. Sistem sizinkinden daha yavaştı ve üniversite içinde çalıştığımız için öğlen aramız yoktu. Finans sektörünü bırakıp okuduğum bölüme Harita'ya yöneldim ve çok memnunum. İşim yine zor fakat en azından saçma sapan egoist müşteriler yok ve kazandığım para beni tatmin ediyor. :)
Soran+1 yılNe güzel sevindim senin adına. Ben İktisat mezunuyum.
Soran+1 yılBen kurumsal şube deyim, ticariydi kurumsal oldu.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim, kurumsalda daha az yıpranırsın iyi olmuş senin için, sevindim senin adına. :) Konumuza dönecek olursak sıkma canını eski meslektaşım, zamanla düzelecektir.(Ki çok büyük sorun olduğunu düşünmüyorum) Fakat anlamadığım birşey var, sen konuşamasanda seni anlayan birisi yok mu?
Soran+1 yılVar tabi ki de, akıcı konuşamıyorum heyecanlanıyorum, bu yüzden de aklımdakiler de uçup gidiyor, işkence gibi:(
Cevap sahibi+1 yılPeki karşında birisi varmış gibi prova yaparkende oluyor mu bu? Yoksa sadece karşında kanlı canlı bir insan olduğunda mı bu şekilde? Yarın iş yok mu :) Saat 2.15 oldu, erken kalkacaksın, duşu, ütüsü, traşı var bunun bak :)
Cevap sahibi+1 yılÇok pardon ya ne traşı, saçmaladım uykusuzluğuma ver lütfen. Kusura bakma :)
Soran+1 yılişten gelince yemek yedikten sonra 2 saat uyuyorum, sonra da geç yatıyorum:))
Soran+1 yılKarşımda canlı insan varken heyecanlanıyorum:( kusura bakılacak bir durum yok, olur öyle şeyler:))
Cevap sahibi+1 yılSen sistemi güzel oturtmuşsun, benim böyle şansım yoktu :) Bunu sadece konuşarak aşabilirsin. Günaydın bu arada :)
Soran+1 yılGünaydın, konuşarak ya da psikolojik yardım alarak aşabilirim bu sorunu. Benim yerim de olup yaşadığım sıkıntıları hissetmeni isterdim o zaman anlardın beni. Heyecandan karşımdakiyle konuşurken ellerim titriyor, cümleler birbirine giriyor aklımda onca şey olmasına rağmen hepsi uçup gidiyor hatta konuşmaları bazen kağıda yazıp çaktırmadan bakıp da konuşuyorum, bildiğin gibi değil yaa. Ve bu durumdan sıkıldığım için çok zayıfladım, iki deri bir kemik kaldım:(
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğim gibi senin kadar olmasada bende yaşadım bunu zamanında fakat topluluk önünde her hafta seminer vermeye zorundaydım üniversitenin ilk yılında. Psikolojik destek almanı gerektirecek kadar ağır bir durumun yok bence. Bunu kendin aşabilirsin konuşarak. Sanırım fazla heyecanlısın, karşındaki insanın seni anlamaması ya da yanlış anlamasından da çekiniyorsun biraz. Kağıda yazmak mı yapma yaa :) Hem o bir deri bir kemik değilmiydi? Senin nasıl 2 derin var? :)
Soran+1 yılOfff yanlış yazmışım işte:))
Soran+1 yılEvet fazlasıyla heyecanlıyım, ama gececek olsa şimdiye kadar gecerdi diye düşünüyorum:(
Cevap sahibi+1 yılHeyecanını yenmek için pratik yapabilirsin. En etkili yöntem nefes egzersizi yapmak :) Seni böylesine heyecanlandıran ne? Çok mu kasıyorsun kendini? Hani neden böyle oluyor sence?
Cevap sahibi+1 yılAh bu yıl sonu hesaplarının gözü kör olsun :)
Soran+1 yılEvet gözü kör olsun gerçekten:) İstem dışı kasıyorum kendimi, yaradılışım gereği mi bilemiyorum çok heyecanlanıyorum:(
Cevap sahibi+1 yılSıkma canını, dediğim gibi zamanla aşabilirsin. Biraz inanç ve nefes egzersizi iyi gelecektir. Psikoloji üzerine yüksek yapan arkadaşa danıştım o da aynısını söyledi. Bol bol lafa tut, nefes egzersizi yaptır, onu anladığını söyleyip iyi hissetmesini sağla dedi. Anlıyorum seni :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim, ilgin ve beni anladığın için:))
Cevap sahibi+1 yılNe demek efendim, eski bir meslektaşla laflamak güzel :)
https://hizliresim.com/N9E065
Buna içilir :)
Soran+1 yılOlur içelim:)
Cevap sahibi+1 yılİsim neydi bu arada?
Soran+1 yılSelin
Cevap sahibi+1 yılBende Fırat, memnun oldum. Nice mutlu yıllara Selin :)
bende oyle. yazisalimmi bebegim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYok.
+1 yılben şiir yazark stress atarım.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de severim ama bunun ikili ilişkilerim de ve iş yaşantıma bu konuda ne gibi bir çözümü olacak anlamadım.
- +1 yıl
beni rahatlatıyor deşarj olduğum için gergin olmuyorum. daha güzel ifade ediyorum kendimi.
Soran+1 yılanladım.
+1 yılBen yazamam üşenirim ya asdasdsa
00 Yorumla
+1 yıldefterim bile var ya :)
00 Yorumlamuhtemelen fazla kilon var janım
02 Yorumla
Soran+1 yılAksine zayıfım canım:)
Dediğin gibi aynen sen gibiyim
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl başa çıkıyorsun peki?
Soran+1 yılbu da iyiymiş.
seninle sohbet etmek isterdim.
00 Yorumla
+1 yılBüyüyünce geçer kardocan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUazarak iyi ifade ederim kendmi.
00 Yorumlaevet
00 Yorumla
+1 yılevettt
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılyazısalım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri