Kendimizi gerçekten sevip sayıyor muyuz?

Bence çoğumuz kendimizi sevmiyoruz hatta kendimize saygı da duymuyoruz. Bu konuda bir yalan ya da yanılsama mekaniği içinde olabiliriz.

1. Kendimi sevip sayıyorum diyen insan başkalarının onayını aramaz. Dürüst konuşayım bu konuda kendime saygım yok. Kendimi çoğu zaman teyit ettirme ihtiyacına düşüyorum.""

2. Kendimi sevip sayıyorum diyen bir insan, bir şeyleri sadece kendisi için yapar. Kendisine sistem tarafından dayatılan birtakım maddi hedeflere ulaşmak ya da estetik kalıpların içine girmek için çırpınmaz. Kendini bir şeyler başarmak zorunda hissetmez. Dürüst olayım şu anda bu furyanın içinde olmasam da kendimi bu rüzgara kaptırdığım oldu."""

3. Kendimi sevip sayıyorum kendimle barışığım diyen bir insan her zaman kendinden aşağıya bakar ve haline şükreder. Hep daha iyisi, daha fazlası için çırpınmaz. Bu kendini sevip saymanın, kendinle barışık olmanın ötesinde ucu narsizme çıkan bir yoldur. Hedeflere ulaşmak elbette mutlu eder ama değerlerimiz varsa huzurlu kalabiliriz. Mutluluk anlık dopamin patlaması. Huzur ise süreklilik ve istikrarlı çizgidir. Dürüst konuşayım bu konuda kendime saygım yok. Kendimden aşağısına baktığımda merhamet ve acıma hissi beni frenlerken kendimden yukarıya baktığımda yetersizlik ve umutsuzluk hissiyatına kapılıyorum. Kendi standardımda olanlarla da yıldızım barışmıyor.

Bu sitede benim ve birçok insanın saygı duyduğu üyelerden @AlmanPrens in bir yazısını okumuştum bundan 6 ay önce. O yazı bende tarihi bir farkındalık yarattı. Son pasajda geçen cümleyi hiç unutmuyorum.

""Kendinizi her şeyin en iyisine en güzeline layık görüp bu yolda çırpınıyorsanız bu sizin her şeyden geri kaldığınız gerçeğini ötmüyor, aksine bunu bağırıyor."" ( @AlmanPrens )

Kendimizi gerçekten sevip sayıyor muyuz?