Suçluluk Duygusu?

Merhabalar, ben 24 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Size uzun zamandır kendimi suçladığım bir konu hakkında danışmak istiyordum. Çok zor bir durumda olmasam sormazdım. Biz annemle aynı odada birlikte uyuyoruz fakat yataklarımız birbirimize uzak. 2 hafta kadar önce gündüz ama annemin göremeyeceğine ve anlayamayacağına emin olduğum için m. yaptım fakat elle vs. değil, sadece hayal ederek. Yorgan üstümdeydi ve annem telefonuyla ilgileniyordu kendi yatağında. O günden beri olayın günah boyutu bir tarafa kendimi insanlık suçu işlemekle, anneme karşı aşağılıkça bir suç işlemekle suçluyorum kendimi. Annemin bir şey anlamadığına eminim. Bir de kardeşim (16 yaşında) odada mıydı hatırlayamıyorum. Zaten uzun zamandır takıntı hastasıyım, kendimi suçlamaya ve depresyona girmeye çok meyilli bir insanım. Daha önce de kendimi suçladığım, hatta kendimi katiller veya tecavüzcülerle kıyasladığım olmuştu hep, aslında bir suç işlemememe rağmen. Bu nedenle anlattığım olayı yine ben mi büyütüyorum, yoksa gerçekten suçlu muyum emin olamıyorum. Kendimi sapık gibi hissediyorum. Takıntılarımdan dolayı suç işlemekten, özellikle müstehcenlikle alakalı bir suç işlemekten çok korkan ve böyle konularda çok dikkatli bir insanım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Suçluluk Duygusu?