Yol gösterin 😂 İnsan neyle yaşar, neyle ölür, neyle öder. Kafam kazan 😂

Yol gösterin 😂 İnsan neyle yaşar, neyle ölür, neyle öder. Kafam kazan 😂

Gerçekten bir bedel ödeniyor mu? Hayat içerisinde inişler çıkışlar, engeller tabii ki oluyor. Bu durumlarla karşılaşınca yaptıklarının bedeli ödendi adalet deniliyor ama aslında bu sadece o kişinin hayatının içindeki bir gelgit. Dışardaki kişilerin bu konuyla ne ilgisi var ki. Ben de bunu merak ettim şimdi.
“İnsan ne ile yaşar” Tolstoy. 🙂 insan canı ile ödememeli ancak bazen canıda gider. Biz Allah a inanıyoruz ve bazen karşılık veya ceza beklediğimiz anlar oluyor. Ancak etki tepki gibi algılıyoruz çoğu zaman. E o zaman Filistin’deki garibanın suçu ne. İşte bu noktada sınav diyoruz. Biz kendi kafamızda belirli şartlara göre kuruyoruz sınavı ancak bu bizim irademiz ile ifade edilebilecek bir şey değil. Dolayısıyla bir karşılık olup olmayacağı çok daha farklı bir durum. Kendimizin farkına vardığımızda bazı şeyleri ucundan anlamaya başlıyoruz. Bu anlamlılık bazen isyan noktasına gelmemizi engelliyorda diyebiliriz.
Yüreğine sağlık üstadım
Vicdan muhasebesi çok kötü bir psikolojik şiddettir. Bu muhasebeyi yapabilen insan kötü niyetli olan duygularını bastırabilendir. Zordur ama başarabilenler de var!
Cevap
7Cevap
Bence ne yaptığına göre değişir
Ne karıştırdı seni böyle? İyiydin bayadır😒kendine iyi davran. Annen de bunu isterdi🌸
Teşekkür ederim Zen.
İnsan yaptıklarının bedelini yaşattığını yaşayarak ödüyor bence, vicdanıyla ya da öldükten sonra :))
Senin yüzünden ağlicam şimdi mesela sende benim yüzümden ağlarsın ödeşiriz 😅
Bence insan vicdsnının ağırlığını canıyla taşır, yaptıklarının hesabını ise ruhuyla verir. Yaşarken umut ve düşlerle, ölürken de geride bırsktığı izlerle var olur.
Ölüm ölümdür. Vicdan ise içten içe kemiren bir böcek. Eğer ki vicdan bir insanı mahvetmeye başladıysa ölüm yanında ödül bile kalabilirr
Her ikisi de olabilir; hiçbirisi de olmayabilir.
”En büyük ceza, vicdanımızın bize kestiği cezadır.”
- 𝓓𝓸𝓼𝓽𝓸𝔂𝓮𝓿𝓼𝓴𝓲
İnsan yaptıklarının bedelini ortada hiçbir şey olmadığını eğer farkederse öğrenir
Bazen caniyla bazen vicdanıyla. ama en çokta vicdan azabı koyar diye düşünüyorum
Vicdanı ile tabiiki hem can cıkar biter vicdan bitmez
Vicdanıyla öder güzel abim
Ödüyoruz güzel kardeşim
Canını yerim senin.
Artık vicdanıyla ödüyor.. Dünyanın frekansı yükseldi çünkü.. Yaşattığını yaşamadan ölmüyor insan.. Kişi bilmese bile..
Varsa vicdanıyla yoksa kaderle
Bulaştığı kişi önemli 😂
Kimisi canıyla kimisi vicdanıyla
kaybettiklerinin pişmanlığıyla
Vicdan insanı canından eder
Vicdanı ile öder
Vicdanıyla
Kesinlikle vicdanıyla
vicdanıyla
Bedeliyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?