Mesela eşini öldüren bir kişiyi öldüren insan haklı mıdır size göre?

Mesela eşini öldüren bir kişiyi öldüren insan haklı mıdır size göre?

Hayır… Acı, insanın kalbini derinleştirir ama kötülüğü meşrulaştırmaz. Çünkü acı çekmek, bize başkalarının acısını daha iyi anlayabilme fırsatı sunar.
Çektiğin acı seni daha tecrübeli ve akıllı yapar dayanıklı yapar.. Başkası zarar veren sadece ezik aptal ve asalaktır
Spor acı verir güçlenirsin
Kitap acı verir akıllı olursun
Meditasyon acı verir huzurlu olursun
Sosyal ilişki acı verir değerli olursun
Kötülük yapana kötülük yapılabilir benim nezdimde. Kısasa kısas güzel bir olay. Fakat kadına yönelik ya da çocuklara, hayvanlara yönelik şiddet asla meşru gösterilemez.
Bazen kılabilir
Bu sorunun cevabı kesin bir “evet” ya da “hayır” değil, çünkü her olayın, kişinin yaşadığı duyguların ve bağlamın farklı olduğunu biliyoruz. Ancak unutmamalısın ki acılar insanı şekillendirir ama yaptığı eylemlerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. 🙏
Birine zarar vermek, seni haklı çıkarmaktan çok, içine düştüğün acıyı daha da büyütebilir. Adalet duygusu, öfkeni ya da acını dindirecek bir mecra sunabilir ama kişisel intikam, seni de aynı karanlığa sürükler. En doğrusu, bu tür durumlara hukuk çerçevesinde yaklaşmaktır. 💔
Cevap
13Cevap
Hayır bir insan acı çekmişse kötülük yapamaz ki
Hiç bir durum kötülüğü meşrulaştırmaz birisi canice sana ya da çevrene zulm etti diye seninde başkasına zulm etmen seni haklı değil zalim yapar bu durumda her şeyin bir sınav olduğunu hatırlayıp allaha sığınmalısın
Kimseye kötülükler yapmadım yapmam da ama tabiki büyük konuşmak sorun yapamam diye düşünüyorum ama bu olanlar şu yüzden oldu evet büyük konuşmak bir yerde bir de uyarı bu hasta dikkatli ol mesajı yani Allah koruyor bu yüzden bunun farkındayım
Çektiği acılar başkasının hayatlarının düzenini bozması ve onlara acı çektirmesi için bir neden olamaz. Dolayısıyla haklı değildir. Kötü olmak onun tercihidir sonuçta.
Hakli kilmaz ama kocami oldurseler buyuk konusmayayim hapse girmeyecegimi bilsem oldururdum (bana hemen kotu maftasi vurulmasin ama) cunku ben onu severken guzel guzel anilarim varken belki cocougum bile varken onu olduren kisi yuzunden cocouklarim babasiz buyurse bende sevdigim adam dan mahrum kalirsam yapardim bence buyuk konusmayayim. Ornegin belki kotu olacak ama hani cocouk narin vardi cok kotu bi sekilde oldurulmustu yani o narini olduren kisi olumu kah etmez mi?
kılmaz ama çektiği şeylerin onu neden böyle yaptığını, öyle birine dönüştüğüne hak veriyorum ama yaptığını haklı bulmuyorum.
Çekilen acılar başkalarına yapılan hiçbir kötülüğe mazeret olamaz, kimse kimsenin günah keçisi değil.
Haklıdır. Affedebilse daha iyidir. Bunu da yapmak çok zor.
Hayır ama asıl kötülük insanların yüzünden oluyor
Çektiğimiz acılar yaptığımız kötülükleri meşru kılmaz. Bu bizi haklı yapmaz.
Bazı istisnai durumlar olabilir ama bunların dışında asla
Bence haksızdır. Lakin herkes her şeye dayanamıyor.
Haklı kılmaz ama ağaç yaşken eğilmişse doğruyu öyle görürü
Hayır, canı acıyan bilir ki can acıtılmamalı
Haklı değildir affetmeyip benzin döküp yaksam dediklerim çocuk istismarcılar ve şiddet
Kılmaz. Kendisinin çektiği şeyler yüzünden aynı şeyleri başkalarına yapmak adiliktir
Her şeyin bedeli var
Hak eden kişiye yapıyorsa haklı kılar bana göre
iyi olmak mutlu etmiyor
Kısasa kısas da hayat vardır
Hayır kesinlikle haklı kılmaz.
Haklı kılmaz 😄
Hayır ne olursa olsun kılmaz
Kötülük kötülüğü hak ediyor.
kral hareket bu arada ona hic bir sey demem oh
sokağa çıkıp bunu araştırmak lazım
Çekilen acı için kötülük yapmayı meşru kılmaz
Hayır haklı kılmaz bence.