https://youtube.com/shorts/BGAbJ9w3DIE
Yudum yudum içtim hayatın gerçeğini.
İsyan etmiyorum ama işte ne desem;
Bize de yazık değil miydi be?
https://youtube.com/shorts/BGAbJ9w3DIE
Yudum yudum içtim hayatın gerçeğini.
İsyan etmiyorum ama işte ne desem;
Bize de yazık değil miydi be?
Aslında Allah adildi.
Adaletsizliği yapan bencil egolu insanlar.
Yoksa dünya başta çok güzeldi, devir değişti yeni insanlar vs derken hakimiyet ortaya çıktı o benim şu benim derken sahibi olan mallara göz koydukları için yetinmenin ne olduğunu bilmediklerini için hep daha fazlasını isteyip aç gözlü davrandıkları için durum bundan ibaret.
Üzücü.
Elbette var dedim ya daha kötüleri de var bazen insanlar cennet derler ya ve şöyle anlatim bir yeriniz çok fena ağrıyorsa mesela geceleyin dış ağrısı veya baş ağrısı çıldırıyorsunuz işte o durumu atlata bilmek için dünyanın bütün güzelliklerini hiç düşünmeden verebilirsin ağrısız normal olabilmek için veya mezara girersin öyle sıkılır patlar ruhun daralır korkarsın ki işte ozaman o hisden kurtulmak insana asıl ceneti yatırıŕ işte cennet istıraplardan kurtulmakmıs yemek içmek en güzel meyve onlar bile ruhunun darlığından kokulardan ümitsiz çaresizliklerden ve hıçkıra hıçkıra o andan kurtulmak için işte böylesi bir çıkmaz dan kurtulunca insan normalesince asıl cennet o korkulardan kurtulmakdır. ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN
Verme konusunda yeterince cüretkar olduğunu söyleyemem lakin yeteri kadar sağlam durmazsan acımasızca yok ediyor ayrım yapmadan ve adaletli bir şekilde, her şeyi; herkesi.
Adaletin olduğuna inancım yok. Herkesin farklı bir hikayesi var, Farklı yaralar, kırgınlıklar, yorgunluklar... Hepimiz bambaşka hayatlar yaşıyoruz.
Üzdün be hocam. Şuraya göz yaşımı bırakırdım da rol kesiyor derler. Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim😇önemli olan yaşama sevincimizi kaybetmeden mücadele etmek😊
Cevap
7Cevap
Hayır adil değil hayat.
Kendi yazdığım bir Anektod ile
"Bu Dünya' a Adil mi? Bana ne Kim adil, kim yargıç, kim de savcı umurumda da değil. Benim için tecelli edecek Adalet ölümdür. Ben ancak o zaman yargılanırım"
Hayat adaletli olsaydı çocukken herkes okula rahat rahat giderken ben 2 saat önceden kalkıp koyunlara bakmazdım.
Neden adaletli olsun ki? Sen adaletli olursan çevrene, hayat biraz adil olmuş olur. Doğa adaletsiz, bizlerde öyle. Adalet beklemek saçmalık.
Yeter ha hayat yeter adaletli değilsin öyle olsaydı herkes eşit doğardı ama değiliz işte🚬
Aynen inancım var çünkü etrafımdaki çoğu kişiden görüyorum.
Alma verme dengesi hiç bir zaman bizim istediğimiz gibi olmayacak. Anlayana...
Selam
Hayatın hiçbir noktasında ki varlığından bahsedilen adaletine inanmıyorum..
Adalet dünya da olsaydı ahiret diye bir şey olmazdı hep burada kalırdık.
Minnak bile inancım olmadı, ve olmayacak da.
😑😑
Yıllarca sorulan bir soru nesnel olarak adaletli değil hiçbirimiz mukemmel değiliz aynı sonlara sahibiyiz sadece orada adaletli onun dışında her şey adaletsizce
Yok böyle bir Dünya'da yaşıyorsan nasl olsun
Hayatta adalet ve denge aramak anlamsız. Çünkü ikisi de yok.
Türkiye'de adalet sadece arabaca nedense
Hayat adil ama insanlar değil
Son zamanlarda yok ya adalet kalmadı
Evet Allah'a inancım var çünkü
İnsanlar adaleti kuramaz hiç bir zaman
Ara ara sorguluyorum ama sonuca varamıyorum ☹️
inancım yok
şu an benim de
hayatın adaletine inancım sıfır
Hayır.
Yok.
Hayır yok.