Geçmişi eline almadan geleceğe adım atabilir misin?

Dediler ki; Göğsünü gere gere dur. Dediler ki; Kalıbının insanı ol. Dediler ki; Dik dur, omurgasızlık yapma. Plastik cerrah olmayandan gergin göğüs tavsiyesi aldık.😬

Diyetten veya spordan anlamayandan kalıp tavsiyesi aldık. Ortopedi veya fizyoterapi bilmeyenden omurga tavsiyesi aldık. Sandık ki, doğrusu bu şekilde yaptıklarımızın arkasında durmak. Yine olsa, yine yaparım diye de mühürledik kendimizi geçmişimize. Ama aslında sadece kendi güçsüzlüğümüzü sakladık yaptıklarımızın arkasında bu şekilde durarak. Yaptıklarının önünde ol... Bazı şeyleri geride bırakmadan, yolculukta ilerlediğini anlayamazsın. Geçmişinin önünde olmayı seç ki, gelişebilesin. Zaten gün gelecek, bir yer de sen bırakmak zorunda kalacaksın bazı doğru sandığın yanlışları. Hep öyle olmadı mı? Geçmişte bu doğrudur diye sıkı sıkıya savunduğumuz bir çok durum, bugün dönüp baktığımızda sadece birer tebessüm aracına dönüşmedi mi? Bir şeylerin arkasına saklanma artık. Yanlış bir karara bağlı kalmayı doğru sanma artık. E şu anda bana doğru geliyor, nasıl anlayacağım bu kararın doğru mu yanlış mı olduğunu? Göğsün gerginlikten sıkışıyorsa, kalıbında olmaya çalışmak seni yoruyorsa, dik durmaktan belin tutulduysa, o zaman bir yerlerde yanlış yapıyorsun...

Al sana doktor tavsiyesi 🩺

👀
👀
Geçmişi eline almadan geleceğe adım atabilir misin?