#İnsan boş yere kendini feda ettikten sonra anlamıyor mu bunu?

#İnsan boş yere kendini feda ettikten sonra anlamıyor mu bunu?

Çıkarcı olmak iyi değildir. Ama bencil olmak bazen gerekli diye düşünüyorum. İlişkilerimizde taviz veren taraf hep biz olduğumuz için, karşı taraf kendini değiştirmeye lüzum duymuyor hiç. Biz iyi niyetle yapıcı olmak istedikçe, onlar mükemmel oldukları hissine kapılıp şımarmayı abartıyorlar. İlişkilerimizde karşımızdakinin bencil tutumları yüzünden sürekli gerilim yaşayıp kendimizi törpületmek yerine herkesi hak ettiği yere koymak gerekir diye düşünüyorum
Başkasının değil kendimizin mutlu olacağı şeyleri yaptığımızdan dolayı evet öyleyiz. Ekstra olarak gayet de mutluyuz. Fakat bu hep ben hep ben demek değil, insanın sadece öncelik olarak kendisini hep önde tutması gerekiyor. Bu kafaya keşke daha erken yaşta erişseydim. Bide zaten hangi insan asla bencil davranmadığını iddia edebilir? Az-çok neticede herkeste olan bir davranıştan bahsediyoruz. Bazıları fazla bencil. Ama sizi etkilemediği sürece kimin ne kadar bencil olduğu önemli değil. Sizi etkiliyorsa müthiş can yakar. Hele ki mutluysa s. çtınız demektir.
Rica ederim 🌸
Bencil olmak bazen lazım, kendine değer vermeyen başkasına da vermez,
Bazı insanlar var ki acayip gamsız. On yüzden saçları hala gür ve simsiyah. Hangi yaşta olursa olsunlar yüzlerinde kırışıklık bile çok az oluyor. Demek ki hiç üzülmemek insanı genç tutuyor.
Cevap
14Cevap
Bence olabilir evet
Yerine göre bencil, kişiye göre fedakar olmak ruhu huzur içinde yaşatır
Valla sağlıklı tutar mı onu bilemem ama bencil olmak gerçekten benim gözümde hoş bir şey değil. Nedense böyle biri değilim olamam bile bencillik ve ben yan yana geçmeyiz düşün artık.
evet böyle bir şey var ama bence şanssızlık da pesi bırakmaz
Gamsız egoist olmak lazım bu hayatta
Yoksa erken yaşta gidersin öbür tarafa
Kesinlikle öyle.. Olayı iyi çözmüşsün.. Tebrikler!
Alakası yok, zaten bu şekilde bencillikle genç kalacaksam hiç kalmıyim daha iyi,
Evet bencillik ömrü uzatır hep önce ben demeli insan
Tutar tabii ki genç ve sağlıklı kalayım ben de jffj
Herşeyde fedakarlık olunmaz ama bencillik iğrenç bişey
Bencillik insanı zamanla yalnızlaştırabilir. Hayat paylaştıkça güzeldir
Bencillik insana bir yerden sonra sek yalnızlıktan başka bir şey getirmez kötü anlamda
Hayır çalışkan olmak daha güzel ve insana zevk veriyor
Gamsızlar geñ kalıyor ben erken yâşlancamm
Kararında ve yerinde olursa evet
Bence tam aksi oluyor genelde
Tutmaz bence
Kesinlikle evet
Hayır saçma bir düşünce
Bencil olmak iyidir.
tutar bebek gibi olur
Tam tersi
Kendimi sevmeyip kimi sevicemki?
Bilmiyorum oylemiymiş