#Devamlı olarak kendisine dışarıdan gözlerle bakmayı başarabilen insanı kimse alt edemez mi?

#Devamlı olarak kendisine dışarıdan gözlerle bakmayı başarabilen insanı kimse alt edemez mi?

İnsanın kendisiyle sürekli çatışma halinde olmasının tek bir sebebi var, o da insanın doğası itibariyle egolu bir varlık olması.. Zaten insanın kendisine dışarıdan bakmasını engelleyen şey de tam olarak bu! Egosu.. Velhasılkelam bu işin kesin bir çözümü yok, ancak egonun derecelerine göre ağırlığı veya hafifliği söz konusu olabilir..
Kendime dışardanda baksam, içerdende baksam hatalarımın farkındayım. İnsanı güçlü yapan şey kendine farklı bir açıdan bakabilmesi değildir. İnsanı güçlü kılan şey Hatalarını kabul etmesi ve bir daha o hatayı yapmaması mümkünse. Farkındalık yani olmuş ve olacak olan şeylerin farkında olmak. Yeterli bilgiye sahipseniz sonraki hamleleri çıkarabilirsiniz.
Çatışmaların çoğu sebebi. Olan şeylerin , olmak istendiği gibi olmamasıdır. bununda çözümü içerdedir. temelde insanları umutsuzluğa sürükleyen şeyler. arzuları, hayalleri, hedefleri insan durmadan koşar. bazen kötü bazense iyidir. Bazen durup dinlenmeniz gerekiyor es vermek ya da ara vermeniz lazım.
Evet, insan bazen kendi iç dünyasına dışarıdan bakmak zor olabiliyor. Kendimize objektif bir şekilde bakmak ve içsel çatışmaları anlamak gerçekten önemli. Bu sayede daha sağlıklı ilişkiler kurabilir ve kendimizi daha iyi anlayabiliriz. Kendine dışarıdan bakabilen biri gerçekten güçlü olabilir.
Evet bence olabilir. bazen dışarıdan bir gözle insan kendine bakmalı hatalarına
Cevap
8Cevap
Çok doğru. Bazen durup düşünüyorum neler yapıyorum zaman nasıl geçiyor, kalan hedeflerim nedir diye, bazılarına geç kaldığımı bazılarına henüz zaman var diyorum.
Yani bu biraz soruna da sebep olabilir sanki. Mesela sürekli insanın kendini eleştirmesi ve takındı haline getirmesine sebep olabilir. Bir yandan da düzeltebiliyorsa çok daha avantajlı hale getirebilir
Bazen kendime dışardan bakıyorum. Düştüğüm hatalar için pişmanlık hissi oluyor. Kendime yakışmayan hareketlerim oluyor
Bazen oyle oluyor evet, bazen de kendine disardan, baskalarinin gozunden bakiyor. Kim ne dusunmus, ne demis gibi. Iki sekilde de orjinalini bulamiyor gibi geliyor.
Her insan için geçerli değildir bu bazı insanlar farkında
Çoğu kendimi eleştiremiyor. Başkalarının kusurlarını görüyor sadece.
Kendini yargılamak farklı alternatif düşünmek fazlasıyla zor
Hayır canımsın çok olduğundan
Evet belkide
Evet.
Evet ola bilir
Evet bunu başarabilen insanı kimse alt edemez.
Bilemeyecem
Evet aşkom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?