Nasıl bir ergenlik geçirdin?
Sakin
Travmalarla dolu
Yaramaz
Bol sivilceli
Bol eğlence 🙈
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nasıl bir ergenlik geçirdin?
Ortaokul 3. de başlayıp, lise sona kadar devam eden bir sürec.. Hiç sivilcem olmadı, travmalar herkesde vardır bizde de oldu ama ben pek kötü olaylara takılmam ders çıkartır önüme bakarım, hiç sakin değildim fazlasıyla hareketliydik, hareketliydik ama başımızı çok belaya sokmazdık genelde sınırlarda gezsek de o sınırı aşmazdık. Son maddeye gelirsek girişken, hareketli, komik, tipimiz de fena değildi ve çok küçük yaştan beri kızlarla çok iyi iletişim kurabiliyorduk o yüzden orası hep çok hareketliydi.. Meslek lisesinde de okuduğumuz için birde 2016 yılında meslek liseler şimdiki gibi değildi biz büyük hakkını veriyorduk. Boynumuz ve karnımız hep mor eve dönerdik 😂😂
Öyle bir tramvam ya da tuhaflığım kırıp dökmelerim olmadı sadece Lanetli bir yalnızlık vardı beni bir türlü bırakmayan hala bırakmadı çocukluğumdan beri hep yalnızım hiç arkadaşım olmadı kimse beni sevmez kimsede kolay kolay iletişim kuramazdı hala da iletişimlerim çok uzun soluklu ve sağlıklı değildi Neden böyle hiç bilmiyorum laneti bir yalnızlık beni bir türlü bırakmıyor geberip gideceğim bu şekilde
ben de öyle sayılırım arkadaş olabiliriz istersen
Ailem yüzünden iğrenç geçti. Ergenlikte değilmişim gibi davranıyorlar ve umursamıyorlardı. Ergenlikteyim, öyle davranmam normal ama onlar... Antipatikler ve asıl ergen onlarr! Ben ergene davranıyorsam onlarda bana o dilden cevap veriyorlar, hiç büyükmüş gibi davranıp beni anlamaya çalışmıyorlar. Ben bağırdıysam onlar da bağırıyor. Ama arada şöyle bir fark var: BEN ERGENİM, ERGENLİKTEYİM. SİZ DEĞİLSİNİZ! canım AİLEM
Zaten Türkiye'de 2 tip aile çeşidi çok baskın, 1-) Çocuk ergenlikte hiçbir şey demeyin onu yapmayın bunu yapmayın diye pamuklara sararak büyütüp arsızlaştırıp normalde 18 yaşlarında neredeyse sonlanması gerekecek süreçleri 25 yaşına kadar devam ettiriyorlar. Çocuk hormonal olarak ergenlikten çıksa bile psikolojik olarak devam ettiriyor. Sonra hayata adapte olamıyor, dışarıda da herkesden annesinin/ babasının gösterdiği iltiması bekliyor. 2-) Çocukları ergenliğe gireceği dönem, onun yerine kendileri giren hiç olgunluk göstermeyen alttan almayan, dinlemeyen ve sürekli ilgi ve haklı olmak isteyen bunun için de evde kan kusturan ebeveyinler. Hem çocuğu kendilerinden ve evden uzaklaştırıyorlar, hem de çocuğun dışarıda sevgi aramasına sebep oluyorlar.
Üzülmemeye ve kafaya takmamaya çalış yapması kolay değil ama daha hayırlı bir seçenek de yok.. Seni çok iyi anlıyorum, benim ailem de öyleydi.. Sadece kendine ve geleceğine odaklanmaya çalış, bu süreç seni olgunlaştırıyor zaten..
Hayatta başarılar dilerim ☺️
Eğer canın sıkılır, birine bir şeyler anlatma ihtiyacı hissedersen. Gelip bana anlatabilirsin, yargılamadan dinlerim seni.. İyi geceler
Çocukken çok susluydum herkes bana süslü kokuna falan derlerdi ergenlik çağımda ondan eser kalmamıştı bildiğin kendimi erkek gibi meydan okur artist bir şey olarak düşün öyleydim allahtan atlattım Şu an yaşım 21 yine eski halime döndüm susluluge 😅💅
Yalnız hâla ergensin. 21 yaşında olanlar henüz ergenlikten çıkmamış oluyor. 👋🏼
@ÖzgeSerttas Normalde kişiye göre değişir, ergenlik 18de bitmesi lazım ama aileye ve topluma göre 23 yaşına kadar sürenler görülüyor.. O yüzden arkadaşı tanımadan hâlâ ergensin demek doğru değil
@ÖzgeSerttas yalnız en geç ergenlik 21 yaşında yazıyor 👋 o da en geç normalde 18 yaşında bitiyor 🤦🏻♀️
Cevap
51Cevap
Çocuk yaşlarımdan itibaren çalışmak zorunda kaldığım için ergenlik nasıl geçti pek hatırlamıyorum
genelde sıkıcı.
Korkunç yıllardı. Zaten hormonların dengesiz, sevilmediğini ve anlaşılmadığını düşünüyorsun. Despot bir aile. Her şey yasak, her anı korkularla alakalı. Asla sevgi gördüğümü hatırlamıyorum. Tek hatırladığım düğümlü kaşlar, asık suratlar, sert tavırlar. Başın aşağı gidip geleceksin, kafan kalkarsa ahlaksızsın çünkü. İtiraz edersen ahlaksızsın. Aşık olursan ahlaksızsın. Hayatında sadece derslerin olmak zorunda. Asla yeni bir hobi uğraş edinemezsin, dikkatin dağılır derslerinde başarısız olursun yoksa. Halbuki okul birincisiydim. Öyle terbiyeli olmalısın ki Her kes ilerde seni gelin olarak almak istesin. Allahtan aileden uzak çok iyi bir yerde okudum da kurtuldum o baskıdan. Çok şükür bilinçli bir bireydim, okuyup kendimi geliştirdim ve travma sonucu koca bi çöplüğe dönmekten kurtarabildim kendimi. Halen nefretle hatırlarım ergenliğimi.
@Sıradan33 kesinlikle Hayatımda verdiğim en doğru karardı aileden uzak okumak👍🏻 Hee onu da oldum da kendi kararımla 😅
Eziyetle. Yatılı okuldaydım ve resmen eziyet çektim. Ankara soğuğunda buz gibi suyla duş aldım, günlerce aç kaldım bazen suyum bile yoktu. Ama ona rağmen güzeldi, çok eğlenceliydi
Ortaokulda biraz ve lisede cok olmak uzere zorbaliga ugradim. Sonra sinir ve takinti hastasi bir insana donustum. Simdi birak zorbaligi millet suratima bakinca "lan acaba bana bise yaparmi" diye terddut ediyor. Boyle birine donustum iste o ergenlikte yasadigim eziklik ve zorbalik dislanmislik yuzunden. Ama o b*kun icinden cok zorda olsa ciktim.
Sakindim ama kalabalıktan tamamen koptuğum bir dönemdi. Hoşlanmamaya başlamıştım. Şimdi biraz düzeldi.
Anneme sormak daha mantıklı sakin yaramaz arası bişeydim😀😅😂
Sakin olduğunu hiç düşünmüyorum 😅
Neden 😂
Açıkçası bunu ulu orta konuşmak doğru değil diye düşünüyorum hanımefendi 😅
Mümkünse bir kahve içerken anlatayım 😅
Anlamadım da sorun değil🙃
Diyorum ki, dm den yazayım yazamıyorum size 😅
Yoksul bir ailenin kızı olduğum için çalışarak geçti. 9 yaşında ilk iş hayatına mahallemizde ki bir fırında ekmek dizerek getir götür işi yaparak başladım. Sonra devamında tarlada'da çalıştım, cafede'de çalıştım, abimle devlet hastanesinin onunde simitte sattım. Her iş yaptım yani
şu an iyi misin bari
Kendi halimde takiliyordum ama daha çok ağlamalar kendimi yalnız ve kötü hissetmem sinav stresi falan filan
Kollarıma faça atıyordum😂
duruyo mu izleri
@rojinn35 neden
Şu an kendim gibi birini görsem döverim o derece çekilmezdim 😂
Gayet keyifli ve güzel
Son derce doğal ergenlik süreci yaşadım, gayette eğlenceli bir dönem yaşadım.
Çok sıkıcıydı ve travmalarla doluydu hiç bir zaman o dönemi özlemem
Sivilceli kilolu zorbalara maruz kalmış bol ağlamalı ozguvensiz
Başımda kavak yelleri esti sürekli.. olaysız.. durgun geçmesini isterdim.
Sakin geçti çok şükür aileme travma yaşatmadım ama onlar bana yaşatmış olabilir sjdkd
Abim evden kaçmıştı o yüzden baya travmatikti
Bol sivilceli. Doktorum sağ olsun, kurtardı beni. ❤️
Sakin bir ergenlik, bir de aşk hayatında hep reddedildim ve genç yaşımda olgunlaştım
Çoğunuzun yetişkin halinden daha eğlenceli ve dolu dolu
14 yaşın da çocuk ıslahevine girdim. Ergenlik yaşamadım ne olduğu hakkın da hiç bir fikrim de yok.
🚬
Bol eğlenceli ve deli dolu geçti.
15 yaşımda iş hayatına başladığım için tüm enerjiyimi oraya aktardığım için çok çok sakin geçti
Travma hiç bçtmeyecek psikolojik hastalıklar aile kavgaları ebedi depresyon
Gayet normal ve sakin geçti
Sosyal hayatım çok iyidi ama aile hayattim berbat ötesiydi
Berbat
Sakin ve normal geçti.
Berbat. Ortaokul yıllarımda tam burnumda sivilce çıktığı için gergedana benzetilmiştim. Aklıma geldikçe onu diyeni bir güzel ümüğünü sıkmak istiyorum
İnek öğrenciydim. Eminim burada birçok ergeninki wattpad okuyarak geçmiştir.
150 boyunday , sivilceli çirkin olarak jsjs şimdi 175 im ama ahsjsj
Yaramaz xhsjandmskzksm
Sık sık boşalıp cünüp gezerdim dersem yeterlimi 😉
Annelerinizin gezme dediği cocuklardandim
Sakin evle okul arasında
Sakin, yaramazlıkla, bol sivilceli 🤣
Kendimi istediğim gibi yaşamadığım yıllardı
Deli, manyak, şımarık, sorunlu sıkıntılı..
Hatırlamak istemiyorum
%50 eğlenceli %50 travmatik geçmişti, yarı yarıya.
Normal geçiyor
Aşiri sessiz a sosyal😄
Sakin geçmişti
Sivilce... Ahh berbattı
biraz şakrabanlık yaptık ama yine iyi geçti
Baya erkekle konuşmuştum sivilce yoktu
Olgun. Keşke ergen olsaydım.
sivilceli ve travmatik ahahaha
hatırlatma lütfen
İyi geçti denemez
sorunlu biriydim...
Makyaj malzemeleriyle