Hala içinizden atamadığınız neyin pişmanlığını yaşıyorsunuz?
Ben genellikle yaptıklarımdan değil yapmadıklarımdan pişman olurum..
Ben genellikle yaptıklarımdan değil yapmadıklarımdan pişman olurum..
Sadece 1 pişmanlığım var. 2 gibi görünüyor ama birincisi tamamiyle benim dışımda oluşan gelişmeler. Döneminde Türkiye nin en ünlü futbol menajeri istemişti beni babam göndermemişti beşiktaşa. Onun harici ilkokul bittiğinde öğretmenlerim Rusyada kozmonotluk eğitimi alabilmem için bağlantılar kurmuştu. Anne babamın ayrıldığı dönem ve çocuk aklımda gitmemiştim okula. Hayatta başka bir pişmanlığım yok. Geçmiş geçmişte kalır benim için. Bundan 15 sene önce ki kafam dahi olsa ne yapar ne eder giderdim.
Üniversite hazırlık döneminde çok sallamadım, her şeyi akışına bıraktım. Daha iyi bir üniversite ve daha iyi bir bölümden mezun olabilirdim, kapasitem vardı. Haa şu an olduğum konumdan mutsuz muyum? Tabiki hayır ama dediğim gibi daha iyisi olabilirdi. Dönüp arkama baktığımda, heba edilmiş bir zeka görüyorum bazen..
Ben de kendimde heba olmuş yetenekler görüyorum bazen 😌
Üniversitede öğretim görevlisi olarak kalmadığım için 🤦🏻♂️ imkan verilmişti fakat ben kabul etmedim 🥹 ama şimdilerde atandım 8 yıldır görev yapıyorum matematik öğretmeni olarak 🫶🏻😍🤩😋
Ya benim zamanımda öğretmenler hep yaşlıydı arkadaş. Şimdi ki çocuklar ne şanslı 😅
Cevap
14Cevap
Hiç bir şeyin.
Bir yurt dışında yaşamaya şansım vardı onu değerlendirmedim
Yeniden yarat şansıı
Yaptıklarımız zaten bizim tercihimiz olduğundan çok da pişmanlık sayılmaz. Şu yaşıma kadar ne yaptıysam, ne karar aldıysam ve nelerle uğraştıysam, hiçbir şekilde pişman olmadım. Geçmişe yönelik bir pişmanlık düşünüyorum da yani, yok..
Ama şu sözüm hep kafamda dolaşır, " Keşke dememek için sevdiğiniz işi yapın, sevdiğiniz ne varsa ve kim varsa bırakmayın. "
Bir macera uğruna kendimi üzdüm. Dik durumadım, insanlara karşı ne yazık ki kendime olan güvenimi yitirdim. Kesinlikle ahımı aldılar... Allah büyük elbet hakkımı bırakmaz.
Kimsenin ahı kimsede kalmaz 🥹
Bütün hayatımı gölgeleyen o pişmanlık: düğün günüm.
Aaa 😔 o kadar mı
Vallahi okadar. Ama burada kast ettiğim olay evlenmem değil, düğün adı verilmiş travma. Aileler arası gerginlik, iletişim sorunları, restleşmeler, yani yeni bir hayata süper bir başlangıç.
Bir çok şeyin var insan üzmeye özellikle çok takılıyordum ve hep onlar değil de ben hata yapıyor oluşuma ama herkes herkesi bir şekilde üzüyor o yüzden boşvermek daha iyi
bazı şeyleri yaptım ama ama bunları daha erken yapmış olmak isterdim
Yaptığım şeylerden de pişman olmuşluğum var. Yapmadığım şeylerden de pişman olmuşluğum var.
🤣 🤣 Son pişmanlık neye yarar herşeyin sebebi var
Valla birinin canına ot tikamam lazımdı tikamadim onun pişmanlığı var
Yaptıklarımdan hiç pişman olmadım. Aklım yapmadıklarımda.💃🏻Öyle derin iz bırakan pişmanlıklar yaşamadım.💝
Bazı yaptığım şeylerden pişmanım
Gereğinden fazla saygı duymak ve müsamaha göstermek.
Ben geçmişte yaptıklarımdan pişman olduğum oldu.
buradan dominant bir kadın bulamama pişmanlığı
Doğduğumuza pişman olabiliyor muyuz
Öyle bir şey yaşamıyorum..
radyo tv okumanın
Aaa nedenki
okurken bana göre olmadığını anladım.. kendi potansiyelimi böyle boş bir bölümle harcadım. şimdi ki aklım olsa her şeye rağmen öğretmenlik tercih ederdim.
Keşke anladığın an bıraksaydın hemen
bırakmayı çok düşündüm ama her şeye baştan başlamakta zor geldi. zaten hemen sonrasında araya pandemi de girince kaldık öyle. hayatımı hatasıdır. bedelini bir ömür ödeyeceğim.
Bence öyle düşünme, inan geç değil. Biraz sıkılırsın ama yeni bölüm bitirebilirsin veya lisansın üzerinden başka bir bölümden yüksek lisans bir şey yapsan bile daha iyi olabilir.
sıkıldım artık ya. kpss çalışıyorum mesela hala aynı şeylere çalışmaktan bile gına geldi. ben kabullendim artık.
Yanlış meslek seçiminin nasıl olduğunu iyi bilirim 😌 umarım yeni fırsatlar çıkar karşına...
teşekkür ederim. umarım senin de gönlünce olur her şey.
Teşekkürler ✨
rica ederim :)
Onla olduğum icin
Çok şeyin
Yok bende
Çok şeyin
Yasamanin
Bir pişmanlığım yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?