Neyi yaptığınız için ya da yapmadığınız için pişmansınız?
Bazı insanları hayatıma aldığım için pişmanım, hayatımda olmayı hak etmeyen insanlara çok değer vermişim...

Neyi yaptığınız için ya da yapmadığınız için pişmansınız?
Bazı insanları hayatıma aldığım için pişmanım, hayatımda olmayı hak etmeyen insanlara çok değer vermişim...
Hep diyorum internettte yanlışlar yaptım ilk ama dediğim gibi düşmanlarımı tanıdım bu sayede kuzen olayı dediğim gibi olana çare yok sınav Allah edecekti korkmam gerekiyordu ondan zorla sahip olmaya çalışması gerekiyordu birşeyler yaşamam gerekiyordu ki bunları yaşattı bende küçükken dedim neden ben neden bunlar başıma geliyor Allah'ın bir bildiği vardır düşünmedim Allah herkese sınavlar veriyor bana da ırzımı koruma sınavları vermiş yine sınav edecekmiş hepsi bu ama ben bilmiyordum tamam rüyada anlamında çıktı ama demedi tabiki kim o kuzen mi? arkadaşı mı? düğünde bir şey olacak biri sana yoğun duygular besliyor var yani kim olduğu belli değil ama birşeyler olacak aynen de oldu ve bu ilk baştan beri yaşadıklarım boşuna değilmiş Allah'a çok şükür ettim
Oğuz Atay' ın Tutunamayanlar da, bir bölüm var, bir odada, boşbir duvar var, duvara bakıyor diyor ki, 10 yıldır bu odanın içerisindeyim, ne yaptım ben, kötü resim olacak diye duvara 1 tane resim asmadım, artık sonuna da geldim, kimse beni de uyarmadı, kötü yaşarım diye hiç yaşamadım, diyor ve yaşanmamışlıklardan pişmanlık duyuyor, burada soru şu kötü deneyimler yaşamanın pişmanlığı mı ağırdır yoksa hiç yaşamadığın deneyimlerin pişmanlığı mı daha ağırdır?
Kitabı aldım henüz okuyamadım çok merak ediyorum, bu kısmı da güzelmiş.
Benim için her ikisi de ağır açıkçası.
Çocukken kısayım diye basket oyna derlerdi, gittim top aldım, mahalleyi de ayarladım oynadık. Sonuç, bizimkiler nba all star, bende milim oynama yok😂😂😂 Ülke boy ortalamasını ellerimle yükselttim. Pişmanım😂😂😂
Niye sizde bir şey yok? 😀
Hiç bir şeyin. Yaptığım yanlış kararlar bana çok şey kattı, bana çok şey öğretti. Yaptığım şeylerin sorumluluğunu almayı, sonuçlarını kabullenmeyi öğreneli çok oldu.
Cevap
26Cevap
İnanmamam gereken kişilere inandım, savunmamam gerekeni savundum. Hoş, öyle olması gerekiyormuş
İçimde şu an pişmanlık yok. Ben peşimden pişmanlıklarımı getirmem
doğmanın pişmanlığını yaşıyorum sürekli.
Zamanında yurtdışına gitme imkanım varken gitmemenin
Vicdan azabı çekerdim ben olsam. 😶
İnsanlara verdiğim değer yüzünden pişmanım, keşke diyorum bu kadar değer vermeseydim değer bilmeyen insanlara
Değer vermeden de anlayamıyoruz işte bunu da. 🤷🏻♀️
Tabii saygı duyarım. Ama ben de şöyle bakıyorum. Ben içimde yaşadığımı gösteriyorum, bu benim sevgim aslında. Yani bunun kararı olamaz aslında. Benim sevme şeklim sevgi bombası meselâ.
Benim tek hatam ne biliyor musun sevdiğim insana kör kütük bağlanıyorum, verebileceğim en üst değeri veriyorum, el üstünde tutuyorum, aman bir şey aman iyi olsun ve bunun yüzünden kaybeden çoğu zaman ben oluyorum. Ya bu sadece bir sevgili veya bir kız için değil mesela bir dostum için bile harbiden dostum görüyüm bir insanı tamam ya ölüm vız gelir tırıs gider. Bu yüzden de kaybettim dostlarımı çok insanı sildim hayatımdan neden yine değer verdiğim için bu yüzden kaybediyorum özür dilerim uzun tuttuysam ✋
Estağfurullah.
Ben de bu yüzden dostlarımı sildim kaybeden de ben olduğumu düşünmüyorum.
Kalpleri kapanmış insanlara ne yapsan boş, boş ver o yüzden.
Doğmasam eyiydi... O derece boka sardı işler
Bunu biz seçemiyoruz maalesef.
Maalesef
Pişman oluyorsun bazen yaptıkların bazen de yapmadıkların için, ama pişman olmak bi işe yaramıyor.
Yaptığın bir şey için pişmansan?
Olan olmuş artık. Önüne bak.
Bazen pişmanlık oluyor ama bazen de beni ben yapan her şey, yaptığım şeylerin bütünüdür diyerek ve kendimden olan memnunluğumu düşününce
O kadar da kötü değil diyebiliyorum
Pişmanlığa yer versem tüm hayatımı kaplayabilir o yüzden hiç bir şey için pişman olmamaya karar verdim
Gençliğimi hep eve kapalı geçirdim hiç çalışamadım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim sevgilim olmadı hep yalnız kaldım pişmanlığım çok var
20li yaşlarda evlenmeliydim, iş hayatına başlamalıyıdım, şimdi böyle yalnız kalmazdım
yaptığım şeyler için pişmanlık duymuyorum biraz daha dil öğrenebilridim.
Pişmanlık yaşamam hatalara tecrübe olarak bakarım
Aldığım yanlış kararların hayatımın dönüm noktalarına denk gelmesinin
Yaşadığım hicbirseyden pişman olmadım birinin sağlığını etkilemedigim sürece hepsi tecrübe
Zamanında zamanımı iyi kullanamadığımın pişmanlığı var.
Tecrübeye savaş açmayacağım, bu kadar fazla cephem varken; en azından bir süre daha.
Okumadığım, insanlara içimi dokmenin, ve kendime 2 krs luk insanlara muhatap olup üzülen olmak
Kendi kendime yapmış olduğum bir hatanın pişmanlığını yaşıyorum
Her ne yaptıysam iyi ki yapmışımdır, bünyemde pişmanlık barındırmam..
Pişmanlık pek yaşamadım şimdiye kadar gerekeni gerektiği şekilde yaptım …
Pişmanlığını yaşadığım bir şeyler yok.
Topluma dünya düzenenine ayak uyduramıyorum bu yüzden de hayatan elendim gibi hissediyorum bu doğada bir ceylanın aslan tarafından yenmesi gibi bir şey elendin hayatan işte aynısı
Erken yaşta evlenmenin
Neden pişmansın?
Bazen pisman oldugum seylere neden pisman oldugumada pisman oluyorum.
Böyle bir hayatta var olduğum için pişmanım
Kendime verdiğim sözü tutmadığım için
Kolay kolay pişmanlık yaşamam
bir yatırım fırsatı kaçırdım
25 yıl şilmanlıgım var
Pişman olduğum tek şey var sadece.
Yaşadığım bir pişmanlık yok
Hiç bir şeyin.
Fedakar olmanın
Boş insanlara verdigim değerin pişmanlıgıni
Pişmanlık yok.
Hayatın.