Çocukluğum akran zorbalıgıyla geçti. Ders çalışmaya geç başlayabildim ve bir şekilde mühendis oldum. Bu süreçte erasmusu kazandim ama param olmayinca gidemedim ve mezun olana kadar depresyona girdim işsiz kaldim 1 yıldır.
Herkes hayat kalitesini yükseltmiş ama ben hayatımı nasıl yönlendirecegimi bilmiyorum ölmeden gömüldüm bu yaşta ne yapacagım ben? Hayatım bitti
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kaç yaşındasın dostum sen?
25
25 yaşında hangi erkek yaşam kalitesini yükseltmiş söyler misin bana
3 yıldir çalışan kuzenim 2 sene önce motor almiştı şimdi son model arabaya geçti. Bir arkadasım işe başladıktan sonra kendi arabasını aldi yilda 2 defa yurtdisina artı her yaz çeşmelerde yazin dolaşıyor. Baska bir arkadasım italyada hem master yapip danismanlik sirketinde çalismaya basladi iki sene önce kız 6 ülke gezdi
Baska bir arkadasim da bir sene calisip Almanyada yuksek lisansa başlamisti
Erkek diye belirttim özellikle. Bir kadının yaşam kalitesini yükseltmesi çok basit bir şey. Eğer diğer saydıkların erkekse araçlarını nasıl almışlar? Ne kadarı peşinat ne kadarı kredi? Peşinatı nasıl toplamış, krediyi nasıl ödemiş? Ailesi, yakınları vs. destek olmuş mu? Şu an öyle bir dönemdeyiz ki birinin tamamen kendi çalışıp kazandığı parayla ev veya araba alması mümkün değil. Kendini imkânları seninkilerden tamamen farklı kişilerle kıyaslaman temelli yanlış bir şey ama en azından bunu yaparken kendine haksızlık etme. Bu arada hayat amacın neydi de kaybettin?
O kızın aşırı da yüksek standartları hâla yok diğerlerine gore. O adamların hepsi o kızdan çok daha iyi standartlarda yaşıyor zaten hepsi de kafası çalışan insanlar zaten. Kızlardan da hala aynı olanları duydum ama onlar sönük kalıyor. Diğerleri ise zaten büyük firmalarda mühendis.
Benim de amacım eskisinden daha iyi standartlarda avrupada en az 6 ay geçirmekti ama sonuc parasizliktan dolayı erasmusa gidememis depresyona giren ve işsiz profil
Çevrende ender insanlar varmış, onların yarattığı atmosferin etkisinde kalmışsın. Kendine yüklenmen hâlâ saçma. Erasmus'a gidememiş olman senin suçun mu meselâ? Veya henüz iş bulamamış olman tamamen senin başarısızlığın mı gerçekten? Birinin bir şeyi yapabiliyor olması senin de yapabileceğın, yapamıyor olması senin de yapamayacağın anlamına gelmez. Biriyle birebir aynı şeyleri yapman bile onunla aynı sonucu alacağın anlamına gelmez. Milyonlarca değişken var. Sen farklı bir insansın, onlar farklı bir insan. Başarısızlık olarak gördüğün şeylerin ne kadarı gerçekten tamamen senin başarısızlığın, onların başarılarının ne kadarı gerçekten tamamen onların başarısı; bunu bir düşün derim.
Erasmus kontenjanına girebilmek için 2. Sınıftayken kaldigim 6 dersi geçmek için haftalarca evden çıkamadım. Üniversiteye başlayana kadar tek kelime ingilizce bilmiyordum ve 2 senede b2 seviyesine kendi çabamla geldim. Bunlar dile kolay ama saçlarım dökuldü beyazlamaya başladı. İş bulabilmek için herkesten önce bilgisayar becerileri edindim (yazılım dilleri, elektronik kartlar vs). Gönüllü stajlara gittim para almadan bir şey öğrenmek için. Üniversite kazanacak temelim sıfırdı son sene çalısabildim yaşadıgım akran zorbalığından dolayı. Üniversitede başarısız olmamı isteyen insanlara rağmen çalıştım. Yurtdısına gitmek en buyuk hayalimdi ve erasmusla buna çok yakinken okulum 2500 avronun 500 üne el koydu ve banka hesabimda sadece 600 avro vardı. Hibemi de yatırmadılar. O günden sonra hayata küstüm her şey anlamsız geldi
Son dönem stajında işyeri buldum ve kabul edildim staj son başvuru günü doldu her şey tamam derken başlayamadan beni stajyerlikten attılar durduk yere. Okulumda yaptım staji ama mezun oldum gecen sene ama hala boştayım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!