İstanbul’da doğmuş büyümüş 90lar nesilin çocuğuyum. Askere gidene kadar çocukluğumu sonuna kadar yaşadım. Askerden sonra eskiye bir özlem oldu çünkü iş hayatına atıldık ve aynı sokakta oynadığımız, birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaşlarla eskisi gibi toparlanamadık. 30 dan sonra neredeyse hiç birbirimizi göremez hale geldik çünkü çoğu evlendi aralarında tek bekar ben kaldım. Haliyle onlar da çoluk çocuk büyütüp ev geçindirme mücadelesi içerisindeler. Ben hala evlenip yuva kurmak istemiyorum benim yaşam alanıma ters. Hayatımda sevgili bile istemiyorum. Özlediğim tek şey o eski arkadaşlık. Evlilikmiş sevgililikmiş olmaz olsun, 90 lara geri dönmek istiyorum sadece. He yeni birileriyle arkadaşlık kursam bile eskinin verdiği arkadaşlık gibi olmuyor. Evden işe işten eve gelen. Bazı vakitler dışarı çıkıp hava alan birisi haline geldim.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende iki binli yıllara it gibi dönmek istiyorum. Düşündükçe acayip içim sıkılıyor.
2000 li yıllar ile şimdi ki zaman arasında pek fark yokki. Değişen sadece ekonomi oldu. 90 lar zamanı bambaşkaydı
Hayır ya arada fark var. Senin dediğin arkadaşlıklar o zamanda vardı. Aynı şekilde komşulukta, giyimde kimse birbirine bu kadar benzemiyordu. Dış görünüşte de öyle. Şimdi herkes aynı buruna, saç rengine, şekline dudaklara sahip. Sanki klonların yönettiği bir yerde yaşıyormuşuz gibi.
Orada haklısın. Sırf instaya güzel foto koymak için bile estetik olanlar var. Çoğu kız zaten birbirine benziyor (18-25 yaş arası)
İnan erkekler de öyle kaş kaldıran, gloss süren falan filan cidden artık çok iğreti bir durum olmaya başladı.
Erkekler zaten bakımlı olayım derken farkında değiller kadınlar kadar olmaya başladılar. Erkek gibi değiller. Bakımlı olmak güzel şeydir ben de bakımlıyım ama doğalımdan da şaşmıyorum. Üzerime başıma kokuma dişlerime saçıma özen gösteririm de kaş kaldırmak yok çene kası yaptırmak bunlar oha çüş yani
Dimi of diyorum ya sanki her konuda seri üretime geçtik gibi. Bu sinir bozucu.
Doğu kökenli misin bilmiyorum ama ayrımcılık yapmak gibi de olmasın, yahu adam buram buram ben kekoyum diye 100 km den haykırıyor, saçının yan taraflarını kazıtıyor, dar jean giyiniyor, altına babet çorap giyiyor, çoğu kızlarda bunlara hasta oluyor. Bizim zamanımız da ıyy kroo diyen kızlar, bu zamanın kızları “offfff ya esmer erkek” diye bağırlarına basıyor bu torbacıları. Şimdi ki şarkıcılarda öyle gerçi şarkıcı bile değiller geçici ünlü kişiler sadece. Ya adam tamam şarkı söylerken ne dediği anlaşılmıyor türkçesi diksiyonu zaten berbat bir de ingilizce söylüyormuş gibi ara da bir yeahh ohh diyip kelimeleri yuvarlıyor elin canısı herkes hasta oluyor. Kapımın önünde konser yapsınlar balkona çıkmam
Evet doğu kökenliyim ams bunların doğu kökenli olduğu için böyle olduğunu sanmıyorum. O dar jean meselesine de hiç gelme cidden uyuz oluyorum. Bir zamanlar kızlara derlerdi pantolon giydiğinizde her şey ortada diye şimdi erkeklerde öyle. Düşünsene ben toplum içinde bir yerde böylesine iğrenç bir görüntüye maruz kalmak zorunda mıyım? Ayrıca onlar sanatçı değil sadece fenomen. Sanatçı böyle olmaz, sanatçı kendi kültür ve geleneğinin izini taşır. Bunlar nerden geldiklerini bile bilmez.
Tiktokta saçmalayıp takipçi kasanlar şarkı söylüyor işte :)
Of birde öyle bir şey vardı dimi? Cidden biz nasıl bir döneme düştük? İyi olan hiçbir şey yok ama biz iyi olmak zorundayız.