Yıllardır onlarca belki yüzlerce anime izledim hala izlerim keyifli çok çeşitli hikayeleri olan bazıları gerçekten çok sürükleyici geliyor örnek olarak bartender tam bir genel kültür animesi kokteyler hakkında çok güzel bilgiler veriyor
Animeler çocuklara uygun türden yapıtlar değil görüşündeyim. Ne kadar masum görünürse görünsün , içerisinde mutlaka bir gönderme ya da bir bilinç altı mesajı barındırıyor.
Yani öyle olan da var olmayan da 90 larda samurai x yayınlandı teknik olarak bir katilin hayatı şeklinde olsa da kimse katana alıp kesmedi kimseyi o zamanlar
Sımdı Allah istedi diyip insanları katleden binlerce insan var kimse dini yasaklayamaz bu da öyle bir şey bunu Pokemonu milyon tane cocuk izliyor dünyada bir tane ruhu hasta cocuğu aile farketmedi ise bu animenin suçu olamaz ama sağ olsun bizim zeki siyasal İslamcılar onu suclu buldu
Konumuz dinler değil , dini inançlar değildi aslında. samurai x çizgi dizisinden kimseye zarar gelmediğini söylediniz ya. sonuçta 90 larda teknoloji bu kadar yaygın değildi diye düşünüyorum. Yani eğer gelmişse bile gizlenmiş yahut yayınlansa bile yeterince yayılmamış olabilir mi diye pikachu örneğini verdim.
Gizlenmiştir japon anime lobisi Türkiye şubesi gizlemiştir muhakkak o konuda haklısın haber olayı cok daha sıkıntılı ama benim cevremde çok brutal animeleri izleyen olsa da kimsenin bir karıncayı bile incittigini görmedim kendi çevremin istatistiği gayet sağlıklı