Bir gün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar; Bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp... yaşatana... Peki bana ne kadar aşıksın der; Mevlana hanımına şöyle der;
Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin. Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin Sen benim; yalandan ve sahteden kaçışım, Riyadan bıkışım, gerçeği arayışımsın Ve nihayet doğrunun tadına varışımsın
Sen benim; haksızlığa ve zulme baş kaldırışım, Mazluma kucak açışım, zalime düşmanca bakışımsın Ve mağdurdan yana tavır alışımsın
Sen benim; bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin Ve kapanmayan avuç içimsin
Sen benim; hayat ve kaderle inatlaşmam, Ekmek için kavgam, bitmek tükenmek bilmeyen davamsın Ve zorluklara karşı yılmayışımsın
Sen benim; menfaate ve çıkara tepkim, Almak için verene öfkem, ille de karşılık bekleyene lanetimsin Ve alayına isyan edişimsin
Sen benim; ahlaksızlık ve yozlaşmayla mücadelem, Para için kendini satana küfredişim, başkalaşana verip veriştirişimsin Ve eskiyi özleyişimsin
Sen benim; duygusal yaradılışım, En ufak şeyi kafaya takışım, kolay unutamayışımsın Ve bundan bir türlü sıyrılamayışımsın
Sen benim; sonsuz sadakatim, Merhametim, hissiyatim, şefkatimsin Ve aman diyene yüz çevirmeyişimsin
Sen benim; her şeye rağmenim, Asla pes etmeyişim, başımı öne eğmeyişimsin Ve ümidimi yitirmeyişimsin
Sen benim; yaşama ülküm, Namusa olan düşkünlüğüm, namussuzluğa küskünlüğümsün Ve gururum, onurumla olan bütünlüğümsün
Sen benim; karakterim ve kişiliğim, Objektif fikrim, subjektif hissimsin Ve hayata bakışımsın..Mevlana'nın eşine yazdığı şiir
Güncellemeler
+1 yıl
Okuyanlara teşekkürlerimi sunarım.. birde okuduktan sonra düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Mevlana'nın eşine yazdığı şiir gibi mektubu okumak isteyen var mı?
Zaman geçer, insan geçer, dünyada her şey geçer; Zaman öyle bir zaman olur ki, sevda da zamana ayak uyduramaz.
Gönül sevdada geçer, gönle yar geçer. Çok değil, sadece birazcık mevsim geçer, Sıcak gelir, kış gelir; bahar geçer.
Taşın yanında ağır olduğunu, ateşin ancak düştüğü yeri yaktığını yeni öğrendim. Aşk da ateş mi demektir, hani her düştüğü gönül yakar ya.
Mevsimlerden gözyaşı değil henüz, mevsim aşk mevsimi. Ey sevdamın gül hatunu, beşinci mevsimim sensin, Sen sadece sen değilsin, bensin, bendensin, benimsin.
Mevlananın eşine yazdığı şiir sözlerini okuyunca insan bir garip oluyor doğrusu. Bunların yaşadığı aşksa bizim yaşadıklarımız ne diye sormadan edemiyor. :)
Mevlana söylediği her sözü binlerce yıl sonra bile hatırlanacak şekilde muazzam bir dizilişle söylemiş ve sonradan şiir yazan bir alim olmuş bugün bu mısraları kaldırabilecek değerini hak edebilecek ve ilahi aşktan sonra söylenecek son nefes olacak var mı çevrenizde?
Seveceksen böyle seveceksin arkadaş. Bir sen varsın diyeceksin. Ne ötesi ne berisi... Mevlana'nın her bir sözüne hayran biri olarak bu şiirin her bir satırını okurken tüylerim diken diken oldu. Şiir yazabilmek ve binlerce hatta milyonlarca insanın yüreğine duymak mükemmel bir şey olsa gerek. Ben de küçükken kendi kendime birkaç şey karalardım hala da devam ediyorum ama kesinlikle yetenek ve öz güven gerekiyor insanlarla paylaşabilmek için. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum bu konuda, ne olacak bakalım göreceğiz.
Mevlanaya ait miş neden inanmıyorsunuz ki? Üstelikte eşine çok aşıkmış.. ve ona şiirler yazarmış. Aşkın gözyaşları adlı kitap var ondada geçiyormuş üstelik. Şiir eşine yazdığı mektup olarak biliniyor antolojilerde. İsmide huzur sokağı.
inanmayışım kelimelerle ilgili mevlana döneminde bu kelimelerin kullanılıyor olması zor. ve birde ben bekar biliyordum evli olduğunu da ilk kez duydum :) hepsi bu :)
En İyi Cevaplar