Gerçekten çok güzel tavsiyeler uygulamak önemli ama işte bazen hayatın akışı içinde böyle durumlar söz konusu olmuyor. Tanıdığınız değer verdiğiniz vakit geçirdiğiniz kendinizi değerli hissettiğiniz insanın belli bir zaman sonra size tam bir yalancı olduğunu gördüğünüz zaman, çok gördüğümüz insanların aslında hiçbir zaman dost olmadığını fark ettiğiniz zaman bu maddeleri uygulayamıyorsunuz.
Söylemek kolay ama yapmak bir o kadar zor çünkü o anda insanın psikolojisi ve duyguları mantıklı düşünüp bunları uygulamasını sağlamıyor Bir de hayatta yaşanması gereken bir şeyler varsa yaşanıyor.
Mutlu olmayı kim istemez ki. Ama mutlu olmak için hayatında yapman gereken şeyler var. Onları da yapamadığın için zaten mutsuz oluyorsun. Önünde bir tane engel var onu halletmiş olsam kuş gibi hafifleteceğim mesela. Ama yok maalesef olmuyor bazı şeyler elini kolunu bağlıyor insanın.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Ben mutlu olmayı istemiyorum artık çünkü öyle gerçek olmayan beklentilere girmemeyi çok uzun zaman önce öğrendim ben sadece hayatımda ki sorunlar düzelsin ve daha huzurlu olayım.. istediklerim olsun isterdim.. mutluluk da bundan sonra gelir elbette.. çok da acele etmiyorum
Mutluluk budalası değilim. Mutsuzluğu lanetleyenlerden hiç değilim. Hayatın her alanında her türlü sıkıntı, dert, heyecan, sevinç ve huzuru yaşayacağı dönemler olacak insanın. Elbette sempati duyduklarına adım atmak isteyeceksin, lakin o anların kıymetini kaybetmemek için her türlü durumu es geçmeden atlatarak yaşamak isteyenlerdenim.
Mutluluğun tek ve stabil bir formülü yok maalesef, mutluluk insanın kalpten hissettiği, önsezilerine ve duygularına bağlı bir sır. Onu tam olarak tanımlayamıyoruz, fakat içimizden kalbimize yükselip taşarken farkediyoruz.. Mutluluk bana göre daima karşılıklı güven ve aşkta yaşıyor, tabiki bu benim düşüncem..
Mutlu olmanın koşulu kişinin önce kendini sevmesidir kişi kendini sever ve değer verirse İşte o zaman hayat daha yaşanır hale gelir insanların ne yaptığı ve ne ettiğini hiç bakmadan kendi bildiğin hayatı sınırsız bile istekli bir şekilde yaşayabilmektir gerisi boş
Yanlış yaklaşım bence. Mutluluk bizim dışımızdaki faktörlere - kişilere bağlı bir şey değil.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet mutluluk kendisinde, başkalarını anlam yüklenmeyi bırakırsak kendimize değer vermeliyiz, mutluluk kendisinde gelir. Bu görseldeki sözü Hakan Mengüç'e ait.
Mutlu olmak istemiyorum ben filan uzak dursunlar benden başka bir şey istemem ben ne kadar uzak durursanız o kadar az kırarsanız beni kendi halimde yaşayıp gidiyorum ben