- Kişilik & Karakter konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılYapmak değil de sonucu önemli. Çölde su kuyusu bulan dam, kuyunun yanına tahta çakmış. Başka birisi de geldiğinde hayvanını bağlasın diye. Çölde susuz kalan bir yaya. Kuyuyu görüp çok mutlu olmuş. Su içmek için hızlanınca tahtaya takılıp düşmüş. Bir başkası da takılmasın diyerek onu yerinden çıkarıp atmış.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılIyilikten maraz falan doğmaz. Kıme ne kadar iyilik yapman gerektiğini kimin bünyesinin iyiliği ne kadar hak ettiğini iyiliğin ne kadarını kaldırabileceğini anlarsan iyilikten maraz falan doğmaz. Sadece kimin bünyesi ne kadar iyiliği kaldırabilir sorusunun cevabını bileceksin ve hiç kimseye dönüp sana kötülük yapmasını gerektirecek büyüklükte iyilik yapmayacaksın...
00 Yorumla
+1 yılYaparım ama seçici olmak gerekiyor. İyiliğin yaydığı enerji bulaşır ve dünya bu şekilde güzel bir yer haline gelecek. İyilik yapmak kendi öz benliğinde özel hissetmen için çok güçlü bir duygu. İyilik yapmak güzeldir.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten iyiliğe lâyıksa iyilik yapmak iyidir yine de şundan eminim ki insan canlısı aşırı iyiliğe gelemez, karşısında ki kişiyi bir şekilde ihanetiyle ödüllendirir, çok ta değmezler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 205,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBen hak eden insana iyilik yaparım sadece
30 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u +1 yılİyilik yapıp çöpe atarım :D öyle miydi o
317 Yorumla- +1 yıl
Denize atılıyor genelde ama sen çöpe atmak istersen sen bilirsin tabi kimse karışamaz sonuçta 😀
- +1 yıl
Denize denize 😄
- +1 yıl
@dorelendiniz evet evet denize 😀😀
- +1 yıl
Ha yok, benim iyiliğim o zaten onları çöpe atmak :D sjfjaj
- +1 yıl
O nasıl bi iyilik ahaosmdjd
- +1 yıl
O biçim bir iyilik 😂😂
- +1 yıl
Allah eline düşürmesin diyebilir miyiz o zaman 😀😀😀
- +1 yıl
@Blacksnake3513 diyelim bence 😁
- +1 yıl
Ama şimdi düşmüş olana da bişey diyemeyiz de mi (yani ben). 😀😀😀
- +1 yıl
@Blacksnake3513 nereye düştün :D geçmiş olsun
- +1 yıl
Gözlerine düştüm çok sağol Allah razı olsun 😀
- +1 yıl
Acımadı inşallah 😅
- +1 yıl
Acısada süründürmez , süründürse öldürmez insan bazen başına ne geleceğini bile bile adım atar attığı adımda düşeceğini bilir benim ki de öyle bir şey 😊
- +1 yıl
:) yazacak bir şey bırakmadın.
- +1 yıl
Demek ki yazmak yetmiyor daha fazlası gerekli 😊
- +1 yıl
Öyle mi
- +1 yıl
Öyle değil mi
Hiç içimden gelmiyor hayvan olsun her türlü destek olurum ama insana yardım edersen değersizleşirsin kalbin kırılır çer çöpten farksız olursun birkaç istisna dışında kimseye yardım etmeye niyetim yok
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılİyilikten maraz doğar sözü özellikle bazı insanlarda çok doğru.
Çok daha iyiliksever olmamak gerekiyor çünkü fazla iyiliksever olmak insanı bir zaman sonra s. lak durumuna düşürüyor. Zaten biz de fazla iyiliksever olalım derken s. lak durumuna Düştüğümüzümüzde çok oldu.
O yüzden çok da iyilik yapmamak gerek her şey dozunda iyi10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılhayvanlara iyilik yapmayı insanlara iyilik yapmaktan üstün tutarım ben, çünkü bir insan bir iyiliğe karşı bir nankörlük içerisinde olabilir ancak bir hayvan asla yapmaz bunu
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Yapıyorum ama hep karşılığında kötü geliyorlar... şeytan diyor ki herkese dibine kadar kötülük yap🤷 ama yapamıyorum işte
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet kimsenin hayatına iyi de olsa karışmamak lazım herşeyin bi sınırı olmalı
Soran+1 yılKesinlikle. Boş bişey
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe iyilik ne kötülük yapmıyorum, kendime yaklastırmıyorum da, beklentim de yok, zarar görürsem def ediyorum işte hayatımın özeti, insan sevmiyorum
26 Yorumla- +1 yıl
Hiç mi 😛
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 Evet hiç emin olabilirsin
- +1 yıl
Yaş aralığın doğru mu peki senin
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 evet
Soran+1 yılEvet ben de böyleyim şu an yalnız olsam da çok daha mutluyum eskiye göre
- +1 yıl
Evli misin peki gizli sen
+1 yılElimden geldiğince insanlara iyilik tabi ki yapıyorum. Bizi diğer canlılardan ayıran özellik insanî duygularımız ihtiyacı olana, muhtaç olana yardım etmek bana kendimi çok iyi hissettiriyor.
30 Yorumla
+1 yılİyilik yaparımda kadınlara yapmaktan kaçınirim çünkü kadınlar nankör
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet hepsi değil tabi ama bazı kadınlar çok kötü o konuda Ben işe yeni giren benden büyük bi kadına yardım ettim yanında oldum bunu canım yapmışım gibi konuşup pişman ettirdi beni uzaklaştım herkesin dedikodusunu yapıyordu bide Utanmadan işyerindeki arkadaşlarımın hepsine kötüledi beni onlarda bana düşman oldu bu sefer düşün..
- +1 yıl
Ya bende bı tane kıza yazılım kursunda yardım ettim diye yemedigim lanse kalmadı
- +1 yıl
Kurstan bile atıldım
- +1 yıl
Kötü amacım yoktu
Soran+1 yılİşte hayat bi şekilde öğretiyor bazı şeyleri
+1 yılInsanlara yapılacak en önemli iyilik onları * * yaralanırsın
22 Yorumla- +1 yıl
Yaranırsın
Soran+1 yılEvet
Eskiden di o devir şimdi 1 bardak su vermiyorum kimseye
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Elimden geldiğince yaparım ama yaptığıma pişman olurum genelde
12 Yorumla
Soran+1 yılGereğinden fazlası zarar
+1 yılValla ne yalan söyleyeyim,, sokak canlilarina daha çok seviyorum yardımı insanlar bencil, sahtekar
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet değmiyor acil bi durum harici ben artık kimsenin hayatına karışmıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlara yıllarca iyilik yaptım ama hiç bir şey değişmedi. şu an ne iyilik yapıyorum ne de iyilik istiyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılDeğmiyor kesinlikle iyilikten kastım ufak şeyler değil onları herkes yapar da Birinin işlerini kendin halletmek çok verici olmak falan
Cevap sahibi+1 yılUfak ve büyük iyilikler yaptım. Arkadaşıma para verdim güvenip ama meğersem yalan söylüyormuş, eski sevgilim üzülmesin diye her gün akşamdan gece 4 e kadar onunla konuştum ve sonuç ne oldu? Sen beni sevmiyorsun dedi her gün. İnsanlar bu kadar yüzsüz oluyor iyiliğe karşı maalesef. Kimse iyilik ve sevgi haketmiyor
Soran+1 yılEver kesinlikle değmez kimse için hayatımı kendim için yaşıyorum artık önceliklerim hep kendim artık
Cevap sahibi+1 yılEn iyisi
İyilikten maraz doğar kesinlikle ama tanıdıklara iyilik yaparsan marsz doğar. en hüxrli ysbsncıya dokunmak En güzeli hiç yabsncılatın hztonna dokunsbilmrk. Şahsi fikrim...
10 YorumlaFazlasıyla yaparım. İyilik yap denize at, balık bulmazsa halik bulur demişler.. her ne kadar ülkemizde insanlara iyilik yapmak yaranılmasa da, iyilik ve doğru olmak rotamız olmalı.
10 Yorumla
+1 yılOzellikle iyilik yapcam diye dusunmem o kisinin problemini cozmeye yonelik tavsiyelerde bulunurum. Beni etkileyecek bi durum olmaz zaten.
10 Yorumla
+1 yılBaşımıza ne geliyorsa fazla iyi biri olmaktan geliyor. İyilik yapacaksam da gizli yapmayı ve ismimin bilinmemesini uygun görüyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılHergün 4 saat kesintisiz 😂mesleğim gereği iyilik de yapmış oluyorum. Bütüne katkı olmak çok güzel 😃
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu devirde insanlara iyilik yapılır mı yok artık 😄
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet...
+1 yılYapıyoruz:) bakalim karşılığı gelir mi borcun:)
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. İyilik 1 kere yapılır fazlası enayiliğe kaçar
10 Yorumla
+1 yılEvet iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. İyilik yap at denize, balık bilmezse kadrini Halık bilir.
Ata sözü10 Yorumla
+1 yılfazlasiyla yapiyorum ve sonra cok kiziyorum kendime cunku hak etmiyorlar
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evet yaptım mesela bugün iki tane 2-4 yaş arasında olan 2 çocuğa kurabiye ısmarladım
10 Yorumla
+1 yılElimden geldiğince yaparım hak etmeyen biriyse yapmam
10 Yorumla
+1 yılMaalesef çokça doğuyor ama iyilik yaparsan iyilik bulursun gerçekten bu da gerçek
10 Yorumla
+1 yılYaparım
İyilik yapmak güzeldir insanın gerçek yüzünü ortaya çıkarır10 YorumlaYapıyordum.. Takii başıma hırsızlık olayı gelene kadar.. ne yazık ki artık insanlardan nefret ediyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir olay oldu, evine girip çıkan biri mi yaptı bunu
Soran+1 yılİşte demek istediğim bu Fazla her şeyin zararı dokunur
- +1 yıl
Anladım, herşeyin fazlası zarar oluyor
+1 yılYaparım bugüne kadar kime yaptıysam iyilik hep kötülük buldum ya olsun insanlık bizde kalsın
10 Yorumla
+1 yılÇok hemde çok çünkü mümin iyilik yapar yaridmseverdir. Allahu teala. iyilik yapanları sever
11 Yorumla- +1 yıl
İyilikten her zaman maraz doğmaz safata şeyler sen yap Allah'a bırak gerisini
Kişilik & Karakter konusunda 8,1b cevap paylaştı. Evet. Sabah yaşlı amcayı karşı yola geçirdim. Baya yavaş ve uzun sürdü. Sohbet ederek geçtik.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHak edene yaparım ama gözüne sokacak bir şekilde veya aşırıya kaçmam.
10 Yorumla
+1 yılBazen. Gözümün içine içine baktıkları için dayanamıyorum ya. Ana yüreğim dayanamıyor. 🥹
11 Yorumla- +1 yıl
😛
+1 yılElbette, hiç yoksa her insan ömründe bir defa bile yapmıştır illaki
10 YorumlaYok hocam En son iyilik yaptığımda 3 gün polis karakolunda nezaretadene kaldım yapmam bidaha
16 Yorumla
Soran+1 yıl.. işte fazlası zarar
Soran+1 yılNoldu tam
Soran+1 yılBu olayın benzerini yakınımdan duydum seninki yine iyiymiş Kız kendisine trcavüz edenleri tehdit edildiği için şikayet etmemiş gitmiş orada olmayan bir adama iftira atmış
+1 yılÇok yakınım değil ise pek yapmam. İnsanlar birşeyler verdikçe hep daha fazlasını istiyor gibiler..
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet bi zaman sonra bunun iyilik olduğunu unutup görev sanıyolar
- +1 yıl
Türk insanına elinizi verince kolunuzu kaptırıyorsunuz..
Soran+1 yılAynen öyle..
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi ara işyerinde birinin zorlandığın gördüm yardım edeyim dedim bırak kardeş ben yaparım dedi o günden beri kimseye yardım etmiyorum
20 YorumlaCok iyilik yaptim canagima sictilar bundan sonra kimseye iyilik yok benden
11 Yorumla
Soran+1 yılAyn
+1 yılGerektiğinde yapılabilecek bir iyilikse nedn olamsin adı üstünde iyilik yap denize at
00 Yorumla
+1 yılGerektiğinde evet ama ben daha çok hayvanlara ve çocuklara iyilik yapmayı seviyorum.
00 YorumlaYani artık insanlara iyilik yapmıyorum diyemem her ne kadar artık içimde yardım ederken ki sıcaklık olmasada yinede yaparım
10 Yorumla
+1 yılHemde fazlasıyla ama asla karşılığını görmem
11 Yorumla
Soran+1 yılKimse için değmiyor
+1 yılYaparım. Hiç maraz doğmadı bende şükürler olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi iyilikler mesela
+1 yılArtık yapmam nankörlük oluyor karşılığı
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle her şeyin fazlası zarar
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Eskiden yapardım daha yapmıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılNe için
Soran+1 yılKesinlikle öyle
+1 yılArtık yapmıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Değmiyor çünkü insanlara dangalak gözükmemek için efendi davrandım onlar bu efendiliğimi saflık olarak kullandı o yüzden gerek yok
Soran+1 yılEvet başkaları için kendinden ödün vermeye gerek yok
- +1 yıl
O yüzden benden uzak Allah'a yakın modundayım işte
+1 yılEvet karşılık beklemem çoğu zaman Allah razı olsun demeleri yetiyor
10 YorumlaYaparım ama nankörlük yapan unutsun bir daha iyiliğimi
10 YorumlaNe demiş atalarımız iyilik yapan iyilik bulur tabiki de
10 Yorumla
+1 yılyaparım ama insanlar için değil
20 YorumlaYıllardır kimseye iyilik yapmıyorum
10 Yorumla
+1 yılIyilik Allah için yapılan bir şeydir
10 Yorumla
+1 yılArtık isteğim yok
10 YorumlaHak ediyorsa yaparım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yılBen genelde sokak hayvanlarına yardımcı olurum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaparım ama fazla değil
10 Yorumla
+1 yılEvet merhametli biriyimdir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı. Evet iyiyilik yap denize at
10 Yorumla- Devamını Gör (125)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar