Karşılıksız iyilik sık sık yapar mısın?

Karşılıksız iyilik yapar mıyım şimdi burada Kant girer biraz felsefe yapacağım 😃
Kant ne demiş,
İnsan iyilik yapmalı, ama bundan övgü beklememeli; velakin iyilik gören ona teşekkür etmekte zorunda ki dünya daha erdemli bir yer olsun.
Hayatımda duyduğum en mantıklı şey bu söz olabilir. Yani diyor ki:
İyilik yap, karşılık bekleme. İyilik yaptığın insan ise sana teşekkür etmek zorundadır. Bu onun ödevidir. Ama sen sakın karşılık bekleyip işin büyüsünü bozma✨
İyilik yapmam. Bi başkasının ihtiyac duyduğu şey bende fazlasıyla varsa, ihtiyacını gideririm o kadar. Bu bazen tatlı bir söz olur bazen poşetlerce ürün bazen sadece daha fazlasını verebilecek insanlarla tanıştırmak. Hayat böyle bi şey. Görmezden gelemeyiz kimseyi ya.
Bence bu iyilik falan da değil. Olması gereken şeyi yapınca ödül beklenmez.
Konu maddiyat ve maneviyata göre ayrılırsa bende durum değişir. Maddiyata dayalı hiçbir şeyden beklemem zaten bundan fazla bahsetmekte istemiyorum. Fakat maneviyat hassasiyetim var inkar edemem. Her konuda olmasa bile vefa önemlidir. Bana göre en güzel teşekkür vefalı olmaktır.
Iyilik yap denize at. Balık bilmezse halik bilir. Karşılık için iyilik yapmam. Benim için Allah bilsin ve görsün yeter.
Cevap
21Cevap
Kimse için kılımı kıpırdatmam benden uzak olsun herkes hdgj
Yaptığım hic bir şeyde karşılık beklemiyorum ve yaptığım iyilikler içinde karşılık beklemiyorum.
İyilik yapmayı bıraktım insanlara.
Karşılıksız hiç bir şey yapmam
Karışılık bekleyerek bir şey yapmadım hiç. Bir teşekkür kâfidir.
Tabiki zaten iyilik dediğin karşılık beklemeden yapılır. eğer bir iyilik yapıpda kişinin gözüne sokarsan ve ondan bu iyilik için bir karşılık beklersen bu iyilik olmaz ki. bunun adı çıkarcılık olmazmı.
İyilik karşılıksız yapılırsa iyilik olmaz mı zaten?
Karşılık bekliyorsak iş çıkara döner işi düşme olayına gelir.
Karşılık beklemiyorum.
Kendime yakışanı yapıyorum
Evet iyilik yapıp denize atıyorum. Aslında iyilik dediğimiz şeyde yapmamız gerekenler.. Sagopa diyor ya yapman gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar diye
Yaptıgımız her şey karşılıksızdır çok şükür, iyilik dediğin zaten karşılık beklemeden yapılır gizli saklı yapılır
Ben yaparım ama insanlar yapmıyor örneğin kitap ihtiyacım vardı burdakiler bir kitap göndermek için neler yazdılar
Bi ise yaramayacağını bilsemde , yok sayılacağını, inkar edileceğini bilsemde çoğu zaman karşılıksız yapıyorum ama degmiorr
Yaparim. Cikar guden, ben ona bunu yaparsam o da benim icin sunu yapar gibi hesaplar yapan biri degilim yapanlardanda nefret ediyorum.
Isminiz dikkatimi çekti.Çok güzel, sevdigim bir isim. Adınız gibi Rahman'a kul olmaniz duasiyla
Allah razı olsun. Hepimize nasip olsun ✨🌸
Amin :))
İyiliği karşılık beklemeden yaparım içimden gelmiştir yapmışımdır öteki türlü iyilik değil çıkar olur
Yaparım tabi de sık sık olan bir durum değil. Tamamen içimden gelen ve karşımdaki kişiye olan hissiyatıma, empati duyguma bağlı durum.
kimse karşılıksız iyilik yapAmaz. mutlaka bir çıkarı vardır
kendini tatmin olmuş hissetmek bile bir çıkardır
canım enayi yerine koymaya başlıyorsa yapmam. Bir kere iyilik yaptim diye sürekli devamını bekliyorsa yapmam
fırsat buldukça emin olduğum insanlara yardımım dokunur
sadece hayvanlara karşılıksız iyilik yaparım aslında o bile karşılıksız sayılmaz
Fazla insan sevmem ama tanımadığım insanlara yardımcı olmaktan büyük keyif alırım
Ben yeterince karşılıksız iyilik yaptım. Artık azıcık o iyiliklerimin karşılığı da bana dönsün...
Karşılıksız iyilik anlatım bozukluğu 😄iyilik karşılıksız olur zaten. Yapmaya çalışırım
Yaparım.. sonra güzel pişman ederler.
Ben iyiliğin nankörü değilim onu biliyorum
İyilik yapacaksam zaten karşılık beklemeden yaparım.
zaten karşılıksız yaparım o zaman iyilik olur , karşılık güdersem adı menfaat olur ;)
Her zaman yaparım. İyiliklerimi sorgulamam. Yeter ki çıkara dönüşmesin karşı taraftan.
Karşılıklı olacaksa kimse iyilik yapmasın bana çünkü ben karşılıksız iyilik yaparım 😎
Kendime göre işte elimden geldiğince bi şeyler yapıyorum. Karşılık beklemiyorum beklememde.
Olması gereken o zaten. Diğeri iyilik değil , menfaat oluyor
İyilik zaten karşılıksız olur karşılıklı olunca çıkar olur.
Yaparım..
Ama zamanı geldiğinde, aynı durumda ben olursam ondan da beklerim..
Yaptım, yapıyorum, yapıcam...
Evet yaparım. İyilik dediğimiz kavram karşılıksız yapılır zaten eğer ki iyiliği yapan taraf karşı taraftan karşılık bekliyorsa onun adına iyilik denmez ticaret denir.
İyilik dediğin karşılıksız yapılır zaten benmi yanlış biliyorum
Ooo çok yaptım hep de yaparım iyilik yaptığım kişilerden de hiç de iyilik görmedim 😂 Ee ne demişler iyilik yap denize at 😂
iyilik karşılıklı olan değildir karşılık olursa ticaret olur
Yaparım ama yani içimden de o kişiye gıcık kapmıyor değilim.
çok yapıyorum bu ara arkadaşlarımı teselli ediyorum yanlarında falan oluyorum
inanç sistemim bunu uygun görüyor
Yaparım çünkü ben bir meleğim😌
Yaparım karşılıkta beklemem
Karşılık beklemiyorum zaten.
Karşılığı bir teşekkür olsa kâfi :/
evet, sık sık olmasa da yaparım.
Yaparım. Sevdiklerimden karşılık beklemem zaten.
Sık sık diyemem ama yaparım
ben yapıyorum #abd ya.. iyilik adı üstünde. :(
Karşılıksız iyilik gerçek iyiliktir. Yaparım
İyligin amaci budur zaten
İyiliği karşılık beklemeden yaparım
Gerçek iyilik de bu zaten yaparım
Çok yapmışımdır
Yapmam
Çok fazla. Ama dillendrp kibirlenmem
yapıyorum zaten.
yaparım
Yaparım evet.