Belki insan elindekiyle memnun olmayı bilse 'sözde' kaybettikleri için pişmanlık duymazdı. Olabilir mi böyle bir şey?
Belki de hiçbir zaman kaybetmiyoruz, sadece kazandıklarımızdan memnun olmuyoruz.
Çok felfesik konulara girdim cevap verir misiniz?

Belki insan elindekiyle memnun olmayı bilse 'sözde' kaybettikleri için pişmanlık duymazdı. Olabilir mi böyle bir şey?
Belki de hiçbir zaman kaybetmiyoruz, sadece kazandıklarımızdan memnun olmuyoruz.
Çok felfesik konulara girdim cevap verir misiniz?

Elinde ki ile memnun olan ve yetinmeyi bilen için, pişmanlık söz konusu değil. Hatalar silsilesi içinde yaşayan insanların ise bir yerde vicdan, mutlaka yakasına yapışıyor. Elinde olanı kaybetmemek kişinin kendi elinde. Doğruyu bilmek zor değil, hatasız yaşamakta imkansız. Önemli olan bir varlığın gerçek değerini bilerek, onu kaybetmeyi göze almamak.
Kaybetmekten değil olmasını istediğin şekliyle olmayışından gelir pişmanlık.
Normalde dengin olmayan birine şans verip hüsrana uğraman gibi. Veya alınan herhangi bir kararın hayatına negatif etkilerinin bir neticesi olarak.
Bana göre pişmanlık, etkinin negatif sonucu ile oluşan bir histir.
Derin pişmanlık ise sonucun az çok tahmin edilmesi neticesinde oluşan his.
Diğeri, en fazla memnuniyetsizlik olabilir.
Argo tabir ile de nankörlük.
Pişmanlık olayına şöyle bakıyorum
Yaptığım hiçbirşeyden pişman değilim yaşanması gerekiyormuş acısıyla tatlısıyla her şey hayatın bir parçası, mükemmel bir insan değilim olmayıda düşünmüyorum.
Cevap
9Cevap
İnsanın dengesizliğinden ne istediğini bilmemesinden
Belkide memnun olsaydık pişmanlık duymazdık. Sana hak veriyorum.
Kaybetmekten gelir memnuniyetsiz insan çoğu zaman bunun bilincinde değildir bence
Pişmanlık
Zamanında yapmak isteyip de yapamadiklarin/yapmadıklarındır..
1 de geçmişte yaptığın hataları düşünüp keşke yapmasaydım demen dir..
yanlış sebeplerle yanlış kararlar verince pişman olursun
Ben elindekiyle memnun olmayı beceremeyengillerdenim
Yanlış tercihlerden...
Kişiden kişiye değişir.
Hor kullanmaktan bence
Genelde kaybetmekten
Her ikiside olabilir
Memnuniyetsizlikten gelir.
Kaybetmekten gelir.
Kazanamamaktan
Takıntılı biri
Kaybedince