Mesela doktor olmak varken, hemşire olmak
Subay olmak varken uzman çavuş olmak
hakim/savcı/avukat olmak varken adliyede memur olmak
Mühendis olmak varken işçi teknikler olmak
vs. gibi durumlar komplekse sokuyor mu
Mesela doktor olmak varken, hemşire olmak
Subay olmak varken uzman çavuş olmak
hakim/savcı/avukat olmak varken adliyede memur olmak
Mühendis olmak varken işçi teknikler olmak
vs. gibi durumlar komplekse sokuyor mu
soru çok önemli, bu aslında insanın 100yıl binlerce kitap okumasını ve sonra cevaplaması gereken bir soru..
fakat basit olarak , eşitsizliği "yaratıcının" tabi bu allah oluyor istemediğini bunu insan zihninin dolayısıyle insanın yarattığını söylemek gerekir.
bu bağlamda her insan böyle bir durumdan rahatsız olabliir dahası olmalı.. zira Allaha ters gelen bir durum var.
tabi aynı zamanda bunu komplex yapabilir (herkesin ruhu güçlü olmak zorunda değil)
ben gibilerin yapacağı ya üst seviyelerde olmak ya da bulunduğu durumu kabul etmeyip yıkıp-geçip üst seviyelere tırmanmak ya da hala izin verilmiyorsa üst seviyedekilere zarar vermek. bunu yaratıcı istemiyor ve insan zihni tanrı olup insanı alt-orta-üst seviye gibi tanımlıyor. bu olacak bir şey değil.
Aslında her meslek değerli hemşire olmasa doktor ne yapabilir hersey birbirine bağlantılı doktor savcı hakim vs kendini üst görüyor sa kimin cogcu olduna baksın çoğu fakir cogcu oldu için yapıyor o işi sen gidip ali koç a baş hekim yapalım dersen adamı küçültmüş olursun 100%90 fakir devlette çalışanların
çok zoruma gidiyor çünkü öyle uzun uzun yazunca insanı çok düşündüren bir soru en kadar çok kitap okusada bunun cevabı bilemiyorum yaa bu olacak bir şey değil ki sanki ülkedeki dertlerin hepsi burada toplanmış gibi geliyor bana abla şimdi bu yazdıklarım bana özel benim düşüncelerim
Elimden geldiği halde alt sınıfa düştüysem evet ama bütün emeklere rağmen gerçekten olmadıysa hayr zoruma gitmez, ben kendimi her halimle kabul ediyorum ve seviyorum 🥳
Cevap
20Cevap
Artık imkan çok fazla… istediğinde ürettiğini sunabiliyorsun…
Aslında daha korusu de olabilirdi demek te var halinden memnun olanda
Ama bunu bir süre sonra ister istemez herkes sorguluyor sanırım
Sizde bu görüştemisiniz
Hayattan keyif alıyorsam yaptığım iş beni tatmin ediyorsa yemişim alt, üst, orta hiyerarşisini.
zaten en alt kesim orta sınıfı yakaladı yakalayacak.
Soru ile alakası ne
Ben neredeyim bilmiyorum bankacıyım ama hiç kompleks hissetmiyorum
bankacı genel bir tabir oldu.
Geri kalmış Ülker'de alt kademede olmak zor. Gelişmiş Ülker'de çiftçi ile doktorun bir farkı yok.
İnsanların kendi tercihleri sonuçta niye zoruna gitsin ki
Benim zoruma gitmiyor ama zoruna gittiklerim var...
Hiç takmam öyle şeylere, parama ve işime bakarım
Mesleğim yok olsa üst sınıf aç kalır. 👌🏼😌
Bir nevi ama çokta fark etmiyor ya aşırı zenginolsam çok şey değişmezdi bence hayatım da
Mesleğimin bir üstü yok. Aynı meslekten gelme üst lerimiz var sadece.
Ne o
Hiç zoruma gitmedi, gideceğini de sanmıyorum. Sistem böyle işliyor. :)
Hayır zoruma gitmiyor hakimlige talibim mesela ben sınavına hazırlanıyorum
Benim için sıkıntı yok o işlerinde bir kisin yapması gerek
Yaptın mı en iyisini yapacaksın ama herkes doktor hakim ya da büyük bişey olacak degil ama
Elbette en üst seviyede olmak isterim ama alt-orta sınıfta olması lazım ki işler yürüsün
Işime bakarım. Isimde en iyisi olayım gerisi beni ilgilendirmez.
üstte olduğumdan alttakinin canı çıksın demiyorum.
Böyle kompleksler geri toplumların kuruntuları
hindistan'da yaşıyorsa böyle dertleri olmalı insanın
Komplekslik bişey değil bu kapasite bence ben olmadı olmaz birde herkes üst sınıf olursa mesela herkes doktor olursa çöpleri kim toplayacak?
Hiç hayat şartları bir çoğu işsiz
Hayır halimden memnunum
Hayır gitmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?