Her haltı söyleyip ya da yapıp sonra da bir şey olmamış gibi davranan insanlardan koru yarabbi amin 😂 Keyifli günler.. ✨️
#smell
Özür dilemek erdem midir, zayıflık mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
17 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Özür dilemek, kadınlar için olmasa da erkekler açısından kesinlikle ezikliktir. Kadınlar tarafından yüksek ve az talep gören alfa ile sigma erkekler ; kesinlikle Özür dilemez. Çünkü Özür dilediğini an kadının gözünde bir zayıf beta erkek olacaklarını ve bu ilişkinin de sağlıklı sürmeyeceğini bilirler.
Kaldı ki kadınlar her daim, dövmeden canını yakan erkekleri seviyor. Bunun, baya fazla örneği olsa gerek ki kadınlar serseri erkeklere bayılıyor.. Lakin evlilik ilişkisinde, Özür dileme bakımından esnemeler olabilir ama tamamen haksız olmak ve bir daha da aynı hatayı tekrar etmemek şartıyla Özür dileme olabilir. Ama flört aşamasında, asla Özür dilenmemelidir.
Bir erkek bir erkekten özür dilerse orada ilişki iyiye gider.
Erkek kadından özür dilerse kadın erkeği pasif görür. Özür dilemek efendi ve delikanlı adam işidir, hiçbir kadın da kendinden özür dileyen güçsüz bir erkeği erkek olarak gormez.
"Bana karşı mahçup, beni seviyor, ben değersiz biriyim bana kıymet verip benden özür diliyor" deyip erkeği terkeder kadın soğur
Haksız bir durumda yapılan hataya karşılık özür dilemek erdemdir. Sonsuza kadar sürmesine engel olacaktır. İnsanız hepimizi yanlışlar ve hatalar bekliyor bazen bilerek bazen de bilmeyerek oluyor. Ancak uzun uzadıya sürdürmek anlamsızdır.
Özür dilemek asla bir zayıflık değildir. Özür dilemek en büyük erdemdir. Eğer bir konuda haksızsak ve hatalıysak, bunu kabul etmeliyiz ve karşımızdaki insandan özür dilemeliyiz. Bu bazı insanlar için bir zayıflık göstergesi gibi gözükebilir ama asıl zayıflık, haksızlığı haklıymış gibi savunmaktır.
Özür dilememek zayıflıktır. Bir insanın hatasını anlayıp özür dilemesi kadar güzel bir olgu yok. En azından ne yaptığını ne etkiler bıraktığının farkında yanlışını savunup durmuyor. Bir şeyleri düzeltmek istiyor ve üzülen tarafı düzeltmeye çabalıyor.
En son dün özür diledim. Sevdiğini düşünen insanlar kırık kalplerini de onarmak isterler. Öylece bırakmak istemezler. Bazen karşı taraf söylemese de kırıldığını öngörerek özür dilersin. Özür dilerim çünkü benim için değerlidir. Özür dilerim erdemliktir. Özür dilemek naifliktir.
Özür dilemek, işlemiş olduğun bir suçu veya hatayı telafi etmek adına yapılan bir eylemdir. Erdem veya zayıflık olduğu duruma bağlıdır. Örneğin; karşı taraf gerçekten hatalıysa, erdemdir. Fakat narsisizm sonucu dilenen bir özürse, zayıflıktır.
Özür dilemek erdemliktir. Hatasını anlayıp, kabul eden kişi olgundur. Günümüzde maalesef böyle insanlar azalıyor artık çoğu kişi hem suçlu üstüne üstlük bide güçlü özür dilemeyi bile zayıflık olarak görenler var.
İnsan hatasını anladıktan sonra özür dilemesi erdemdir. Ama bir suçu kabahati yokken bile sırf karşı tarafın gözünden düşmemek için özür diliyorsa buda ezikliktir bana göre.
Normalde erdemdir ama, karşınızda çok afedersiniz bir "mal" var ve ısrarla anlayışsızlığına devam ediyorsa, bazen de onunla dalga geçmek için zayıf gibi göründüğünüz bir durumdur.