Eski halimize dönemesek de daha kötü olmaması için yapılacak bir şeyler olmalı.

Eski halimize dönemesek de daha kötü olmaması için yapılacak bir şeyler olmalı.
insanlar kendilerini ne kadar çok yalnız hissederlerse hem komplo teorilerine hem yalana-dolana hem dedikoduya hem de doğaüstü güçlere inançları da o oranda yüksek oluyor.
Evet inanç. Ama benim kastettiğim dini inanç değil. Büyü, telekinezi, prekognisyon ve duyu dışı algılama gibi iddia edilen insan yeteneklerine olan inanç
Enteresan olan ne?
Yanılıyorsun. Eskiden daha çokmuş. Alternatif tıp dalında bile hizmet vermişler. Şimdi en azından modern çağdayız
Temelde eğitim. Bilgiye erişim, okuma oranı gibi faktörlerden dolayı oluşan değişim. Eskiden daha çok olan kadercilik şimdilerde inanç sistemi yüzünden azalıyor
Sizin insanınız diye kimi kastettiniz?
Üzülerek söylüyorum ki %70 diye nitelediğiniz insanların içinde sizde varsınız. Sorduğunuz soruyla çeliştiniz. Araştırmadan bir oran yazdınız ve kaybettiniz.
Kopyala yapıştır yapmaktan nefret ettiğim halde teşekkür ederim.
Kitap Okuma İstatistikleri 2024 (Türkiye)
Genel:
Kitap okumayanların oranı: %73 (15 yaş ve üzeri nüfus için)
Kitap okuyanların oranı: %27
En çok kitap okuyan yaş grubu: 18-27 yaş (%50,9)
En az kitap okuyan yaş grubu: 65 yaş ve üzeri (%14,1)
Kabullenmeyi bilirim, fakat yuvarlak bir hesapla yanlış yapmış olmuyorum, okumak ve okur-yazar olamk arasındaki farkı da tartışmak istemiyorum.
Çok sevdiğim bir yazar diyordu; Önce okumayı okumamız lazım. Çünkü okumasını da bilmiyoruz, okumanın ne demek olduğunu da.
Okurken hayatı, dünyayı, mânâyı, Yaratıcı’yı, yaratılanları, varlığı, varoluşu ve elbette kendimizi ve hakikati anlamamızı sağlayabilecek kaynak ve mecraların bütününü okuyun lütfen. Teşekkür ederim
Tam bir koyun sürüsü işte katıksız. Hep farkındaydım bunun ne yazık ki..
Ben biraz patavatsız ve inciticiyim ajajsıdkdkdlflf
Cevap
6Cevap
Farkındayım
İnsan her gördüğüne duyduğuna değil, sadece işine gelene inanıyor. İşine gelmeyene doğru olduğunu bilse de inanmıyor...
Evet maalesef bugün akraba evliliği konusunda baya bir saçmalıklara denk geldim.
E çünkü insanlar bir şeylere inanmak istiyorlar. Bir şeylere inandıkları için yaşıyorlar.
Her gördüğüme inandığımı kim söyledi 🤔
Uçmasını öğrenmişler demekki
Hayatı yeni öğrenmişler
Konuyu unuttum konu neydi 😂
Eski halimize geri dönemediğimize göree hangi yoldaysak o yola devam ederiz
Yolumuz açık bahtımız hayırlı olsun inşallah 😂
Sus zengin olduğumu kimse bilmesin
Evet öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar