Odak problemi ve isteksizliğin getirdiği mutlak başarısızlık, sizce nasıl yenebilirim?

Merhabalar 20 yaşımdayım ve ciddi bir sıkıntı olarak gördüğüm bir sorunum var anda kalamıyorum odaklanamıyorum odaklanınca stressleniyorum, sıkılıyorum isteksizlik geliyor öyle hastalık derecesinde olduğunu düşünmüyorum kontrol edebildiğim düzeyde fakat uzun vadede beni başarısız bir insan yaptığını düşünüyorum çünkü geçmişe baktığım zaman nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde bu sorunumun geçtiği dönemler çok başarılı hatta gözde bir insan oluyorum mesela 17 yaşımdayken ezik iplenmeyen biriyken kendimi sadece 5-6 ay spor, tarz, diksiyon, yetenek ve özgüven olarak geliştirip 18 yaşımda okul hatta şehir itiraf sayfalarına konu olacak kadar geliştirdim (çok detay vermeyim ifşa olmayalım) hayatımda kız görmemiş biriyken kızlar fırsatlar onlarca geliyordu sonra bir şekilde yine isteksizlik aşırı derecede yorgunluk depresyon beni yiyip bitirdi ve bugün buradayım 17 yaşımdaki ezik iplenmeyen tip inanın ne yapsam bilemiyorum psikologlara hiç güvenmiyorum hiç gitmedim ama beni uyardılar 2000 liranı alıp seni psikiyatra yönlendirecek psikiyatrda kafasına göre sana ilaç dayayıp hayatını bitirecek diye acaba sorun bağırsakla ilgilimidir vücutsal hormonsal bir durum mudur yoksa ilaçlık mıyım yaşayanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

Odak problemi ve isteksizliğin getirdiği mutlak başarısızlık, sizce nasıl yenebilirim?