Fikrimce yaşama sevinci Var olma mutluluğunu gülerek ifade etmektir.
Yok olabilirdik. Dünyaya hiç gelmeyebilirdik.
Sevdiğimiz insanları hiç tanımayabilrdik.
Yaşama sevinci kayıp ettiğin Eşeğini yeniden bulma misalidir.Kalıcı kılmak kişinin kendi zekasına bağlı olarak kontrol edilebilir durumdur. " Var olmanın dayanılmaz hafifliği"ni ( bir tek benimle tanışan bayanlar tadabiliyor ;adına üzüldüm..kih..kih..kih..)tanımlarken hayatın ağır yükünü kısa süreli unutturan faktörler akla gelmelidir. Bunları da çeşitli başarılar , Aşk, sevgi, cinsellik vs..vs.. olarak sayabiliriz. Bu etken faktörleri kişi ne kadar sıklıkla ve düzenle elde ederse o kadar yaşama arzu ve sevinci olur. Etrafımızda sürekli somurtan, asabi tipler vardır, bunlar genelde bu faktörlerden yoksun kişiliklerdir. Bazı otoriter başarılı fakat buna rağmen asabi ve somurtkan karekterler görürüz, bunlar da elde ettikleri faktörlere değerinim 10 - 100 katı emek sarf ettiklerinden öyledirler...
Yasama sevincini karistirisyorsun bir duygu degildir bir enerjidir bir insan'i ayak tutan hayat tutunmasini saglayan ve mutlaka pozitif olmasi gereken gercek bir enerjidir.
Kapali bir cevrimdir dolar bosalir dolar bosalir FIZYOLOJI'nin temel konularinda biridir..
Insan yasami 3 bacak uzerinde gider
1.Yemesi icmesi hayatta kalmasi
2.Cinsel hayati ,kendine benzer bir urunu uretme istegi ...
3.Ve Hayatta kalmasini saglayan hayat enerjisi YASAM SEVINCI /HAYAT SEVINCI adini sen koy onemli degil.
Corbaya dondurdugun konulardan var olmanin dayanilmaz hafifligi bilimlerin anasi FELSEFE'YE goturur seni suje sorar obje bilinmezleri oynar...
Askin ozgurlugune hic girmeyelim istersen konu dagilmasin.
saygilarimla
çok farklı konularda dile getirilebilir.kimi sıcak bir yuva bulmuştur kimi sevdiğine kavuşmuştur.kimi hayata yeniden tutunmuştur.kimi ise bir lokma ekmeğini paylaştığı zaman.hayat çok karmaşık aslında mutluluğa ulaşabiliyorsan işte odur yaşamanın sevinci..
Süreklı sırıttırır misal.
Cevap
31Cevap
Dünya hayatından beklentisi az olan bir insanın mutluluğu ve sevinci çok olur. Ben öyle felsefi laflardan anlamam ama matematikten iyi anlarım. Dünyadan ne kadar çok beklentin varsa o kadar çok o beklentilerinin gerçekleşmeme olasılığı artar . Hal böyle olunca beklentiler gerçekleşmedikçe mutsuzluk da artar. Ondan sonra başlarız Allah'a isyana : Bir gün yüzü görmedim, kader kaphe kader vs. Allah'ın emirlerine uyup cenneti düşünen adam bu dünyayı kafaya takmaz ve mutsuz da olmaz.
bence bu işte bi terslik var. bir şeyin olmasını çok istiyorsan onu yapmak için elinden geleni yaparsın. nasıl olmama olasılığı artar? ama tabi eğer olmazsa üzüntüsü olur.
ya da şöyle mi demek istedin. varsayalım ki iki tane beklentin var. 3. başka bir beklenti bu iki beklentinin olmasını olumsuz etkiler diyemeyiz direkt. nasıl denir ki.
sade cenneti düşünen değil. hayatı olduğu gibi kabullenen biri de mutsuz olmayabilir.
Başına ne gelirse gelsin karamsarlığa kapılma.
Bütün kapılar kapansa bile, O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar.
Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var.
Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır.
Dileğin gerçekleşmediğinde de şükret.
Hayır bombastik, hayattan bir beklenti olmamalı. Mümkünse en aza indirilmeli. Çünkü sen bu dünyada misafirsin. Misafirliğe gittiğin evde bir beklentin oluyor mu ?
Güçlü insanlar da üzülürler. Aslında benim demek istediğim şey tam olarak şu : Gelip geçici bir dünya için iki günlük ömrüde üzüntüyle geçirmemeli. O yüzden mümkünse dünya hayatı için riske bile girmemeli .
Hmm o zaman bir şey diyemem tabiki. Benim inancım böyle . İşin içine inanç girdi mi çok da tartışmamak gerekir bence. :) Saygı duyuyorum.
Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer haberin olsun. Ondan sonra yemekleri beğenmeyince ağlamak yok. :D
yaşama sevinci ; henüz yaşamaya deger bir şeyler bulamamış , bulmuşsa da o değeri yaşamasına izin verilmeyen insanın , ölümü seçip bunu uygulamaktan çekindiği anda hissettiği şeydir.bir umut kırıntısıdır kimi zaman.kimi zamansa umudun kendisidir yaşama sevinci.ona ulaşmaya çabalamak , düştüğünde , kanadıgında yılmadan ayaga kalkma arzusudur.
bi geliyor bi gidiyor.. o yüzden anlamıyorum.. bi bakıyorum gelmiş herşeye çok güzel bakıyorum.. tam diyorum yaşıyorum herhalde ben de..sonra bi bakıyorum gitmiş öylece patlamış toplar gibi kalıyorum boş parklarda.. hani kalbim dayanmıyor artık gelmesin..patlak top olmak sürekli patlama korkusuyla yaşamaktan iyidir.
Var olmanın daynılmaz hafifliği demek, özgürleştikçe hayatın anlamsızlığını fark ediyoruma yakın bir duygudur. Bir balon düşünün, gazla doldurdukça yükselmeye, özgürleşmeye başlar, bu dayanılmaz yükselmeyi önlemek için kum torbaları asarlar balona. İnsan da özgürleştikçe kendine yeni sorumluluklar bulmalıdır yoksa bu boşluğu bilinçdışı dürtüleriniz ve düşünceleriniz doldurarak sizi içinden çıkamayacağınız felaketlere sokar, özgürlüğünüzü kısıtlar ayaklarınız yeniden yere değer...
Çok güzel ama bir o kadarda zor bir duygudur..
Çok mutlusun, bir sürü planin var, yapmak istedigin seyler var, ve her sey çok iyi gidiyor hayatinda.. Nereden baslayacagini bilemiyorsun, çünkü yapmak istedigin o kadar çok güzel seyler var ki, hepsini ayni anda yapmak istiyorsun..
Ama..
Bir o kadar da korkuyorsun. Ya ömrün yetmezse, ya bir aksilik çikarsa, ya pes edersen?
Ya biri gelir herseyi mahvederse.. diye.
Yani benim için yasama sevinci böyle bir sey :)
birileri seni bile bile ya da bilemeyerek iter.canını acıtır ve yaralar .kimisi orada kalır ve ağlar ağlar :)kimisi de birazcık ağlar ve kalkar .yeni hayat oyunlarının peşine düşer.biri canını acıttığında kös kös oturmaz ,pek de takmaz ama asla umursamaz değilidr.hayatın gerçekten güzel bir yer olduğunu bilir .öyle saçma sapan insan mallıklarıyla uğraşmaz.
libidom yüksektir (yaşama sevinci anlamını da söyledim).düştüğümde kalkmasını iyi bilirim .
ewet kendini hafir hissediyorsan büyük ihtimalle huzurlusun demektir. huzur yoksa yasama sevincinin olması münkün degildir bence... aslında yasama sevincini bulmak için karekterinle oynaman gerek herseyi herkesi fazla takma biraz kültür yap ve insanları sev yani saygılı ol ki saygı gör gülü sev çiçegi sev ama en önemlisi kendini sev ve neleri sevdigini nelerden keyf aldıgını bil a.q. ne yzdım seni ciddiye aldım sana saygı gösterdim bu bile yasama sevincini bulman için bir neden bilmem anlatabildiim mi? :D
Şimdi herkes hiç yaşamadım o duyguyu, yok bilmiyorum faso fiso yazar. Yaşama sevincini herkes yaşamıştır elbet.. Küçük bir çocuğa çikolata verirsin görürsün gözlerinde ki mutluluğu, büyürsün seversin sevilirsin görürsün gözlerinde ki mutluluğu, daha sonra evlenirsin çevrende saygın bir kişilik olursun iyi bir evliliğin olur görürsün gözlerinde ki mutluluğu. Her şey insanın kendi elinde insan düşünceleri ile ak sütü kara yapabiliyor..
Yaşama sevinci baba olduğun anı düşün, Yaşlı bir teyzeyi karşıdan karşıya geçirdiğinde veya torbalarını 2 - 3 sokak taşıdığında buruşuk gözleriyle sana bakıp "Allah sevdiğine kavuştursun" dediğini düşün yaşam ayrıntılarda gizlidir.
Sevmek ama gerçekten sevmek onunda seni sevdiğini bilmek. Ve kendinizi birbirinize adayıp birbiriniz için yaşamak. Benim neşem bu. Bunu kalbimde hissettiğimde dünya yıkılsa umurumda olmuyor.
Bana göre yasama sevinci herseyden mutlu olmak , herseye pozitif bakmaktır. Sürekliliği kendini motive eden bir insansa uzun süreli olur değilsen yasadıklarına bağlıdır.
yaşama sevinci varsa içinde yaptığın işi seversin , doğayı seversin , çevrendekileri seversin , sevgi ptırcığı olursun , gülücükler saçarsın , hep pozitif düşünürsün negatiften nasibini almamış gibi
yaşama sevinci bence içten gelen bir duygudur..hayata iyimser bakan ve gelecek güzel günler için ümidini hiçbir zaman kaybetmeyen insanların yaşadığı bir his.. ve bence bu sonradan kazanılmaz.. içinde varsa vardır..
Dünya hayatından beklentimizi azaltalım derken para, mal, mülk vs. gibi geçici hevesler için kendimizi harap etmeyelim manasından dedim . Yoksa İslam bilime de çok önem vermiştir . Biz de İslamın dediğini yaparsak zaten geri kalmayız.
Anlına silahı daya tetiği çek bakalım . Yaşama sevinci neymiş görün .
Yada eli , kolu , bacağı olmayan insanları ziyarete gidin yaşama sevincini görün .
Bir defa gelinecek bunun değerini bilip , görüp yaşayın Dünya kimseye kalmadı kalmaz.
Yada çık kalabalığı izle, insanları izle , boğazı izle hep bir hareketlilik . Yaşadığını hissetmek . Süper.
Kumbaranda biriktirdiğin bozuk paralar gibidir , her çeşit mutluluk her sorunla başa çıkabilme gücü yaşama sevincini artırır ...
bir hedefin ve bir umudun varsa eğer , neşe saçıyorsan . mutlusundur sen arkadaşım , çevrene de mutluluk saçarsın :)
tutunacak dalın, hayata dair amaçların varsa hayallerinin bir kısmını da olsa gerçekleştirebildiysen sevdiğin insanlar yanındaysa yaşama sevincin var demektir
küçük şeylerden mutlu olmaktir bence insanlar küçük şeylerden mutlu olmayi bilmiyor bende kismen bu gruba giriyorum...Büyük şeylerden mutlu olmayi beklediğin zaman bu ya çok uzun zaman aliyor yada gerçekleşmiyor.. bazilarinin farkina bile varamadiği ama küçük şeylerden bile mutlu olabilen insanlara ne mutlu
uzun süredir yaşamadığım bir duygu olduğu için..cevap bulamadım
Ölümcül bir kaza geçirdim nekadar değerli oldugumu gözümü yogunbakımda acınca anladım meğer nekadar güzel bir hayatım varmış
Şunu iyice biliyorum ki çocukların ağlarken bile yüzünden eksik etmediği bir duygu..
Seni hayata bağlayan bir amacın olduğu sürece yaşama sevincin vardır. Kalıcı olmaz nadir olduğu için bu kadar değerlidir zaten.
Insanin kafasinin rahat olmasi hafif hissetmesinin on sarti bence, insanin ic sesi ne kadar az konusursa o kadar hafiftir bence
güzeldir, ara ara gider, gelmesi beklenir. gelince kalındıgı yerden devam edilir.
yaşama sevinci olan adamın gözünün içi parlar hep. ama bende kalmadı o sevinç :(( bilmediğim için bişey diyemiyorum..
İçimde her daim var olan fakat şu sıra aramaya çıktığım beni ben yapan duygu :)
Kabuklarını kırabilmektir yaşama özgürlüğü istediğin gibi olabilmek istediğin olabilmektir bence...
gerçekten seviolsan değerliysen etfafındaki insanlar için budur yaşama sevinci ama dindar insanlar için ilahi aşktır bnce
en iyi cavap da çok güzelmiş ,yaşama sevincim tavan yaptı bi anda :D
yaşama sevinci? ileride cami var orayı geçince yine sor abi ben tam bilemedim o köyün yerini
Yaşamaya ve insanlara olumlu bakmak, mutlu olabilmek ..
çabalarla ve hayallerle harmanlanmış biraz acı, çokça tatlı olan bir duygu.
malzemeye göre çokça acı, biraz tatlı da olabilir. acı bir sevinç de olabilir.
sevdıklerım yanımdaysa bu yasama sevıncımdır benım.
sürekli hissedilen bi duygu olmadığını farkettim ben
sürekli yaşama sevincine sahip olamzsın bu hayata ama mümkün olduğunca insan kendisini mutlu edicek faliyetlerde bulunursa yaşama sevinci artar
yaşama sevinci gayet fiziksel bir durumdur, hormon ve nörotransmitterlerin sağlıklı salgılandığı sürece de sürekliliği korunur.
Yaşama sevinci ibadet ve cinselliktir , bu ikisini aynı cümlede tutmam biraz saçma ama doğru olan bu çünkü dünyaya ibadet etmek için ve üremek için geldik
güzel bir duygudur.osurunca bile yaşasın sağlıklı bir bireyim diye tebessüm ettirir
kurufasulyeden sonrakı karnından gelen gurultular gıbıdır. tam ona alısmısken zırt dıye gıdıverır
yaşama sevinci yok ki nasıl anlatayım :(
çabuk kaybedilebilen bir duygu.
sadece küçük şeyler fazla uzaklarda arama..
ben uzun zamandır aradım da bulamadım kı
Sen yeni evlenmedin mi ?
bu hesap el degıstırdı
ama hala aynı kişinin fotoları
kuzenızzzzzzz
heee yedimm ...
ister ye ister yeme pek ılgılenmıyorum
Evlendiğin ve çocuğun olduğu zaman anlarsın.
güzel bir duygudur, sürekliligi saglanamaz.
kopuk haklı
Aldığın nefeslerden mutlu olmak sadece.
şimdinin gücüne ve tadına varabilmekte.
Oh be sonunda değişti şu günün sorusu
Hayati sewiyorsun blli ki
walla hiç bilmiyorum nasıl bi şey olduğunu
Umut Varsa Yasama Sevinci Hep Vardir..
İnanır mısın hiç yaşamadım o duyguyu
tam bir metalci kafası
inanamıyorum cevap veremedim!
ben de istiyorum...
puşt gibi ibine gibi bişey