"Başkalarını bilmek sadece bilgidir, kendinizi bilmek ise bilgelik. Başkalarında uzmanlaşmak kuvvet, kendinde uzmanlaşmak ise gerçek güçtür.”
- Lao Tzu

"Başkalarını bilmek sadece bilgidir, kendinizi bilmek ise bilgelik. Başkalarında uzmanlaşmak kuvvet, kendinde uzmanlaşmak ise gerçek güçtür.”
- Lao Tzu
Çok keskin kararlar veriyorum. "Bu olmayacak. Bunu istemiyorum. Böyle davranmayacağım" gibi kararlar almaya bayılıyorum.
İnsanın her şey elinde olmuyor, evet. Benim de elimde olmayan durumlar gerçekleşebiliyor ama ben de bu durumların sonuçlarını çok çabuk kabul edebiliyorum.
Hayatımda aldığım en keskin karar, yalnızlık üzerine oldu. Çok çabuk oldu ve bu karardan şimdi vazgeçmek gelmiyor içimden.
Belki bu karara varmasaydım, farklı şeyler deneyimleyebilirdim. Yine şikayetçi değilim ama o tarafı da deneyimlemek isterdim.
Kendinin bilincinde olabilmek çok güzel bir şey. Umarım her şey istediğiniz gibi olur..
Teşekkürler.
Ricalar✅
🙏🏻
🙏🏻
Cevap
9Cevap
Kendime yaptığım kötülük yok sadece umut etmek olabilir..
şu an bu sorunun cevabını kendimde bulamadım fakat lao tzu'un sözü beni çok etkiledi.
İçimizde gömülü olan cevapsız sorulardan bir tanesi diyebiliriz..
Bazı kötülükler iyiliktir , bazıları ise saf kötülüktür bunlar göreceli kavramlar..
Senin merak ettiğin hangisi? Gerçi biliyorsundur.
İnsanlara gereğinden fazla değer verip zaman harcamış olmam sanırım
Sayamicagim kadar çok var da bu dayiminda hatası kaydırmak olmuş 😀
😇😇umuyorum ki kötülük yapmıyorum dur
Umuyorum.
Sevmemem gereken birini sevmek
...
Tam aksini düşünüyorum
Nasıl ?
Sınırlarıma daha sadık olmamak önceden bilsem karakterim daha erkenden değişebilirmiş
Olmayacak insanları hayatıma almış olmam
çok güzel bir sözmüş
İsterseniz zamanınız olduğunda Lao Tzu'yu biraz araştırabilirsiniz. Çok güzel birçok sözü vardır :))
ben zen felsefesini çok seviyorum lao tzu ilk defa duydum araştıracağım
Bende çok severim , sen felsefesi araştırdığım bir zaman karşılaştım ve çok hoşuma gitti.
Size huzurlu bir gece diliyorum 🌛
Zen*
Aklıma gelmedi
Kendimi düşünmemek
Hayattan soyutmam
Kendimi sevmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar