İnsan insanın kurdudur derler ama bence; insan insana yurt, kişi kendine kurttur. 🥲
Kendinize yaptığınız en büyük kötülük nedir? 🎭

İnsan insanın kurdudur derler ama bence; insan insana yurt, kişi kendine kurttur. 🥲
Kendinize yaptığınız en büyük kötülük nedir? 🎭

İnsanlara kızıp, kırılıp kendime ağlamam.. Kendi kendimi kırmam.. Nasılsa kimse benden bu canın hesabını sormaz dedim çok yüklendim. Ama unuttum canımın da bir emanet olduğunu
Kimsenin bir suçu yoktu aslında, ne ettiysem, ben kendime ettim her defasında insanlığıma, şu biçare yüreğime yenildim.. Kötülük etmek şöyle dursun kırmak, incitmek, üzmek şöyle dursun yeterli oldummu diye hep acabalarım oldu kendimce bazen yaptığım insanlıktan bile utandım. Telaşlı ve yorgun günlerim sessiz gecelerim oldu boşa harcadığım zamanlarım boşa geçen yıllarım oldu. Pes etmedim yinede koşar adım bin bir telaşla hayata bir yerinden tutundum. Kayıplarımı kazanç saydım yinede ben yaşadım dedim, ben yaptım dedim. Pişmanlıklar barındırmadım içimde keşkelerime de tecrübe dedim. Velhasıl bu hayat günahıyla sevabıyla benimdir yitik umutlarıma, yitik sevda’larıma rağmen zerrece pişmanlığım yok.. içimden şu türküyü söylemek geldi de şimdi siteyi şu cılız sesle imtihan etmeyelim 🤭 en iyisi.. Neşet ertaş usta söylesin..
https://youtu.be/LyVcp9IC894Senin sesin de hoştur öyle deme...😄 Ama buradakiler duymasın boş ver. 😂
Cevap
11Cevap
En büyük kötülük, ben buyum:
https://www.instagram.com/reel/CqyXnejAM6R/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
İnsanın kendine yaptığı en büyük kötülük, kendini tanımamak ve kendine karşı dürüst olmamaktır. Kendini tanımadan, kendi ihtiyaçlarını, isteklerini ve sınırlarını bilmeden, insanlar çevrelerindeki olaylara ve ilişkilere tepki verirler. Bu, insanların hayatlarını doğru yönlerde yönetmelerine engel olur ve yanlış kararlar almalarına neden olur.
Ayrıca, insanların kendilerine yaptığı bir diğer büyük kötülük, kendilerine karşı acımasız olmalarıdır. Kendilerine karşı aşırı eleştirel ve kendilerine kötü davranarak, düşük özgüvene ve kendine güvensizliğe neden olabilirler. Kendine karşı acımasız olmak, insanların mutluluğunu ve başarısını engelleyebilir.
Sonuç olarak, kendine karşı dürüst olmak, kendi değerlerini, ihtiyaçlarını ve sınırlarını anlamak ve kendine karşı merhametli olmak, insanların kendilerini gerçekleştirmelerine ve mutlu bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olur.
Kendine kurt olan kişiye kimse yurt olmak istemiyor. Kendini sevmeyen insanı kimse sevmek istemiyor. Tabi ki olgun, hakkaniyetli kişiler kendiyle savaşan kişilere yurt oluyor lakin çoğu kişi kendine kurt olan birisini görünce o kişiye rastgele davranıyor, önemsemiyor ve kesinlikle de katılıyorum, insan en büyük kötülüğü kendine yapıyor yine. Kendini doldurarak, kendine kötü gelen insanı inadına hayatında tutarak, kendini anlamayarak, kendi yarasına tuz basarak en büyük kötülüğü insan kendine yapıyor. Benim kendime karşı birçok kötülüğüm var, aynı hataları defalarca yapmak gibi, aynı olumsuz sözleri tekrar tekrar yinelemek gibi, takıntılı olmak gibi.
Valla zaman zaman o kadar kötülük ettim ki kendime. Bunu ben bile artık hesabını unuttum. Fakat artık daha korumacıyım her konuda.
Nerede problem ve hata varsa, tamamen bize aittir.
Boşuna insanlar suçluyorlar karşı tarafı.
Gidip zina etmiş, '' neden rahat davrandın o zaman sen?'' sorusuna hiçbir cevap veremez mesela.
Yahut bir çıkar, menfaat ve para için başkasına kötülük yapmış, '' neden bencil davrandın?'' sorusuna cevap veremezler.
Ama bu insanlar hata yapmış olmalarından ötürü de üzülürler, kötülüğe veryansın ederler. Oysa tüm sebep kendileridir.
Rabbim onlardan eylemesin.
Kişi bazen de kendinde aramalı suçu, çok haklısınız. Amin...
Zamanında saçma nedenler ve insanlardan kaynaklı kendimi üzmem. Bunu farkına vardığımda, herşeyi umursamamayı öğrendim.
Bu çok güzel bir farkındalık ya herkesi gerçekten umursamamak büyük bir özgürlük. 💓
Gerçektende öyleymiş ben bu özelliği sevdimm💆🏻♀️😂❤
Tembellik yapıp spor yapmamak benim kendime yaptığım en Büyük kötülük
Yaaa spora başlama perileri gelmeli cidden 😄🧚♀️
Aşkom valla Bi geliiiiyiii bi gidiyiii çok kötü bir şey disiplinsizlik 🥺
Valla bende de oluyor bu az önce mis gibi cilt bakımı yaptım, inşallah devamı gelir sjsjsh
Öff cilt bakımı da ayrı sıkıntı ya
İnşallah hiç aksatmadan devam edersin😋
Ahahahah inşallah valla bu sefer inat ettim 😄
Kendime karşı merhametsiz davranmam. Kaldıramayacağım yüklerin altında ezilmiş buluyorum kendimi çoğu zaman.
Ben yapsam affetmeyecekleri şeyleri bana yapıldığında affettim. Artık yapmıyorum o ayrı.
Kendimi dinlememek bazen duymamak kendime yaptığım en büyük kötülük
İyi niyetli olmam her şeyi direk sölüyom. kafama takmiyomm🤣
KS ye girmek ahahah
😂😂😂
O kadar çok ki...
Bir tane örnek mesela?
En başta çok zina yapmam
Çayı şekerli içmek
çok kadınla birlikte olmak..
İyi niyetli olmam🥺
Gençliğimi eve kapalı geçirmek
kin gütmek