• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

Neden eleştiri yaparız?

Romeooooo
Romeooooo Takip Et
Guru Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor
Kimse diğerini eleştirecek kadar iyi midir dünyada?

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/.../...726509_n.jpg
Neden eleştiri yaparız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• AsiLaDy
    AsiLaDy Takip Et
    Xper 4 Yaş: 50
    +1 yıl

Düşünüyorum, düşündükçe kızgınlığım daha bir artıyor sanki. İnsanlar neden konuşmadan önce biraz durup düşünme gereği görmüyorlar acaba?
    Yoksa sırf kendi acılarını ve eksikliklerini görmezden gelmek için başkalarını üzüp acı çektirmek ve sonrada bunu izlemek onlara daha mı kolay geliyor.
    Hem kolay olanın tanımı ne? Neye ve kime göre kolaylaştırıyorlar hayatı?
    Kendi yetersizliklerimizi görmemek adına çok acımasız olabiliyor muyuz gerçekten?
    Başkalarını üzüp hayata küstürmek pahasına oynadığımız bu oyunun sonunu göremiyor muyuz acaba?
    Eleştirmek, eleştirirken bir saniye durup düşünmek bu kadar mı zor, ya da insanın kendiyle yüzleşmesi.
    Bugüne kadar eleştirdiğim konuları, davranışlarını eleştirdiğim insanları şöyle bir düşündüm ve gördüm ki acımasızca yaptığım eleştiri sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, ama irkilerek fark ettim ki aslında acımasızca yaptğım o eleştirilerde eleştirdiğim aslında o davranışlarında bende olmasıydı, kendimde olduğunu inkar ettiğim huylardı belkide ya da görmezden geldiğim yanlarımdı.
    İnsan bazen gerekten tahammül edemiyor ama şunu anladım, bir şeye tahammül edemediğimizde her zaman ki gibi ilk olarak kendimize dönüp bakmalıyız. Bu davranış ya da bu söz beni neden bu kadar rahatsız etti?
    Neden bu olay karşısında soğuk kanlılığımı sukünet halimi bir anda kaybediverdim?
    İşte bu soruların cevabını gerçekten samimiyetle verebiliyorsak ve kendimizi bir kandırmacanın, bahanelerden ördüğümüz bir duvarın ardına saklamıyorsak kendimizden kaçmak adına değil karşımızdakini daha iyi bir hayatı yaşayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi adına eleştiri yapıyoruz demektir.
    Düşünüyorum
    Düşündükçe daha bir varoluyorum.

Alıntıdır..

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• nsrnr
    nsrnr Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 58%
    +1 yıl

Eleştiri hem iyi yönden hem kötü yönden yapılır. Kötü yönden yapılan tabiki de güzel bir sey değil. Başkasını eleştirmeden önce kendimize bakmalıyız biz dört dörtlükmüyüz ki başasını eleştriyoruz. Biz ondan çok mu üstünü diye düşünmek lazım. Fakat bir çok insan bunun farkında değil ve bilinçsizce başkalarını eleştriyorlar. Öyleki bazı eleştriler kulaktan kulağa gelir ve belkide o kişinin hayatına malolur. Bu yüzden her önüne geleni eleştirmek iyi değildir. İlk önce kendin bir sorgular elestirirsem ne olur nasıl sonuçlar çıkar diye.

1
    0 Yorumla
  • EsDeLi
    EsDeLi Takip Et
    Bilge Yaş: 47 , eic 68%
    +1 yıl

Eleştiri yapanına göre değişir herkesin eleştirisi kendinde saklıdır. Bazıları eleştirilerini kıskançlığından yapar bazıları megaloman duruşundan bazıları ise bilgeliğinden. Burada sorulması gereken asıl soru şu olabilir mi. Eleştiri. Eleştiri yaparken kendin neden bu eleştiriyi yaptığını biliyor musun sorusu olmalı bence.

Örnek a: aaa bir ayakkabı almış ama zaten paspal eşeğe altın semer vurmuşlar halen eşek.
    Buradaki eleştiri sayılacak bir yazı anlatılmak istenilen aldığı ayakkabı ve karşısındaki kişiyi küçük görme peki karşısındakine bu şekilde eleştiri yapacak kadar karşısındaki bu kişiye ne yaptı (biraz karışık cümle oldu)

Örnek b: ya sen ne dersen de sen bir şey bilmiyorsun ben bak bunu dedim ama sen anlamıyorsun kafan basmıyor (tarzındaki megaloman düşünce ben ne dersem budur tarzındaki kaba eleştiri sayarız)

Örnek c: Ben sizlere katılıyorum ama belirtiğiniz tarihler arasındaki olaylar o şekilde gelişmedi bknz tarihci yazarlarımız şu şekilde yazmışlar bu yüzden kaynak olarak sizlere şunları sunabiliyorum. (Şeklindeki eleştirler ise karşıdaki insanı rencide etmeden Gerçekten doğruyu ortaya çıkartmak için yapılan karşılıklı eleştirlerdir)

Yani yukarıda Yazdıklarımın kısacası şudurki eleştiriyi yapıyorsun ama ne amaçla yapıyorsun..

Biraz uzun cevap oldu kusura bakmayın artık malum 2 senedir girmiyordum ilk yorumum sana..

0
    0 Yorumla
  • -Ares-
    -Ares- Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

Sen kim oluyorsun da benim yaşadığım hayatı yargılıyorsun? Ben mükemmel değilim ve olmak zorunda da değilim..
    Parmağınla beni işaret etmeden önce ellerinin temiz olduğundan emin ol

demiş Bob Marley..

Ayrıca, günün sorusu yapa yapa bunu mu yaptın =/

45
    6 Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo
      +1 yıl

olum bir sürü soru vardı bunu seçmişler yoksa kaslarım nasıl sorum vardı biliyon

Yorumla
    • -Ares-
      -Ares-
      +1 yıl

Doğru, muhteşem adonislerini unutmuşum =/

Yorumla
    • 34ortaköylü34
      34ortaköylü34
      +1 yıl

Ben mukemmel degilim olmak zorundada degilim oysaki hickimse mukemmel degil :)

Yorumla
    • Lizard834
      Lizard834
      +1 yıl

İnsanoğlu hiç kendine bakmadı ki hep karşıdakini eleştirdi. Bir kusuru olmadığı sürece eleştirmek istedi. Dalga geçti. Acı verdi fakir olmasına rağmen yüzüne güldü, dalga geçti. İnsan olmayı başaramadılar hiç bir zaman kabullenin artık sınıfta kaldınız bazen ben bile diyorum acaba bende mi sınıfta kaldım diye.

Yorumla
    • philosopher
      philosopher
      +1 yıl

Ulan ben psikanalizini yapayım. burada eleştirmekle yargılamanın farkına bilmeden yi azılan şey
      En iyi görüş olsun

Yorumla
    • morcicekler
      morcicekler
      +1 yıl

Boyle guzel yorum icin +1 le yetinmedim tesekkur ederim:)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

122

Cevap

89

Cevap

• MisterNo
    MisterNo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 51 , eic 42%
    +1 yıl

İnsanların her birinin kendi doğruları vardır. Bir bilim adamının doğru kabul ettiği şeyin ömrü yaylalarda davar peşinde gezmekle geçmiş bir çoban nazarında hiç bir gerçekliliği yoktur. Ona göre doğru kendi tecrübelerinden edindiği izlenimdir. ya da fakir bir ailede hayatın zorluklarını bizzat tadarak yetişmiş bir insanın hayata ve olaylara bakışıyla zengin bir ailede her istediğini elde ederek yetişmiş birinin bakış açıları çok farklıdır. Dindar bir insanla ınançsız bir indsanın doğrularıda farklıdır. Biri Allah der diğeri tabiat. İnsanların çoğu örf, adet, aile terbiyesi, eğitim ve çevreden etkilenerek edindikleri bilginin muhakkak doğru, aynı zamanda o doğrulara uymayan her şeyin yanlış olduğu inancına sahiptir. Bu yüzden kendilerince yanlış olanı eleştirmek onlar için bir nevi kendi doğrularını ispat etmektir. Ama gerçekte doğru, yanlız bu dünya ve içindekilere olabildiğince geniş açılardan bakabilenlerce ulaşılabilen esrarlı bir gizem, uçsuz bucaksız bir denizden önce bir damla, sonra bir yudum, sonrada bir avuç su almak gibi insanın kendini geliştirip olgunlaşmasıyla derece derece, safha safha elde edilebilecek bir hazinedir.

0
    0 Yorumla
  • Elaoztrk
    Elaoztrk Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Bu daha çok zihniyetle alakalı bir sorundur..

bknz:
    api.ning.com/.../...1596_6707977648242356653_n.jpg

10
    1 Yorumla
    • Gerçeklik
      Gerçeklik
      +1 yıl

Evet zihiyetle alakalı. Bu resimle tezini doğruluyorsan bu video hakkında fikrin nedir?
      https://www.youtube.com/watch?v=mgw6y3cH7tA

Yorumla
  • 235711131719
    235711131719 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 42%
    +1 yıl

Hocam cogu kisi kendini begenmislik ya da ego falan yazmis. Ben elestirmekte hic bir zarar gormuyorum. Yeter ki sacmalamadan yapilsin. Elestirmek icin mukemmel olmana gerek yok, sen disardan bakan kisisin ve karsidakinin kendinde goremedigi seyleri gormen daha kolay, benim kendi goremedigim eksiklerimi biri gorup uyariyo olabilir. Asil mesele bunu olumlu kullanabilmekte. Uzun lafin kisasi bence, elestiri yapariz cunku bu bir fikir alisverisi seklidir ve isler bu sekilde daha iyiye gider. Bence elestiri sorgulamaktan ileri gelir ve bireyin ya da toplumun gelismesi icin elzemdir.

0
    0 Yorumla
  • rubatum
    rubatum Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

''Eleştiri'' kelimesini sadece olumsuz bir eylem olarak alıyoruz ama, o işler pek öyle değil.
    Eleştiri tü kaka, kötü bir şey değildir. Kişinin kendini başkalarının gözünden görmesine, iyi veya kötü yanlarını daha iyi analiz etmesine, varsa hatalarını düzeltmesine ve kendini daha çok geliştirmesine yardımcı olur.
    Bir filmi eleştirmek için çok başarılı bir yönetmen olmaya gerek yoktur, veya bir insanın davranışlarını eleştirmek için psikolog olmaya...
    Yalnız elbette ki kuru kuru eleştiri olmaz, zaman zaman da öz eleştiri yapmak gerekir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Demi Lovato:Kimsenin sizi ezmesine, kırmasına izin vermeyin. Sadece kendiniz olun ve eleştirilere kulaklarınızı kapayın. ♥
    Demi Lovato:Sorunlarım sadece beni ilgilendirir. Etraftaki insanların bana delirmişim gibi bakmalarına anlam veremiyorum.

Demi Lovato:Dış görünüşünü çok fazla önemseme, insanlar bırak dalga geçsin. Asla iç güzelliğini göremeyecek olmaları onların kaybıdır.

Demi Lovato: Güzel olmak için zayıf olmanıza gerek yok. Kalbiniz sizi güzel yapar, vücudunuz değil. ♥
    Demi Lovato: Mükemmel değilim ve olmakta istemiyorum. ♥ ♥ ♥
    Demi Lovato: Sen güzelsin ve harika yaratıldın. ♥
    Demi Lovato:Güzel veya çirkin yoktur, insanların yargıları vardır.

0
    0 Yorumla
  • 0swck0
    0swck0 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 50%
    +1 yıl

çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu taammı. şimdi mesela türban olayını çok karıştırdılar. aralarında bir fark galdı, o farkda çok güzel oldu. herkesizn hayatına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir. şu şekil giyinir... amma hiçkimse kimseye garışmaya bir hakkı yok. özgürlüğü bidir. aa başörtü kurban olduuum ya resullallah tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir. benim yorumlamam bukdar DEMIŞ BIR ZAT :)

1
    1 Yorumla
    • FiIozof
      FiIozof
      +1 yıl

Haha :D olay budur :)))

Yorumla
  • venatrium
    venatrium Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 40%
    +1 yıl

Eleştirmek kötü bir şey değildir, tabi ki o konu hakkında bilgi sahibi olman lazım. Kafadan atıp tutmayla olmuyor. Kötü olan şey, eleştirdikten sonra yargısız infaza varmaktır.
    Lütfen insanların eleştiri hakkı yokmuş gibi davranmayalım. Herkes, her şeyi ya da herkesi eleştirebilir. Tabi ki saygı sınırları içinde...

1
    0 Yorumla
  • mineeenaz
    mineeenaz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

Genel olarak karsidaki insanin eksilerini cikarmak amaciyla yapilir bence cok bilmislikten baska bisey degildir. Kendi egosunu tatmin etmek icin baskalirini ezmeye calismak basitliktir insan o ce kendisini bilmeli kendisini bilip kendisini elestirmelidir olgunlukdur bu.

0
    0 Yorumla
  • zeynepbal
    zeynepbal Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35 , eic 49%
    +1 yıl

En anlamsız ve en acımasız elestırılerı kadınlar yapar bırbırlerıne cunku cekememezlk vardır hep aralarında bu cok uzucu ama gercektır. Kımse bırbırı ıcın sevınmez aksıne haset ceker neden onda var bende yok dıye hatta mutlu ıse mutsuz oluruz ınsanların mutlulugundan kıskanırız acımasızca seyler soyleyıp hep cekıstırırız ne yazıkkı...

0
    0 Yorumla
  • zozo1
    zozo1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Bence anlık kıskançlık yani bir anda karşı tarafın senden bir tık daha yukarıda olduğunu görerek ya da hissederek karşı tarafın eksiklerini yüzüne vuruyoruz ve bu bizr çok doğal geliyor eleştiri diyoruz fakat karşı tarafın ne hıssetıgını bilmeden düşünmeden konuşuyoruz.. Sanırım destan yazdıma gahahah

0
    0 Yorumla
  • ByÇocukk
    ByÇocukk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

tek taraflı görüşe eleştiri denmez arkadaşım ojbektif bakıp konuşulmalı her kesimden her çeşit insan var bu yüz yıllardır böyle ve hala insanlarla dini kıyaslıyosunuz mükemmel ve kusursuz olan dindir İnsanlar Değil biz günahkar aciz zavallı kullarız allah allah ya

0
    0 Yorumla
  • ferhat1053
    ferhat1053 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Eleştiriler düz bir yola serpilmis taslar gibidir. Ne kadar cok eleştiri yapılırsa o kadar cok taştan arınır bu yol. Yani yanlışlar düzeltilir eksikler tamamlanır. Fakat şunu da unutmamak gerek haksız eleştiri kıskançlık tan doğan bir övgüdur aslında ve tüm ahmaklar size karşı bir olmuşsa bilinki doğru yoldasiniz demektir.

0
    0 Yorumla
  • İsviçreliii
    İsviçreliii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110
    +1 yıl

Eleştriden kasıt ne şimdi? Kişiliğini ya da karakterini eleştreceksen dediğinde haklısın. Lakin ortaya koyduğu ürene göre eleştri yapılabilir. Mesela bir mühendis ekip araba design ediyor. Bir sürü adam beğenmiyor. Siz daha mi iyisiniz l*n demiyor kimse. Vice versa

0
    0 Yorumla
  • anticög
    anticög Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Eğer biri birini eleştiriyorsa onda kendisinden üstün olan bir yön vardır ve kişi kendi acizliğini karşısındakinin kendince zayıf gördüğü yönüne saldırarak bastırmaya çalışır.

"Yoo ben hiç de kıskanmıyorum onun neyini kıskancam " diyen kişiler, eğer eleştiriyorsa mutlaka bir yönünü kıskanıyordur bunun başka açıklaması yok çünkü :)

0
    0 Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.

Ön yargılarımız...
    2.bp.blogspot.com/.../...syon,y%C3%B6neticilik.jpg

0
    0 Yorumla
  • Lizard834
    Lizard834 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

İnsanoğlu hiç kendine bakmadı ki hep karşıdakini eleştirdi. Bir kusuru olmadığı sürece eleştirmek istedi. Dalga geçti. Acı verdi fakir olmasına rağmen yüzüne güldü, dalga geçti. İnsan olmayı başaramadılar hiç bir zaman kabullenin artık sınıfta kaldınız bazen ben bile diyorum acaba bende mi sınıfta kaldım diye.

0
    0 Yorumla
  • fall88
    fall88 Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

tesettürlülerin eleştirmeye hakları yok, çünkü bu karikatürdeki gibi giyiniyor %90 ı. çık bayandan çok daha dikkat çekiyorlar

19
    3 Yorumla
    • sedefomer
      sedefomer
      +1 yıl

+1 benden

Yorumla
    • Landis
      Landis
      +1 yıl

Uvv +1verim

Yorumla
    • iLLeGaL_aDaM
      iLLeGaL_aDaM
      +1 yıl

+1, zaten dinimiz de buna vurgu yapıyor:)

Yorumla
  • __alice__
    __alice__ Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Bu karikatürle de bizi çekemeyenlerin ağzına lokma verdiğiniz için sizi tebrik ederim!
    Tesettürü bu hale getirenler, bu karikatürleri çizenler değil de kimler?

Bu arada siz de bu resimle bir eleştiri yapmışsınız.

2
    2 Yorumla
    • __alice__
      __alice__
      +1 yıl

Önemsiz insanlar için sinirlenmem merakta bulunmayınız.

Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo
      +1 yıl

eyvallah

Yorumla
  • okan2707
    okan2707 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Öncelikle Eleştiri olumlu da olur olumsuzda. Olumlu eleştiriler tabiki iyi görünür insana. Olumsuzlar insanın birseylerden ders almasını birseyleri düzeltmesini ya da bir görüşe karşı olundugu için yapılır. Ama bu resimdekine eleştiri diyemeyiz yani ben bunu eleştiri olarak kabul etmem. Bu olsa olsa gerikafalılığın resmidir

0
    0 Yorumla
  • morliçe
    morliçe Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

İnsanı bedenen ameliyat etmek için uyutmak, ruhen ameliyat etmek için de uyandırmak gerekir demiş Tolstoy. Böyle bilinçsizce kapananlar işte ruhen ameliyat olması gerekenler oluyor. Herkes bir eşarp takmayı kapalılık zannediyor bu gerçekten çok üzücü bir durum oysaki Nur suresini okusalar kendilerinden utanırlar.

0
    0 Yorumla
  • şansınsensin
    şansınsensin Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

şahsen ' dost acı söyler ' cümlesinin insanıyım ben hiç bir zaman sevdiklerimin yanlış şeyler yapmasına göz yumamam onları uyarırım ve bu yüzden eleştiririm. ama sorarsan sen o yanlışları yapmıyor musun diye yapmıyorum diyemem çünkü hiç kimse eleştiri almayacak kadar mükemmel değildir. dost dediğim gerçekten dost olsaydıda o da benı eleştirseydi ben bundan gocunmayıp aksine mutlu olabılırdım

0
    0 Yorumla
  • philosopher
    philosopher Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Eleştiri ile yargılamak farklıdır.
    Eleştri yapıcıdır , suçlama unsuru yoktur

İnsanlar neden yargılar dersen
    Kolaydır. Kendini doğru gördüğün zaman diğerlerinin sana uymasını beklersin
    Ancak kendinin yanlışları olduğunu düşündüğün zaman onları değiştirmek zorudr

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Bu eleştiriye bakış açısı ile ilintilidir. Eleştiri evet farkına varılmayanı fark etmeye, ve günlük hayatta yapılanların yansıması olarak bizlere döner.

Ancak burada bahsettiğiniz daha çok kendisine bakmadan karşısındakine karşı sert eleştiriye yönelik.
    Nihayetinde her insanın yetiştiği büyüdüğü ailesi toplumu kişisel değer yargıları farklı.

Kendisine aksi gelen şeyi yok etme dürtüsü ile saldıran insan, içerisinde eksik olan şeylerin acısını dünyadan çıkarmaya çalışan insandır.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

alıştık bu sorulara baldırı çıplakları korumak için kapalıları kötülemek en kolay yaptığınız iş buradaki yok bacaklarım yok gögüshlerim sorularından buradakilerin yukardaki açık bayanla uzaktan yakından alakası olmadığı kesin öyle olsalar kapalılarla sorunları olmazdı biz kimseyede başını kapa demiyoruz

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ayrıca burada tam tersi durum mevcut kendisine bakmadan kapalıların nasıl giyinmesi gerektiği konusunda ahkam kesen çok

Yorumla
    • 1stan_bul_34
      1stan_bul_34
      +1 yıl

haklı

Yorumla
  • Bayan-ılakırdı
    Bayan-ılakırdı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 46%
    +1 yıl

İnsan kendi gözünün önündeki çöpü görmeden atar tutar. Buna herkes dahil..

Ayrıca karikatürünüzde doğru olduğu kadar da yanlışlarda var. Öyle bir karikatürde başörtüleleri subliminal etmek içinde kullanılmış..

1
    1 Yorumla
    • efeee02
      efeee02
      +1 yıl

Gayette günumuzu anlatiyor din uzerinden neler yapilmiyorki dini bugun ne hale getirdiler.. subliminal mesaj felanda yok burada senin ne anladigin onemli

Yorumla
  • cukuletta
    cukuletta Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 30%
    +1 yıl

Eleştirmek için mükemmel olmaya gerek yok kendini eleştiriye açık bırakan herkes eleştirilebilir
    Mesela bu tarz benimde nurella çok mu mükemmel ama karşısındakileri eleştiriliyor çünkü bunu onlar istiyor

0
    0 Yorumla
  • Spartacusl
    Spartacusl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 37%
    +1 yıl

bize göre doğru olmayan bir düşünceyi davranışın doğru olmadığını ve olması gerekenin ne olduğunu söyleriz eleştiri normalde budur fakat bazıları eleştiriyi cekememezlik kıskançlık küfür hakarete dokunce bu eleştiriden cıkıyor

0
    0 Yorumla
  • elifliask
    elifliask Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 42%
    +1 yıl

Tesetturluyum ve hic yoldan gecen bir kadini bu sekilde elestirmedim cok sukur ama yapanlar cok fazla anlamsizca ve futursuzca kendi benliklerine asik insanlar yapar bunu 'ene' diyen insanlar... keske kapanmakla is bitseydi...

0
    0 Yorumla
  • akılküpükendisi
    akılküpükendisi Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 34%
    +1 yıl

kendi doğrularımızın en doğru olduğunu sanırız. karşımızdakini hizaya getirirsek dünya daha güzel olacak gibi gelir, o da derdinden kurtulacak gibi filan gelir. kibir işte..

0
    2 Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo

Kibire hayır 11!!1

Yorumla
    • akılküpükendisi
      akılküpükendisi
      +1 yıl

bence de

Yorumla
  • lirikübra
    lirikübra Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

içimizdeki mükemmelcilik duygusunu kanıtlamak istediğimiz için eleştiri yaparız ama yazık ederiz kendimize.
    hiç kimse mükemmel değildir ve kimseyi eleştirme hakkına sahip olamaz. ben yapmıyorum kaçınmaya çalışıyorum.

0
    0 Yorumla
  • rakınzel
    rakınzel Takip Et
    Xper 7 Yaş: 44 , eic 46%
    +1 yıl

Can sıkıntısından dolayı. İnsanı incitmek için yeri geldiğinde eleştiri yaparız. Çünkü insanın kötü tarafı bazen çok bastırıyor, dışa dönük oluyor, o an eleştiriye ön yargıya açık oluyoruz.

1
    0 Yorumla
  • Sevinchu
    Sevinchu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

İnsanı geyimine göre qarşılayıb, ağlına göre yola salarlar. Azerbaycan atalar sozu.(insanın elbisesine göre karşılayıp, aklına göre yolcu ederler.) bu herkeste vardır: eleştiri, ama çoğu zaman aksi ile karşılaşırız, eleştiriz çünki kendimizi daha kötüsüne hazır olup olmadığımızı bilmek isteriz. Mesela,"Kim bilir ne kadar ukala birisidir, ama o kim ki benim yanımda"Bu hem de egoyu yükseltir. Güven sağlar

0
    0 Yorumla
  • Eminzeyb
    Eminzeyb Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

"herkesin hayatına kimse karışamaz ha nasıl karısamaz? ben bu sekil giyinirim bu bayan su sekil giyinir su sekil giyinir ha hic kimse hic kimse karışmaya bir hakkı yok. özgürlügü budur."

demiş üstad uğur :)

0
    0 Yorumla
  • PembeOjeliKatil
    PembeOjeliKatil Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 48%
    +1 yıl

Herkesin bakış açısındaki dünyaya aykrırı bireyler vardır.. Bundan dolayı bir kabullenememe refleksi doğar, insanı zsonuçta.. Bunun da eylem bulmuş hali işte elştiri oluyor..

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı.

Eleştiri fikir beyan etmektir.. Olumlu da olabilir , olumsuz da. Senin dediğin başkasını kınamaktır. Ve bu konuda haklısın. Herkes önce kendine bakmalı.

0
    0 Yorumla
  • sekermsi
    sekermsi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 53%
    +1 yıl

O konu hakkında pek bir fikir sahibi değilim ama karşındakinin kusurlarını bulmaya çalışırken kendikilerini kapamayı unutan insanların çoook olduğu aşikar.

0
    0 Yorumla
  • Musabyrm
    Musabyrm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Belki de eleştirilerimizde kendimizi buluyor veya yapamadıklarımız, çekemediklerimiz, kıskandıklarımızın yaşantısını haz ettiğimiz ama ulaşamadığımız için.

0
    0 Yorumla
  • volkannk
    volkannk Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 39%
    +1 yıl

Eleştiri iyi de kötü de olabilir. Biz insanlar kelimenin anlamını bozmuşuz. Eleştirmel iyi yamıyla kötü yanıyla değerlendirme yapmak gibi masum bir eylemdir aslında.

0
    0 Yorumla
  • smurfff
    smurfff Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl

Karikatürüne göre konuşacak olursak bazı kapalı arkadaşlarım da açık insanların günahkar kötü insanlar olduklarını düşünüyor malesef milletin ağzı torba değil ki buzelim

0
    0 Yorumla
  • Ceyces
    Ceyces Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 36%
    +1 yıl

Bu sorunun cevabını bende arıyordum. Bulamadım.

Nedense insanlar birbirlerine bakarak yaşıyorlar. Bazen başkalarının mutsuzluğuyla mutlu olanlar var. Bilemedim :/

0
    0 Yorumla
  • Roxella
    Roxella Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 68%
    +1 yıl

Genelde karşıdaki insanın bizde olmayan ama olmasını istediğimiz özelliklerini eleştiririz. İyi eleştiriyi tenzih ederim

1
    0 Yorumla
  • Mercier
    Mercier Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

eleştiriye açık olmak gerek. birini eleştirmek için ille de ondan üstün olmamız gerekmiyor bence. herkes rahatça birbirini eleştirebilmeli ki eksik yanlarımızı görebilelim.

0
    0 Yorumla
  • Sarışınn_hatun
    Sarışınn_hatun Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 36%
    +1 yıl

kapanmak kişiyle allah arasında yorum yapmak bize düşmez diye düşünüyorum :)

2
    0 Yorumla
  • FiIozof
    FiIozof Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 51%
    +1 yıl

Kendinizi eleştirmediğiniz kadar başkalarını eleştiriyorsanız bir sıkıntı var demektir. Evet eleştirilmeli ama önce öz benliğinizi eleştirin.

0
    0 Yorumla
  • DeliGeldu
    DeliGeldu Takip Et
    Bilge Yaş: 37
    +1 yıl

Bir insan çok eleştiriyorsa özgüven eksikliğinden ve tamamen kendini değersiz görmesindendir. Ve asla ulaşamayacağı mertebeyi yontmaya çalışırlar. Takmıcaksın...

0
    0 Yorumla
  • semra_ocak88
    semra_ocak88 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 61%
    +1 yıl

Eleştirerler...
    Çünkü kendilerinin de sahip olamayacağını bilerekden kendini "doğru ve dürüst" olduğuna inandırlar olaya karşı

0
    0 Yorumla
  • meraklıbet
    meraklıbet Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 36%
    +1 yıl

Kendimizin fikir ve yargilarina uymayan davranis gorunuste bulunan insanlari gozumuz gormek istemez bence. duzeltmek icin de elestiririz

0
    0 Yorumla
  • asortikce
    asortikce Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 43%
    +1 yıl

Neden elestiri yapariz derken bile fotodaki olayi elestiriyoruz aslinda :) elestirinin annesi bilmislik babasi kendini begenmisliktir :)

0
    2 Yorumla
    • InvictusManeo
      InvictusManeo
      +1 yıl

Vayy..

Yorumla
    • asortikce
      asortikce
      +1 yıl

Yaaa..

Yorumla
  • fileliçorap
    fileliçorap Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Her eleştiri kötüdür diye bir şey yok. . Aksine olumsuz yapılan eleştirileri severim demekki yanlışım varmış derim. . ama sunuda unutmamak lazım ilk önce eleştiren e bir bakarım; )

0
    0 Yorumla
  • UnFGvN
    UnFGvN Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 40%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 367 cevap paylaştı.

İl ilin çobanı misali. Etik yapı böyle.
    Bu şöyle çözülebilir. Herkes tedaviye önce kendinden başlamalı. Özeleştiri erdemdir candır can.

0
    0 Yorumla
  • kbrnrylmzr
    kbrnrylmzr Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Her koyun kendi bacağından asılır o yüzden herkesin hayatına kimse karışamaz:D

3
    0 Yorumla
  • blackwhite11
    blackwhite11 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Bence eleştiri yapmak insanların hatalarını yüzüne vurmaktır egolardan siyrilip insanin kendi durum ve tutumunu degerlendirme durumu. zor olsa dahi ara sira bazi konularda ozelestiri yapmak karakter geli$imine buyuk etki saglar.

1
    0 Yorumla
  • LakadaLukadaTapTup
    LakadaLukadaTapTup Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Eleştirmekle yargılamak farklı şeylerdir. Eleştiri, bir kimsenin kusurunu bilmesi ve düzeltmesi için ona söylemektir, bunda bir yanlış yok. Yargılamak ise kimsenin haddi değildir. Yanlış olan yargılamaktır işte.

0
    0 Yorumla
  • shutstaffel
    shutstaffel Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Soru güzelde neden tesettürlu açık bayan tartısmasina cekilcek biçimde sordun. Adam değilsiniz ya sokakta görsem kacamazsin bodur.

0
    0 Yorumla
  • air01
    air01 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Ya bu dünya böyle kimse dört dörtlük değil hepimizin duşunceleride farklı olduğumdan ve yaşadığımız zihniyet anlayışına göre yapıyoruz ister istemez

0
    0 Yorumla
  • Afrolevent
    Afrolevent Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

eleştiri yapanın niyetine bakarım romeo kardeş.

durumuna göre tepki veririm.

tehdit - şantaj -haraç - yaralama sddsdssdds

0
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

Kimseyi elestirmek haddim degil aslinda.. bu durumda once doner kendime bakarim

1
    0 Yorumla
  • mammamiaa
    mammamiaa Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Eleştri diye bişey olmasaydı hasetçiler işsiz kalırdı. Nasıl gündemde kalacaklardı başka

0
    3 Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo
      +1 yıl

=) =) =)

Yorumla
    • mammamiaa
      mammamiaa
      +1 yıl

Iyi geceler romeom :)

Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo
      +1 yıl

iyi geceler -_-

Yorumla
  • afrodithanim
    afrodithanim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Harika bir soru tabikide hayir genellikle insanlar kendilerine bakmadan başkalarını elestirirler aslinda elestirdikleri kisiden daha kötü durumdalar

0
    0 Yorumla
  • themarmarasea
    themarmarasea Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Doğru evet insan neden kendine bakmadan başkasını eleştirir ki mesela sen kendi yanlışlarını bırakmış tesettürlu olanları yargıliyorsun
    yine Romeo yine celiski

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (151)
Devamını Gör(196)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Neden eleştiri yaparız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bizim insanımız niye eleştirmeye bayılıyor? 11 cevap verildi
Kendimizi eleştirelim mi? 8 cevap verildi
Neden eleştirmeyi severiz ama eleştirilince savunmaya geçeriz? 18 cevap verildi
İnsanlar niye diyaneti eleştiriyor? 7 cevap verildi
Kimler eleştiriye açık olur, eleştiri nedir ve sizce nasıl olmalıdır? 19 cevap verildi
Hangi durumlarda eleştirmeye veya eleştirel düşünmeye ihtiyaç duyarız? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨