İki kişiyi bir yalnızlığa sığdırmak mı evlilik? Bir yalnızlığı iki kişiyle yok etmek mi? Neyse ne! Kadınlar neden evlenince yalnızlaşıyor?

İki kişiyi bir yalnızlığa sığdırmak mı evlilik? Bir yalnızlığı iki kişiyle yok etmek mi? Neyse ne! Kadınlar neden evlenince yalnızlaşıyor?

Bu soruyla şunu düşündüm. Evlilik kadin icin gercekten yalnızlık. Hicbir eve sigamaz artik. Baba evine dönse dönemez. Mesela bosanan kadinlar baba evinde fazlalik gibi hissederler ya da hissettirilirler. Bu yuzden geri de donemezler. Evliyken orada kalsalarda uzun sure kalamazlar, yabanci gibi gelir, kizin kendisi de rahat edemez. orada dogup buyuyen, o evin ekmegini yiyen kiz, evlendikten ya da bosandiktan sonra o ev ve ailesi arasinda gorunmeyen bir mesafe oluşuverir otomatikmen.
Kadin kurdugu yuvada erkegin yani kocasının tavrina gore yalnizda olabilir. Erkek sadece işe gidip geliyor, isten sonra ayaklari uzatip, elinde telefon hanimla iki kelam etmiyorsa ki gunumuz evliliklerin cogu boyle ve erkeklerin genel yaşam tarzi bu sekilde artik. Kadin koca yaninda da yalniz oluyor durumda. Ya da kadin cocukla, onunla bununla ugrasirken evli olmasina ragmen tek basina mucadele veriyorsa yine yalniz oluyor.
Erkegin ailesine baksak gelin cogu zaman el kizi görülür zaten. Kimi icin oglunu elde eden bir rakip olarakta gorulur. Kimi boyle gormese de kendi kizi gibi olmaz asla gelin. Agiz boyle dese de olmaz. Cogunlukla erkegin ailesinde de yer bulamaz kadin yine yalnizdir.
Erkek anne evine her sekilde sigar, sigdirilir, hatta erkek evlendikten sonra ailesinde daha da kiymete biner. Artik yuva kurmustur, buyumustur, cocuk degildir ve evlilik gibi bir sorumlulugu basarmistir. daha da ogulcu olur aile.
Eve daha cok çağırır annesi. Eskiden ne oturup duruyorsun, git gez, cik şu evden temizlil yapacagim, evde durma git ders calis, ekmek al, sanayi de calis diye evden gonderilen erkek cocugu evlenince oglum eve gel, bizi ziyaret et, bizimle vakit gecir oluverir bir anda. Erkege evlenince aile kapisi daha cok acilir. Kadinda ise kapanir bu da yalnizlik demek zaten.
Soruyu okuyunca ve şöyle bir dusununce bir kadin olarak evlilik hakkinda kotu bir dusuncem daha oldu. Kadin evlenince gercekten her açıdan yalniz kalabiliyor.
Dunyada zaten kadin olarak var olabilmek, kendine bir yer bulabilmek zor oteden beri. Kadinin kendi evi de olmaz. Baba evi derler, koca evi derler. Kimse de karisinin, kadinin evi demez ya da onlarin evi demez.
Evlenince de kadin sığamıyor yine bir yere. Sığdıramıyorlar. Kendine bir yer bulamiyorsun evlilikte de sanki.
Kadin olarak eenmissin anne baba evi yabanci oluvermis, kaynana evi zaten olmaz, evlenip kaldigin ev var bir ve cogu kadinin ne yazik ki tek secenegi o ev olabiliyor ve ordan cikmak isteselerde çıkamayani da cok var. orada da yalniz misin, bir misin, mutlu musun bu da evlilige, kocana bagli. Ya da ben Şu an ruh hali geregi biraz farkli acidan baktim bilmiyorum. Ama dusundugum sey beni biraz üzdü.
Çok haklısın.. Ki ben de şunu ekleyeyim daha baba evindeyken kız çocuğu erkek çocuğu ayırımı yapan aileler var kız nasılsa kocaya gidecek diye başından atanlar.. Daha yeni böyle bişey yaşadım ayrılma sürecinde babamın yanına gittim. O süreci orada atlatıp kendi düzenimi kurmaya çalışacaktım. Bi surat yaptılar Bi panik can çekişiyordum üzüntüden ama hep kendilerini düşündüler. Sığdıramadılar beni ağlaya ağlaya evime geri döndüm.. Eve döndüm kocam gittim diye surat yaptı. O kadar net anladım ki içimden dedim ki kızım senin Allahın dan başka kimsen yok..
Doğduğun ev kaderindir gibi hepsinin sebebi farklı olur kendi açımdan söylersem ailemle gayet mutluyum ama kendi küçük mutlu yuvamı kurmak için evlenirim
Çünkü en başta kendilerine gösterilen ilgi çok hoşlarına gidiyor işte seni çok seviyorum gibi sözlerle kalbini birisine kaptırıyor.
Aynı aynı evin içine girince zamanla o aşık adam gidiyor yerine bambaşka birisi geliyor Bir defa da evlendiği için geri dönüşü çok zor ya çocuklarına kıyamıyor ya Ailesi arkasında durmuyor ve o mecbur olduğu hayatı yaşarken sevgisiz ve yapayalnız kalıyor.
Her kadının farklı bence. Kimisi aile evinden kurtulmak için, kimisi helal cinsellik yaşamak için, kimi sevdiğiyle hep beraber olmak için, bazıları durumu iyi diye kurtuluş kapısı gördükleri için evlenir. Bazıları ise düzenli hayat kurmak, anne olmak için evlenir.
Her kadının kriteri seçiminden ve yaptıklarından belli oluyor.
Cevap
9Cevap
Kimse yalnız kalmak için evlenmez ama karşılıklı hatalar yüzünden yalnızlaşıyor insanlar..
Bir kadın yalnız kalmak için evlenmez çoğunlukla ilgi görmek için evlenir ama şöyle bir durum vardır ki bir eş seçerken uygun bir et seçmelisin söyle ki sana değer veren sana gerçekten aşık olan aynı şekilde aynı ilgiyi sen ona vereceksin ona saygı duyacaksın mesela benim annem ve babamın aşkı gibi küçük yaşta kavga ettiklerini bile hatırlamıyorum küçük tartışmalar elbette ki her ailede olur ama öyle bir büyük bir kavga Bizim ailede olmazdı annem babamı çok severdi aynı şekilde babam da annemi
Evlilik bir tutsaklık degldir
Ama insan bazen sevdiğinin yanında bile kendini yalnız hissedebilir
Bunun için evli olmaya gerek bile yok
Her ilişki aslnda ilişki degldr
Evlilikte bir kadn yalnz kalıyorsa erkekte aslnda bir o kadar yalnz demektir
Erkek kadını sadece fiziksel olarak tatmin ediyorsa duygusal tatmini önemsemiyorsa asıl yalnzlk budur
Bazısı huzursuz aileden kaćis olarak görür evliliği, bazen de toplum baskısı ya da annelik duygusunu yaşamaktır amaç. Bu yüzden de emin olmadan, kendini tanımadan ya da nasıl adamdan hoşlanırımı bilmeden yapıyor evliliği kadınlar çoğu zaman. Bu da hayal kırıklığı yaratıyor bazen ve daha büyük yalnizligin içine düşüyor kadın bu defa...
Sırtına bindirilen yükler altında ezilmeye mecbur bırakılırlar Türk toplumunda. Kadına biçilen roller annelik eşlik gelinlik görümcelik temizlikçilik aşçılık aklınıza gelebilecek herşeydşr. Kadın bununla cebelleşirken erkek ağır geldiğini düşündüğü sorumluluk kendini sıyırır çoğunlukla ve evet aslında kadın yalnız kalmak için evlenir. com
Kadınlar biraz daha özgür olmak için evlenir. Baba evi kadınları daha çok kasar.
Kadını anlamak istiyorsan basit mantık şudur: benim kalbim dışında bu kadını yanımda tutan şey nedir diye soracaksın. O nedenler kadını tutan nedenlerdir.
Kadın sevdiği için evlenmez, ya parası vardır ya çocuk yapacaktır ya arkadaşlarına hava atacaktır. Kadından aşk gibi bir beklenti içinde olmayın yatin gecin.
Zamanla sevginizden soğuyacak ve sizinle dalga geçerek sizi terkedecekler, size bir kulp bulacaklar. Asla kadınlara taviz vermeyin.
Pardon sen kimsn ilişki uzmanı mı yatın ve geçin ne kolay bir cümle hadsizligin adı da yorum yapmak olmuş zaten sen hayatına aldığın seçmeyi beceremediginn kadınlar tarafından darbe yemişsen travmalarn varsa bunun faturası tüm kadınlara kesip erkeklere de uyduruk akıl hocalığı yapamazsn okeyy
Türk kadınları ya para için evleniyor ya da aile kurup çocuk yapayım diye geneli mantık evliliğine çıkıyor.
"Aaa üzülme hadi ama bir daha evlenirsin"
Yalnız değilim yalnız hissetmiyorum ama sevdiğim biriyle yaşamak yaşlanmak icin evlenmek isterim kimseyi sevmezsem evlenmem, evliliği bir zorunluluk ya da yalnızlıktan kaçış olarak görmüyorum.
Yalnızlıktan Korktukları için Sığınacak liman ararlar. Kadınlar Sosyal canlılar uzun zaman Yalnız kalamazlar muhakkak bir eş, bir çocuk, ya da birine ihtiyaç duyuyorlar.
Evlenince yalnız kalan kadınlar azınlıktadır; her zaman, her yerde karşınıza çıkmaz aslında. Ortak özellikleri de gelenekselcilikleridir belki, emin olduğumu söyleyemeyeceğim bu konu hakkında.
Bence tam tersi bekarlara yalnız diyorlar. Halbuki bekar olan yalnızlık anlamına gelmiyor. Yalnız olmak iç özüyle alakalı. Evlenince de yalnız duygusuyla etkilenir.
Umut edip evlenirler ama ne yazık ki bir çoğu yalnız kalır
Yalnızlık medeni durumun bir fonksiyonu değildir.
Ben hep yalnızdım, hiç evlenmedim ama bence bu birlikte yaşadığın insanla ve onun çevresiyle de ilişkilendirilebilir bir şey.
Walla öyle enteresan örnekler gördüm ki, ewliliği tavsiye edemediğim oluyor onlar gibi olcaklarına
Tamamen aile, çevre baskısı bence aklı olan kadın/erkek evlenmez.
Ne alaka ya huzsjzjsxjjsjs edebilik anlamsızlığa doğru gidiyor gibi
Evlenirsem yalnız kalmamak için evleneceğim.
Parasını sömürcek birini bulması lazım
Erkekler yüzünden. 😪 Erkekler kapatılsın 💅
Erkeğin gerçek yüzü..
Erkekler yanlız kalmamak için mi evlenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?