Tek başıma yaşıyorum , 34 yaşındayım, öğretmenim hiç evlenmedim. Ailem yok
(var ama 18 olur olmaz iletişimi kestim, başka şehirdeyim, arayan yok soran yok )
yalnız olmamak için evlenilir mi?
Tek başıma yaşıyorum , 34 yaşındayım, öğretmenim hiç evlenmedim. Ailem yok
(var ama 18 olur olmaz iletişimi kestim, başka şehirdeyim, arayan yok soran yok )
yalnız olmamak için evlenilir mi?
Bence sırf yalnız olmamak için evlenmeyi tercih etmemelisin. Öylesine yaptığın, aranızda duygusal bir bağın olmadığı, herhangi bir insan olarak nitelendirebileceğimiz bir insanla yaptığın ilişki sana hiçbir yarar sağlamaz, aksine zarar getirir. Bazen kaliteli bir yalnızlık gereksiz insanlarla birlikte olmaktan çok daha iyidir. Evlilik gerçekten insan hayatında önemli bir aşama. Bu önemli durumu sırf yalnız kalmamak için kullanmayın lütfen, doğru kişinin umarım çok yakın zamanda karşınıza çıkacağını, çok mutlu ve huzurlu bir ilişkiyle hayatınızı taçlandıracağınızı temenni ediyorum.. 😇
Yalnız kalmamak için asla evlenilmez.
Birbirinizi anlayacak, dertleşeceğiniz, sohbet edip birbirimize vakit ayırıp size kıymet verecek, sağlıklı düşünen bir insan ile olabilir.
Size saygı duymaktan çok sahiplenecek, hayatınıza anlam katacak, yüreğinizi ısıtacak onu dolduracak biri olmalı.
Sevgi emek ister. Sizinle aynı yolu yürümeyen insan size sadece yük olur.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Yani bu konu sizinle alakalı hanım efendi belki beklentin kadar bir sevgi veya ilgi alaka görmedin. Dolayısıyla istememeniz normal. Ben erkek olmama rağmen yalnız kalmayı pek sevmiyorum. Bekar kaldık nasip kısmet. Yani bence evlilik çok güzel bir şey sadece uygun bir insan olursa görmezden gelmeyin derim. Yani elbette bir beklentiniz ve hissiniz yoksa siz bilirsiniz
yalnızlık aslında alisan için güzel ama yaş belli yere gelince insan bir omuz arıyor sadece evlenmek için evlenilmez kafa uyumu olmali cifler arkadaş gibi olmalı bir o kadar evlilik yapmak isteyen varken bir o kadar boşanan var bazen bekarlık sultanlık derim kafa rahat 😁
Cevap
95Cevap
Hayır tabi ki de aşk yoksa zaten yine yalnız kalmış olacaksın.
Cok haklısın 👍 cok mantıklı
:)
Senin bazen yorumlarını görüyorum cok iyisin umarım cok cok mutlu olursun
Teşekkür ederim sende çok mutlu ol her zaman
İleride seni seven illa ki olacak gadası
İnşallah 🥰
Amin de 🤣
Yani sevmediğin bir insanın kahrını çekemezsin. bir şey onun kusurlarını kabullenmeni sağlamalı. yoksa boşanırsın. bilemiyorum. kadınlar kabullenmek konusunda zorlanıyorlar.
Nekadar güzel ve anlamlı bir cevap
o sizin inceliğiniz. :)
🥰🥰
Tek başıma yaşıyorum yıllardır.
Anne babam yok.
Sağlık personeliyim.
Yalnız kalmamak gibi kaygım kalmadı artık alıştım.
Hikayemiz çok benziyor.
İnşallah bende alışırım ailen yaşıyor mu?
Ben bebekken vefat etmişler..
Trafik kazası.
Dedem büyüttü beni..
Ay 😣 içim gitti başın sağ olsun
Benimkiler yaşıyor ama benim için yoklar
Neden yoklar?
Anlatmak istersen seni dinlemek isterim.
Cok cahiller di 13 kardeşiz yokluk zorbalık dayak eziyet şiddet ne ararsan vardı 18 olur olmaz çektim gittim 15-16 yıl oldu ne aradılar ne sordular
18 olunca nereye çekip gittin?
İstanbul
İstanbul da nereye?
Kimin yanına?
Sanki gerçek degil gibi geldi bana bu
Sanaldan konuştuğum birinin yanına da inanmak zorunda değilsin
😉
Deden yaşıyor mu?
Sen nerelisin?
Dedem ben üniversiteye başladığım yil vefat etti..
Ya 😣 ama sende neler yasamıssın öyle basın sağ olsun mekanı cennet olsun
Sağolasın..
Biraz farklı bi hikayem var
Anlatmak istermisin
bence ozelden devam edin. :)
yalnızlık sadece evlenerek mi giderilir mi :D bence sosyalleş hobi bul
Ya o anlamda demedim 😅
hangi anlamda kusura bakma :D anlmaadım heralde
Yanı Hobby ya da sosyalleşme değil sorun asıl sorun yalnızlık sevgisizlik
anladım bunlar için bu sorumluluğun altına girmene gerek yok :D anlasana :D
Ay Ozaman sorun bende 😂
aaaa sorun sizde olur mu hanımefendi belki korkuyorsunuz kendinizi insanlara açmaya sizi zamanında kırıp incittilerse :)
Yasıyor musun
Sevebileceğin makul birini bul , huy çok önemli bir süre sevgili olarak gorus ve bak
Doğru
Evlenmek risk. Daha acı yalnızlıklar yaşatabilir. Bu riski almak ister misin
Böyle güç düşünmedim cok güzel düşündürücü soru teşekkür ederim
Şu anki yalnızlığın bence huzur içeren bi yalnızlık. Sadece sevilme ve kabul görme ihtiysçların eksik olabilir
Birde çocuk …
Evet doğru. Çocuk da eksiklik. Arzulanma ihtiyacını uzaktan da tatmin edebilirsin ama çocuk için evlilik şart
Evlenip napıcan ki , işin gücün düzenin var eğlen gez hayat kısa
Nickinin hakkını verdin 😅
İnşallah sen mutlusundur 😅 bazen tek başıma sanki mutlu olamıyorum gibi
ya evliliğe zorunluluk olarak bakmamak lazım o şekilde bişey değil bu bence
Zorunluk ne güzel kelime buldun
Oldukça travmatik bir yaşam. Branş ne bu arada sevgili meslektaşım
İngilizce
Aslında iyiyim de işte yalnızlık bazen korkunc oluyor
Sende cekmişsin ozaman bende çektim çünkü
İstanbuldayım önceden urfadaydım
Evlenirsen nasıl olursun?
Yaaaa cok güzel 😍
Ay Ciddimisin keşke seni 10 yıl önce tanısaydım
Mesleğin cok güzel değil mi
Ya ne güzel
Tabiki seviyorum da sen kimbilir neler duyuyorsun dinliyorsun
Saçmalama kendi hayatını var ayaklarının üzerinde duruyorsun. Dik dur
Çok teşekkür ederim
Onun yerine erkek arkadaşın ile belli bir süre sonra beraber yaşamak daha mantıklı gibi
Bilmiyorum bunu düşünmedim
Hangi şehirde yasıyorsun
İstanbul
Ne öğretmenisin
Bir arkadaş ile olabilir. Evlat ta edinebilirsin sana kalmış şu soruyu sor kendine hayatım nasıl şekillenirse mutlu olurum
Çocuk cok isterdim evet
Ya düzgün iyi birini bul evlen ya da evlat edin vakit hormonal açıdan daralıyor kendini sitrese sokma ama
Böyle senin gibi mantıklı insanlari görünce seviniyorum
Mantık insanı hayatta tutar :) ama bu dünyada yaşamak için mantığa gerek yok pek
En güzeli bizim çocukluk dönemimiz değil mi? 90 lar? Şimdi ne çocuklar cocuk ne yetişkinler yetişkin
Aslında değil, bu sadece geçmişe özlem :) o yaşlarda kişiliğinin sorumlulukları yok sebebi bu 🙃 bununla ilgili çok güzel bir film izlemiştim
Ay filmin ismini söyle lütfen
Hatırlamam zor ama çocuklarla ilgili değil şu yıllar güzeldi diyen zamanlar
😂 ay bende heves etmiştim
Bence en iyi zaman su an yaşadığımız :) onu anlamlı güzel kılmak bizim elimizde ama bu ana tanıklık ve etki edecek paydaşlar önemli. Öyle birtakım arkadaşların var mı
Arkadaş var evet ama ben kolay kolay açamıyorum kendimi
Senin var mı?
Var :) ama renkli kılanın çoğu zaman kendim olduğumu düşünüyorum yapım ve yeteneklerime dayanarak
İnşallah hep böyle mutlu positif kalırsın
Mutluyum demedim :) branşınız nedir
çok büyük bir yanlış yaparsın. evlilik severken bile sıkıntılı bir şey.
İşte cok mantıklı bir cevap …
İlk okul öğretmenim de bekar bir kadındı, tek başına yaşlanmış, akrabalarından akranları da pek kalmadı galiba, face hesabında 3-5 eski öğrencisi vardı.
Duygusal bi boşluk hissedebiliyor insan böyle bi durumda, alışmayla ilgisi yok.
bu tercih meselesi sayın meslektaşım ama benim naçizane önerim yalnız kalmamamk için değilde gerçekten anlaşabilecek biri olmalı yoksa hayat çekilmez olur diye düşünüyorum
Cok doğru cok
teşekkür ederim 😊
Yok artık ya :D Yalnız kalmamak için evlenilmez ya. Yalnızlığını paylaşacağın bir çok yol yöntem varken...
Tabi ömür boyu yaşayabileceğini düşündüğün biri karşına çıkarsa o başka ki yalnız kalmamak için evlenmiş olmuyorsun bu seçenektede.
Evlenmek için aşık olmayı beklemek bence zaman kaybı. Aklınıza, mantığınıza uyan biri olduğunda evlenmenizi tavsiye ederim👍🏻
40 dan sonra mı anlar bunu abla kadm
yalnız olmamak için evlenmekte sanki mantıksız ark ın dostun vardır illaki
çocuk için evlenenler var ama mantık evliliği ne kadar sürer o konuda bir fikrim yok daha doğrusu uzun soluklu olacağına inanmıyorum istenen alındıktan sonra genelde ayrılık olur gibi
34 kadar bekledin gerek yok yahu. 10 sene sonra emeklisin. 15 sene sonra orta yaş bitmiş olur. Ne gerek var. Al maaşını keyfine bak. Bir huzur evi bulalım keyfine bakalım. Bırak aman sende
Evet evlenilir ama yine de sevdiğin olmak zorunda. Sevmediğin biriyle aynı çatıda kalmak, zindana dönüşür..
Sevdiğinle ise dört duvar, Cennetasa bir bahçedir..
Tek sebep yalnız kalmamak olmamalı bence. Sevmedikten sonra kimseyle evlenme abla. Emin ol sevmediğin biriyle aynı evde yaşamaktansa yalnızlık daha iyidir.
Ya da kendin gibi evlenmeyi düşünmeyen bir arkadaşın varsa onunla beraber yaşa daha iyi. Birbirinize destek olursunuz can yoldaşı olursunuz.
kesinlikle hayır. yalnız olmamak için evlenmene gerek yok. kada dengi birini bul kız arkadaş da olabilir. karşı cins de olabilir. evlilik en son düşüneceğin şey olmalı...
Evet evlenirdim. Bende çok uzun süredir yalnız ve mutsuz ama olgun, tecrübeli, sadık, arzulu ve doyumsuz erkeğim. Saygı ve sevgi olmaza olmazımdır. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
Ben de 34 yasindayim ogretmenim. evlenmek bir kere bir kisiyle istedim. onunla da olmadi. artik istemiyorum. mecbur degilim bence, sevmeden zaten evlenemem. artik kimseyi de begenip sevemiyorum. ailemle yasiyorum mecburen. ayri eve cikabilsem hic evlenmem zaten. hayatina bak gez dolas
Evlenebilirsin de, yeter ki evleneyim kim olursa olsun kafasında evlenirsen kısa sürede boşanırsın
Bence evlen sonra geç olabilir yuvanı kur yanlız olmuyor nere kadar yanlız kalacan evlilik berekettir huzurdur mutluluklar kardeşim
Kafana uymayan birini hayatına uyduramazsın, ağrımaz başını ağrıtıp boş konularla boşa zaman harcarsın
Yalnızlık bir. neden olabilir. Ama tek başına olmaz. İçe de sinmeli seçilen eş bir. nebze sevgi olmalı ve uyum..
İçinden evlenmek geliyorsa evlenirsin burada herkes evlenme dese napacaksın evlenmeyecekmisin mesela?
Huzur icin evlenilir. Senin gibi biriyle evlenmek isteyen cok olur. Ilerde keske dememek icin biraz ac kendini
Ailenle gorusmelisin yasarlerken bu kadar uzak olmak dogru degil kotu de olsa seni buyuttuler bu yasa getirdiler
Evlen tabii
ya da yanına bir kedi al ya da kiracı vs yalnız kalma
Neden ailenle iletişimi kestin neden arayan soran yok
Yalnız olmamak için evlenilmez. Karşılıklı sevdiğiniz insanla evlenilir. Evlenmelisin ve denemelisin mutlaka.
Evlenilir ama sevginin de olması lazım bence. Çünkü zamanla sıkılınabilir.
O kadar dasegil illa karşınıza biri çıkar evlenirsiniz ama yanlız kalmamak için evlenmek tuaf
Yalnız olmamak için evlenmek çok saçma. İnsanın mutlu olması için evlenmesi şart değil.
Yalnız kalmak daha akıllıca zoraki evlilik yerine.
evlenilir yalnızlık zor ama kafa dengi biri lazım yoksa anlaşmazlıklar kavgalar başlıyor pişman oluyon. nerde yaşıyon sen? ve ailenle iletişimi niye kestin
Hayır evlenilmez, yaş farkı olmasa tanışmak isterdim. Tabi karşılıklı duygu ve bağ olduğu sürece.
Sırf bu sebepten evlenirsen ilerde yalnızlığı bıraktığına pişman olabilirsin
Yalnız kalmamak için değil, Allah rızası için evlenmelisin
evlenilmez demek isterdim de bir kaç aydır ben de bunu sorguluyorum :D
Peki 34 yasina gelincemi bu soruyu sorma gereksimi hissettin:)
En büyük hata olur yağmuran kaçarken doluya tutulursun , hangi şehirdesin?
Merhaba Ben de yalnızım ama evlenmeyi düşünmüyorum ama tabi bu kişisel tercih 🙂
Hiç tavsiye etmem. Bazen kaliteli yalnızlık iyidir.
Dengini bulursan hiç vakit kaybetme yuva kurmak gerçekten çok güzel
Herkesin farklı bekkentisi var tabiki evlilikten
Yalnızlık iyiridr boş ver
Sen de mi yalnızsın
Evet kendi kendine mitlu olamayan bsaksi ile mutlu olmaamz
Aynennnn
Mutluluklar dilerim
Sanada
Ya evlenince daha yalnız kalırsan
İşte o benim bitişim olur
O zaman insanlarla tanış ve gerçekten kafana uyan biri ile ol
Cok sagol
Sen de sağ ol umarım mutlu olursun
İnşallah sende
Amin teşekkürler:)
Nedemek Ben sana tesekkür ederim
Önemli değil ne yaptım sankii...
sırf evlenmek için evlenmek doğru değil
Haklısın
Hayatının hatasını yaparsın :D
😅
Yok tam aksine
yanlızlık Allah a mahsusdur evlenmeni tavsiye ederim ileriki yaslarda yanlığını daha çok hissedersin
Evlat sahibi olmak istiyor insan ama doğru kişi ile
evlenilir sevgili arkadaş felandmı yok
Yok
Saçmalama sence sadece. Bu sebeple evlenirsen seneye mahkemeye gidersin
Durumuna üzüldüm bende bekarım fakat ailem var en azından senin kimsen Yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?