Açıkçası bu kavramı nasıl tanımladığınızı da merak ediyorum yani normal her insanda geçerli olan gurur değil özel olarak erkeklerin incindiği olaylarla ilgili hassasiyet noktaları olsa gerek...
Sizin de hassasiyet göstermeniz söz konusu oluyor mu erkeğinizin erkeklik gururu incinmesin diye
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Erkeklik gururu denen şey kendinlerini kadınlardan güçlü üstün görmeleri ve bunun aksi ima edildiğinde incinmeleri. O yüzden umrumda değil
Üstün değil belki ama güçlü olmak biraz evrimsel bir duygu canım... Doğa dişilerin hepsine ama erkeğin sadece güçlü olanına varlığını sürdürme ve genlerini gelecek nesillere aktarma hakkı vermiş özellikle memeli türleri hep böyledir...
Olabilir ama şu anda şartlar değişti bu içgüdüye karşı koyup hepimizin eşit olduğunu kabul edebilirler
İçgüdü milyon yıllık... 50 senede çöpe gider mi? gerçekten inanıyor musun buna?
Ayrıca kadınlık gururu diye bir şey var.
Ona ne diyorsun?
Tamam ona bakarsan kadının da anne olma, bir erkeğe ait olma gibi içgüdüleri var ama karşı koyabilen bir çok kadın görüyorum. Sen buna ne diyeceksin
Karşı koyması gerektiğini ona söyleyen ve türlü türlü propaganda araçlarıyla ikna edenlere sormak lazım...
Ayrıca her erkek %100 erkek değildir her kadın da %100 dişi değildir zaten erkek %80-90 civarı erkek oldupu için erkek doğuyor dişiliği de %80-90 olan da kız doğuyor...
Her kızın içinde erkek her erkeğin içinde bir miktar dişilik vardır...
Ama bazı erkekler %100'e yakın erkektir bazı kızlar da %100'e yakın dişidir...
Ama bazıları da yine cğnsiyeti tamam ama %100e yakın %95-%5 değil %75-%25 kalmış oluyor...
Kadınlık gururu da üstünlük taslama anlamına mı geliyor mesela?
Kadınlık gururu için yorumunuzu merak ettim...
O da mesela göz ardı edilebilir bir şey midir sizce?
Mesela örnek verebilir misin kadınlık gururu konusunda
Reddedilmek, beğenilmemek başlı başına kadınlık gururu konusudur...
Mesela bir çöpçatan operasyonu yapılacağı zaman önce erkeğe kızın resmi gösterilir erkek beğenir "olabilir" derse kıza erkeğin resmi gösterilir... neden çünkü önce kıza gsiösterdin ve çocuğu beğendi diyelim o zaman çocuğa gösterildiğinde "yok bana göre değil" derse kıza gelip de "sen beğendin ama üzgünüm oğlan senle görüşmek istemedi resmini görünce" denmez... ama bu erkeğe söylenebiliyor sorun yok.
Buna karşı da mesela araba kazası yaptın yanında erkek var; diğer taraf çok dostane yaklaşan tipler değilse senin çok fazla konuya müdahil olman özellikle de erkek "tamam ben hallederim" dedikten sonra elin adamlarıyla laf yarıştırman orada erkeğinin senin haklarını korumakta aciz kalacağından endişe ettiğin mesajını verir... erkeğin gururunu kıracaktır bu..
Hmm kadın arzulanmadığında beğenilmediğinde kendini eksik hissediyor. Aslında erkeğin bir objesi gibi. Ona da karşı çıkıyorum😂
Ya erkek de güçsüz olduğunda işlevsiz hisseder...
Siz bu içgğdüleri neden savaşılacak şeyler gibi görüyorsunuz anlamadım...
Bunlarla savaşarak mutlu olmak sizce mümkün mü?
Bu içgüdülerin hepsi insanları bir kalıba sokuyor zaten bir tarafın güçlü ve baskın bir tarafın zayıf olması midemi bulandırıyor. Belki de adalet duygumun çok yüksek olmasındandır. Bence hepimiz istersek bu içgüdüleri kontrol edebilir başka şekilde yaşayabiliriz
Ay içimi kararttın valla sanırım feministsin sen...
Eveeeet
Müsait yerde inecek var :)
Yani saygı her ilişkide olmalo ama incinmeisn diye ekstra ilgi veya hassasiyet kimseue göstermiyorum
Erkek cinsiyeti anlamında bir hassasiyetiniz yok yani
Hayır yok karşılıklı saygı elbette olmalı ama erkek diye hassasiyet göstermem
Yani onun erkek olması bit önem arz etmiyor diyebiliriz doğru mu?
Tabiki de
Bu durumda sizin de kadın oluşunuzun onun için bir önem arz etmesini ve bununla ilgili bir özel titizlik veya nezaket göstermesini de beklemiyorsunuzdur tahminimce... yani siz bir erkek de olsanız sizinle ilgili hangi saygı kuralları ve öncelikleri dikkate alınmalı ise erkeğin size karşı bu çerçevede davranmasını doğru buluyor olmalısınız...
Aynn