Çektiğimiz acının kederin hüznün bir ömrü geçecek geçemeyecek bir zamanı var mıdır sence? ne kadardır bu süre senin zarfında?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çektiğimiz acının kederin hüznün bir ömrü geçecek geçemeyecek bir zamanı var mıdır sence? ne kadardır bu süre senin zarfında?
Bazı acılar zamanla geçer hatta tebessüm ettiklerin, iyi ki olmamış dediklerin bile olur ama bazı acıların tarifi telaffuzu süresi yok. Mesela önce baban sonra annen gözlerinin içine baka baka ölse ve senin elinden hiç bir şey gelmese bu acıyı unutmaya ömür yeter mi. Hiç hissiyatını kaybettiğin oldu mu, sanki birisi elini göğüs kafesine sokup ciğerlerini söküyormuş gibi. Hayatımda hiç o kadar dua etmemiştim benim canımı al ona ver diye. Ben neden hayattayım neden beni tek başıma koydun şu dünyada diye sorduğun oldu mu mesela. Allah kimsenin başına vermesin kendim ölmeyi tercih ederdim. Birde anneler babalar günü yapmışlar annesi babası olmayanlar ekstra ağlasın buda bizden olsun diye. Bahsettiğin şey aşk acısıysa yorum yapmaya bile lüzum duymam.
Acının ömrü, birçok faktöre bağlı olarak değişir. Acının ömrü, acının şiddeti, türü, nedeni, kişinin duygusal durumu ve kişisel başa çıkma mekanizmaları gibi birçok faktörden etkilenebilir. Bazı acılar zamanla azalırken, bazıları daha uzun süre devam edebilir. Ayrıca, acının ömrü üzerinde etkili olan diğer faktörler arasında kişinin duygusal ve zihinsel sağlığı, sosyal destek ağı, yaşam koşulları ve acıyla başa çıkma becerileri de yer alır.
Bazı acılar zamanla azalırken, bazıları kalıcı hale gelebilir. Örneğin, kayıp, travma, hastalık veya ilişki problemleri gibi derin duygusal acılar uzun süreli etkilere sahip olabilir. Ancak, zamanla kişi, acıyı kabul etme, başa çıkma stratejileri geliştirme ve iyileşme sürecine adım atmaya başlayabilir.
Unutulmaması gereken bir şey, acının geçici olduğu ve zamanla iyileşme sürecinin mümkün olduğudur. Acı, yaşamın bir parçasıdır ve insanlar çeşitli yollarla bununla başa çıkarlar. Acının ömrü hakkında kesin bir kural olmamakla birlikte, duygusal iyileşme ve süreçlerde ilerleme zamanla mümkün olabilir.
Her acı mutlaka zaman süzgecinden geçtikten sonra hafifliyor.. Yoksa kimse yaşayamazdı..
Teşekkür ederim..
Rica ederim..
Her sıkıntı ve acıdan sonra mutlaka bir hafifleme vardır. Acılar geçer ama izi kalır
Cevap
15Cevap
Evet vardır.. bir süre insan acı çeker ama daha sonra alışırız.. zaten acıları da unutmam ben.. sadece bir şekilde alışıyorum veya artık etkilemiyor beni ama bazı acılar var ki çözülmeden geçmiyor maalesef
Acı zamanla yerini hüzne bırakır. Acının ömrü vardır ama hüzün asla geçmez. Sadece saklanır ve gerektiği yerde ortaya çıkar.
Acının ömrü yoktur miktarı vardır.
Bu miktarı ne kadar insanla paylaşırsan sana o kadar az kalır.
Mutluluk ise tam tersidir. Ne kadar paylaşırsan o kadar çok sana kalır.
Yalnız insanlar genelde acı duygularını daha derin hissederler sebebi budur.
Her şeyin bir ömrü vardır. Bazı acılar unutulmaz ama gömülebilir. O gömüyü kaşımadıkça ortaya çıkmaz.
Benim için acının ömrü, yaşadığım olayın şiddetine göre değişir ama 1 ayı geçtiği olmadı şu ana dek.
Bütün acılar zamanla unutulur. Unutmak güzel bir şey aslında, insan işin nimet. Zamanla her şey yoluna girer.
Evet insan beyni unutur öyle programlanmış ama ben bana acı veren olayı unutsam yapan kişiyi unutmam affetmem
Bazı acılar hiç geçmez ama acısı azalır gibi
Vardır tabi ya. Herkese göre zamanı farklıdır.
Bazı acılar seni bitiriyor ama illaki geçiyor
Her karanlık aydınlığa kavuşur. Süre değişkenlik gösterir elbet.
Kişiye göre değişebilir. Olmayan aşkın acısını yıllardır çekiyorum ve bitecek gibi değil.
Hiçbir acı ilk andaki dozda hissettirmez kendisini..
Bazı acılar geçmez. Alışırsın onunla yaşamaya.
2,5 senede benim acım falan hafiflemedi daha da hafifler mi bilmiyorum ama sanmıyorum da...
Her duygunun bir raf ömrü vardır, acı da buna dahildir..
Zamanla hafiflemese acıdan ölürüz herhalde
Bir geçer diğeri başlar.
Aşk acısı 3 yıl sürer ve biter Allah'tan
Hafifler ama geçmez
Evet var bir zaman sonra insan alışıyor her şeye.
3-5 gün vardır
Var tabi mezara girince bitiyor
Geçici.
Kesinlikle yoktur acı her yaşta acıtır
Herşeyin ömrü var bir gün sona erecek
İnsanın kendisinde biter
Bence vardır
Sana bağlı
Ölene dek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?