Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Mesafeli olmak kişiye göre değişir.. mesela yeni tanıdığım insanlara karşı mesafeli olurum genellikle hemen güvenmem.. ya da hemen samimi olamam.. birde tanımamıza rağmen sınırlarımızı belirlemek vardır bu da yine bir yere kadar mesafe gerektirir.. insanın kendini bilmesi.. çizgisini çekmesi ama bunu çoğu kişi maalesef yapmıyor günümüzde.. çok samimiyetsizler ya da güvensizler.. bu yüzden de uzak duruyorum çoğu zaman yeni insanlardan.
mesafe, gerçek anlamda da kastedilen anlamında da olması gereken bir şey.. Hem saygınlığı artırır hem seviyeyi korur hem de saygıyı muhafaza eder.. İlişkinin adı ne olursa olsun mesafe gerekiyor, mevzu insansa.. Çünkü kimileri, mesafeyi daraltınca laubali olmaktan geri duramıyor..
Bana göre saygı göstermenin önemli bir yolu. Öyle ki şimdilerde insanlar yapışık hareket ediyorlar, az bir mesafe ara (minicik yahu 😃) herkese alan bırakır ve rahat hareket imkanı sağlar. İlk seçenek kaçacak yer arar, bunalır, isyancı olur. İkinci seçenekte kaçma isteği, bunalmışlık ve isyan olmaz, isteyerek kalır. Bazen insanlar yanılır, kontrolsüzlüğün kontrolcülükten daha iyi olmadığı ne belli he ne belli. 😃
Dünyanın en güzel şeylerinden biri olabilir. Haddini aşan olmuyor mesafe koyduğun zaman.. Sana cıvık cıvık hareketler sergilemiyor. Bir çizgi çiziyorsun ve kimsenin o çizgiyi aşmasına müsade etmiyorsun.
Kişiye özel bir alan var, bir sınır, herkesin bu alanı farklı, o sınırı geçmeyecek şekilde iletişimde kalmak olabilir. Ama bazı insanlar mesafe ve buzdolabı gibi olmayı karıştırıyor bence.
Cıvık cıvık herseyini ortaya dökmeyeceksin, kafanda herzaman bir şüphe olsun insanlara karşı, seni üzebileceklerini tut aklında. Ona göre çok fazla kendinden ödün verme, iyi oldu ama aranda ince çizgi mutlaka olsun.
Etrafına kalın duvarlar örmüş bir insan ve duvarın dışında bir toplum. İnsan duvarın üstünden toplumu gözlemliyor. Gerektiğinde duvarın üstünden iletişim kuruyor. Asla dışarı çıkmıyor veya oraya kimseyi almıyor.
Bence mesafeli olmak karşıdaki kişiyle yüz, göz olmamaktır. Olur olmaz yere şakalaşma, gülüşme olmamalı sanırım benim mesafeli biri olmam gerekiyor. İnsanları kırmamak adına yüz göz oluyorum.
Belirli bir çizgi çekerek, özel hayatım vs. hakkında konuşmam. Kendi özelimi anlatmam sadece benim çizdiğim sınırlar çerçevesi içerisinde muhatap olurum.
Verdim aslında cevabı hem fiziki hem ruh sağlığı dinginlik için yapılması gereken bir şey istisnai 2-3 kişiye daha yakın olabilirsin ama geneli bu şekilde olmalı