Arkadaşlar bulunduğum ortam ve insanlar bana göre değil. Asla kimse kimsenin ne düşüncesine ne de fikirlerini saygı duymuyor. Benim ailem de hakeza öyle. Bu kültürü ve insanlarını sevmiyorum bana bir nevi baskı, sıkmak olarak geliyor. Çok ufaktan sebebsiz yerden sorunlar çıkabiliyor. Ailemle de sorunlarım var ve benim ciddi anlamda psikolojik sorunlarımin olduğunu düşünüyorum. Ailemle tartıştıktan sonra sinirleniyorum ağlıyorum çok kötü oluyorum ve ciddi bir şekilde ellimle kafami darp ediyorum. ya da kafamı duvarlara vuruyorum. Ve sanki krize giriyor gibi oluyorum ama bilinçim açık. Benim kendime gelmem için ne yapmam lazım 😔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılunutmaki aynı ortamda yetiştiğin için sende onlardan bu huyları alacaksın.
onlardan nefret yerine birazda sen onları anlamaya çalış.
ama daha küçük ya da genç yaşta olduğunu düşünüyorum yaşın ilerledikçe her şey sıradanlaşacak. ve o toplumun içinde kendini yıkmaya değil ayakta tutmaya çalış.
eminim sen çok güçlü ve zeki birisin hayat yaşamaya değer bunu unutma. ve şunu bilki İstanbul sokakları ailesinden kaçıp kurtulacağım derken rezillik çeken genç kızlarla dolu.
herşeye rağmen seni en çok onlar seviyor.
dışarıda düşmeni bekliyen çok insan var unutma...038 Yorumla
Soran+1 yılEvet daha yaşım çok genç. Hayat tecrübelerle dolu. Yaşım çok genç olmasına rağmen kendimce baya tecrübe kazandıgimi düşünüyorum insanlar çok acımasız. Ben herkesi anlamaya çalışıyorum ama kimse beni anlamıyor bu çok kötü. Ne hayattan ne de yaşamaktan zevk alamıyorum. İnsanların gerçek yüzünü gördükçe hayat yaşamaya değmiyor. Kimin neyi nerden vuracağı belli olmuyor. Ben çok yoruldum herşeyden
- +1 yıl
tam aksine yorulma ve mücadele et.
her sorunun altından başarıyla kalkabilecek zekaya sahipsin.
ve sor sorunun altından daha güçlü şekilde kalkacaksın.
evet çol kötü insanlar var.
ve biliyorsunki bunun manevi örneği melek ve şeytandır.
herkes melek olamadığı gibi herles şeytan da değildir.
ve sen artık insanların sana nasıl davrandığına bakarak kendi terazini oluşturacaksın. güçlü kal güç mücadele ettikçe kazanılır. - +1 yıl
ve şunu unutma ben şu cümleyi çok kullanırım benim derdim senin derdini diker.
sakın haa sadece bu dünyada senin sorunun olduğunu düşünme. büyüdükçe yaşın ilerledikçe dertlerinde büyüyecek.
ama sen hep mücadele edesin ve başaracaksın
Soran+1 yılÇoğu zaman canıma kıymak istedim. Ama derinlemesine düşündüm ben bunun hesabını Allah a veremem. İnsanları tanımak istemiyorum artık. Ben insan tanıdıkça mutlu olup gerçek yüzleri gördükce daha kötü oluyorum. Her insanın bir hayali bir amacı olur ama benim hayalim gayem yok. Amaçsız bir şekilde yaşayıp gidiyorum ne bu dünya için ne de öteki dünya için. Bu durum hiç hoş bir durum değil. Ve ben bundan da zevk almıyorum. Bana bunları yaşatan insanlara da hakkım helal değil. Benim umutlarım çalındı, hayallerim çalındı, güvenim, inancım ve daha nice maneviyetim çalındı..
- +1 yıl
sakın saçmalama canına kıymakta neymiş.
seni sinirlendirenlerin inadına ayakta kal. hayalin ve hayen olmasada olur sadece günü güzel yaşa. sen bu günün gerekenlerini yaparsan yarınların otomatik olarak düzene girer. bende dahil
insanların iki yüzü var bir taraf iyi bir taraf kötü bazen iyi yüzümüzü bazen kötü yüzümüzü göstermek zorunda kalırız.
bunları öğrenecek yaşa geldiğin için zoruna gidiyor ama hayat maalesef böyle.
peki şöylede düşünebiliriz eğer her şey çok güzel olsa kötü hiçbir şey olmasa güzeli neyle kıyaslayıp güzel olduğunu anlardık.
kötülüklerde olacakki güzellikleri ayırd edebiliriz. - +1 yıl
cümle kuruş şeklin zekice.
ama karamsar. ben sana abi kardeş ya da arkadaş olacak yaştayım ama umarım genç bir delikanlı sana sevgisini verecek seni mutlu etmek için elinden geleni yapacak yarınların çok güzel olacak. babalar abiler anneler ya da akrabadaki büyükler sana kızabilir sana kızdıklarında hayatı bir kenara atamazsın. bu dünya nın geleceğinden sorumlusun ebeveynlerinden gördüğün hataları çocuklarına yapmayarak dünyayı daha güzel bir hale getirebilirsin. sorunlardan kaçamazsın. bazen de lulaklarını kapatıp her söyleneni duymamalısın. o öyle demiş şu böyle demiş bu dünya da senden daha önemli kimse yok bu sözümü unutma en önemli sensin kendin in mücadele vermelisin. kimse senin kadar senin için mücadele vermez
Soran+1 yılCana kıymak öyle kolay bişey değil zaten. Bunu yapmak için gerçekten ciddi derecede delirmek ve herşeyi gözden çıkarmak gerekir. Ben hayatımı kurtarmak istiyorum. Hayatımı kurtarayım ailem umrumda değil. Ve bu hayatimi kurtulmak için de çok çaba sarf etmem lazım. Ailem arkamda durmuyor. Ne yapıp ne edip ayaklarımın üstünde durmam lazım. Ben hayatımı ancak o zaman değiştirmiş olacağım. Hayatım çok kötü geçiyor, kötü geçmesine rağmen keşke ailem de manen yanımda olsa. Ve ben sıkıntı yaşıyorsam sadece çevremdeki tanıdığım insanlardan dolayı değil ailem de bunların içinde başlı başına
- +1 yıl
hiçbir anne baba çocuğunu kötü olmasını istemez.
tabiki hata yapabilirler.
örnek= bir bebeğin eline bir civciv verirsen onu çok sevdiğinden sıkarak öldürür - +1 yıl
senin ailen senin daha iyi olabilmen için uğraşıyor. srni çok srvdikleri için sana zarar gelmemesi için. çünkü onlar senden daha tecrubeli. diyorsun ya insanların iki yüzlülüğü, işte onlar neler görmüm neler ve o kötülüklerden seni uzak tutmak istiyorlar.
belki anlatma şekilleri belki öğretim şekilleri yanlış olabilir ama seni seviyor ve düşünüyorlar ben buna yemin edebilirim.
çünlü bende bir baba yım
Soran+1 yılEvet sözü geçmişken kısaca bahsedeyim. Ben 23 yaşında genç bir kızım. Ve ben hayatima ilk defa birini aldım. bundan 10 ay öncesine kadar her şey yolundaydi. Güzel bir ilişkimiz vardı evlenecektim onunla. Çok güzel hayaller kurduk. Mobilyarimizi seçtik beğendik aldık. Oturacagimiz eve gidip baktık. Çok şey yaşadık çok güzel anılarımız vardı birlikte. Ve bu işe artık ailelerimiz dahil olsun istedik. Nişan olsun yüzükleri takalım dedi. Bende tabi ki kabul ettim. Ailemle onun ailesi tanıştı. Oğlanın ailesi beni istemedi. Ve oğlan beni bir gece de silip attı. Ben bunların hiçbirini hak etmedim. Beni yarı yolda bırakıp gitmesi herşeyden daha çok pis koydu. Benim güvenimi çaldı. Umutlarimi, hayallerimi, inancımi her şeyimi çaldı ve gitti. Ben ona hakkımı helal etmiyorum. Allah a çok ah ettim. Yalvardım hüngür hüngür ağladım. Bana yaşantılarının aynısını yaşasın. Huzur mutluluk bereket verme Allah'ım dedim. Ben geceleri uykumdan ağlayarak uyanıyorum. Ağlaga ağlaya uyuyakaliyorum. Kafamı duvarlara vuruyorum. Duvarlara vuramazsam ellimle vuruyorum ama ben bana yapılan hiçbir şeyi zerre hak etmedim. Umarım Allah bunu da yanına kâr koymaz.
Soran+1 yılHiçbir anne baba, evladı kötü olsun istemez. Konuşma şekli çok yanlış, üslup da aynı şekilde. Ve zaten anne baba kendi aralarında bile mutlu değiller ki aile içi de mutlu olabilsin. Annem istemediği bir evlilik geçirdi. Ailesi yüzünden. Zorla ve baskı ile yapılan bir evlilik anne ve babanın çocukları nasıl olabilir. Onların bile kendi aralarında sevgi ve saygısi olmazken çocuklarina onu nasıl verebilir? Vermez veremediler dee..
- +1 yıl
belliki sende aşk acısı yemişsin.
dünyada ilk ve son olmayacaksın.
peki sana soruyorum. bu seni bugün yarı yolda bırakan genç evlendikten sonra sana nasıl davranacaktı sanıyorsun. sen aslında bir uöuruma düşmekten kurtulmuşsun da farkında değilsin - +1 yıl
aslında bütün bu anlattıkların çok derin mevzular. bence iyi bir arkadaşını karşına alıp onunla sıkça dertleşmelisin.
içini döktükçe rahatlıyacaksın.
ben bir abi arkadaş kardeş gibi seni dinleyebilirim istersen özelden yazabilirsin.
burada herkesin gördüğü bazılarının dalga geçeceği konuma ne seni ne kendimi düşürmek istemem.
sonuçta bütün bunları atlatacak iradeye sahip olduğunu düşünüyorum.
çünkü evvelinde çok şey atlattığın belli.
güçlü ol lütfen.
Soran+1 yılAşk acısı da denilebilir evet. Benim çok ağrıma gitti yarı yolda bırakilmak. ben en çok ona güveniyordum ailemden daha çok güveniyordum ona. Arkamda durmadı, duramadi. Ve beni bir gece de silip attı. Üzülüyor muydu evet üzülmüştü o da benim gibi ağlıyordu en son telefon konuşmasında. Ben hariç herkesin sözüne gitti dinledi ama beni dinlemedi. Ailesi benim hakkımda ne düşündulerse Allah da onlara onu versin. İyilikse iyilik. Kötülükse kötülük versin. Ama şunu da biliyor ki hakkımı helal değil. İki cihanda da ellerim yakanda olacak dedim. Oğlanın annesine de dedim ki , ah ettim inşallah o ahım da tutar dedim. Oğlana beddua vermek istemiyorum ama dua da edemiyorum. Beni mahvetti. Bugün benim arkamda durmayan evlenince anne baba sözüne gider beni boşarlar da diyorum. Hani insan diyor ya kader değilmiş ya da kaderim böyle imiş. Kaderi belirleyen insan ve insanın kendi öz iradesi. Herşeyi Allah in üstüne atmak doğru değil. Misal benim durumum kader evet ama bu kaderi belirleyen zaten biz insanlariz. Güçlü olmak istiyorum ama tek başıma yalnız başıma çok zor oluyor. Geleceğime odaklanmak istiyorum ama yapamıyorum. Çünkü ben bu psikoloji ile toparlanmam çok zor ve epey zaman alacak gibime geliyor. Eylül ayında kpss sınavı var ben o sınavdan güzel bir puan alıp hayatımı kurutmak istiyorum. Sadece hayatım değil. Hayat tarzımı yaşam tarzımi herşeyi değiştirmek ve yeni başlangıçlara adım atmak istiyorumm. Ve bunu başarmaktan yapmaktan gayri çarem yokkk.
- +1 yıl
gayri insanlara güvenmemeyi öğreniyorsun. (bunu kelimelerle değil icraatlerle yapmalısın)
bir erkek olarak erkekler hakkında sana tavsiye.
erkeklerin kızlardan beklentisi bellidir (sevişmek) gerçekten seven erkek sevgilisi ile evlenmeden önce ilişki istemez.. çünkü ya evlenemezse kıza büyük bir darbe vurmuş olur. eğer sürekli öpüşmek sevişmek istiyen erkek bilki gönül eğlendiriyor sonu kötü biter.
bundan sonraki aşk hayatında bu söylediğimi ön planda tut.
ve üzülme o üzülsün senin gibi birini kaybettiği için. senin karşına çok güzel insanlar çıkacak eminin.
sende ekonomiye değil seni gerçekten sahiplenebilecek biri ile ciddi ol
.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Şunu da belirtmek isterim ki oğlanın niyeti evlenmekten başka bişey değildi. Bana zarar vermedi. 10 aylık bir ilişkimiz vardı yakınlaşma söz konusu muhakkak olabiliyordu ama hevesi aldım artık bunu bırakabilirim diyen erkeklerden değildi. Ben çok sadık biriyim sevgime ve saygıma. Çok defa tartıştık küstük altan alırdım ona hiçbir zaman saygısızlık yapmadım sırf uzamasin ve eften püften sebebler yüzüne. Benim gibisini gerçekten bulamaz. Ne kendisi ne de annesi ne de yenegesi. Ve zaten çok merak ediyorum acaba nasıl biriyle evlenecek diye. Ve ben gerçekten güzel olan herşeyi hak ediyorum. Beni üniversiteden arkadaşlari ile tanıştırdı konuştuk güzel hoş sohbet geçirdik ve o insanlar da onun gibi aydın insanlar. birbirlerimize telefon numaralarimizi verdik. Ve ilişki bitince açıkçası arkadaşlari arar sorar diye bekledim ama arayan soran olmadı ben de telefon numaralarıni sildim. Oğlan benden ayrıldıkdan sonra bir buçuk ayın sonunda ben onu tekrar aradım. Yani geçen cumartesi günü. Ama ne telefonumu açtı ne de geri döndü. Az önce gene baktım yakın ve samimi arkadaşları benim telefon numaramı silmemeisler ve oğlan da hatta annemin telefon numarası silmemis telegramdan kayıtlı olduğunu anladım. Birgün belki geri bana döner diyorum da oğlanın ailesi benden nefret ediyorlar sanki. Benim elim ayağım sağ. Kör değil topal değilim. Ben gayet de güzel bir kızım. Oğlanuza çok daha fazla olduğum için istemediler sanırım. Benim beynim de zihnim de çok yoruldu. Ağlamaktan da düşünmekten de çok yoruldum. Güven kendi kendine oluşan bir şey değil zaman geçtikçe o vakit güven olur. Ben çok yıprandım evlenmeden. Eğer evlenseydim onunla kim bilir daha ne kadar ve nasıl yipranacaktim. Ah ediyorum her an her vakit. Bana yaşattıklarini yaşa diyorum. Umarım bir gün seni de yarı yolda bırakıp gidenlere rast gelesin diyorum. Ve en önemlisi işin gücün rast gelmesin diyorum. Ve zamana bıraktım herşeyi. Umarım birgün ahım yerde kalmaaazzz.
- +1 yıl
ben asla sevenlerin arasının bozulmasını istemem laki bu anlattıklarından senin tek taraflı sevdiğini hak ettiğin değeri almadığını düşünüyorum.
ve sana bir büyüğün olarak bir hayat dersi vermek isterim.
bu hayatta seni lıran aşağılayan küçük düşüren kimseyi savunmaya kalkma. onun sana yaptığı kötülüğü verdiği zararları düşün ve ileride eline düşerse ona neler yapacağını tasarla. düşüncede affetme.
affetmeki etrafınfakiler senin nasıl intikam alabildiğini görsün ve sana sataşamasın.
eğer böyle yufka yürekli olursan seni bu hayatta çok kullanır ve ezerler.
kendini ezdirme.
sana kimse bişey yapamaz. sadece korktuğunu görenler üstüne gelir hayat böyledir.
sen halen tutmuş seni geri aramasını bekliyor onu özlüyorsun. sen kendi ipinle kuyuya inmeye dünden razısın.
bu saatten sonra sana geri dönse seni alııp karısı yapsa sana ileride neler yapar biliyormusun hiç.
sana söyleyeceği ilk cğmle sen benim ailemle aramı açtın olacaktır. dünyanı zındana çevirmek istemiyorsan gel bu sevdadan vazgeç.
sen ALLAH ın sevgili kulusun ve ALLAH sana güzellik yaptı ama sen farkında değilsin - +1 yıl
eğer istersen sana hızır a. s ile hz musanın hikayesini anlatırım bir ara tam sana uyacak olan yaşam tarzına uyacak olan bir kıssa
Soran+1 yılYufka yürekli olmak kötü bişey değil. ya da duygusal olmak aynı zamanda çok duygusal biriyim. Ama bu şu demek olmamalı. Bu böyle birisi ben buna her türlü kötülüğü yapayım ezeyim demek değil. İşte diyorum ya bu yüzden de insanlar gerçekten çok tuhaf. Bana geri dönse de ben ailemi asla ikna edemem ve zaten ben öyle biriyle artık yapamam beni bugün yarı yolda bırakıp giden birisi evlenince de aynı şeyi yapmayacagi ne malum? Yani burada aslında güven zedelenmesi oluyor. Ve oğlanın benden ayrılırken de kurumuş olduğu cümleler içerisinde (Ben seninle evlensem bile abimle aramı açarsın) yengeden ötürü öyle diyor yani. Daha önce yengesi hakkında dedikleri şeyleri inkâr etti bu oğlan. Oğlan ben hariç herkesin sözüne gidiyordu. Ben vazgeçmek zorundayım zaten ondan. Çevremde bir çok kişi Kurtuldun ama farkında değilsin vs vs diyor. Olayın bizzat içinde olduğum için bazı şeyleri göremiyor olabilirim elbette.
Soran+1 yılEvet olur anlatabilirsiniz paylaşabilirsiniz nasıl bir kıssa olduğunu
- +1 yıl
Hazreti Musa bir gün Hızır aleyhisselama ona öğretmesi için yalvarmış Hızır Aleyhisselam ise sen benimle yoldaş olamaz benimle gelemezsin benim yaptıklarıma mana veremezsin demiş.
- +1 yıl
Hz Musa hayır Ne olursun seninle geleyim ve bana öğret Emin ol hiç sesimi çıkarmayacağım sadece Seni dinleyeceğim ne dersen Evet diyeceğim demiş. Hızır Aleyhisselam Hz yuşa'nın teklifini kabul etmiş yola koyulmuşlar bu öykünün İstanbul Boğazı'nda geçtiği anlatılır Avrupa Yakası'ndan anadolu yakasına geçmek için bir kayıkçıdan rica etmişler birçok Kayıkçı bunu kaygana almamış Lakin çok iyi bir insan onları kaygana alıp karşı kıyıya bırakmış Hızır Aleyhisselam ise onlara iyilik yapan Kayıkçının tekmesini kırıp teknesini batırmış
- +1 yıl
Yuşa Aleyhisselam dayanamamış Ya Hızır bu adam bizi iyilik yaptı oysa sen bunun tek sesini batırdın Sen ne yapıyorsun Bana bunu mu öğreteceksin demiş.
Hızır Aleyhisselam Hz yuşa'ya Yuşa Bak sen benimle gelemezsin demiştim bak yine sızlanmaya başladın Belli ki sen hiçbir şey öğrenemeyeceksin ne olur peşimi bırak ve git diye çıkışmış.
Hz Yuşa Tamam tamam susacağım dedi ve Hızır Aleyhisselam'ı takip etmeye devam etmiş.
Hızır Aleyhisselam o ara köyün birinden geçerken (Muhtemelen beykozlar da bir yerdir burası da) Yıkık dökük harabe gibi bir evde kötü bir babanın çocuklarına zulmettiğini görmüş ve gidip o yıkık dökük kırılmak üzere olan evin duvarını eliyle sıvazlayıp bir anda eski haline yıkılmayacak şekle getirip onarmış.
Hz Yuşa gene dayanamamış.
Ya Hızır ben sana mana veremiyorum Demek ki o güzel insanın kayığını batırdın Şimdi ise bu Çirkef insanın evinin duvarını tamir ediyorsun manasız işler yapıyorsun Ben bundan ne öğrenebilirim diye sitem etmiş.
Hızır Aleyhisselam gene kızmış yağıyor uşağı sen hiçbir şey öğrenemeyeceksin ve öğrenemediğin gibi sonunu beklemediğin gibi sabretmeyi bilmediğin gibi soru sorup duruyorsun sen ne olur peşimi bırak.
Hz Yuşa tekrar yalvarmış özür dilerim ya hızır Ne olur beni affet bir daha asla konuşmayacağım Ne olur bana öğretmeye devam et diyor yalvarmış ve Yollar devam etmişler.
Kavak yakınlarına vardıklarında İstanbul anadolu kavak ını bilenler bilir, deniz kenarında yüzüp oynayan Çocuklar görmüşler Hz Hızır Aleyhisselam çocuklardan birini tuttuğu gibi boğazlayıp öldürmüş. Bunun üzerine Hz Yuşa dayanamamış artık yeter ya hızır senin yaptıklarından ne mana var ne öğreti var Sen resmen zulüm ediyorsun demiş Artık bana ya bir açıklama yapacaksın ya da seni şuracıkta öldüreceğim demiş - +1 yıl
Hızır Aleyhisselam anlatmaya başlamış bizi boğazdan karşıya geçen adam çok iyi birisiydi Lakin Karadeniz'den boğaza doğru çok zalim bir korsan geliyor ve bütün gemileri batırıp insanlarını öldürüyor fakat bize iyilik yapan Kayıkçının kayığı batıp görüneceğinden onun kayığını hiçbir şey yapmayacak ve canını kurtarmış olacak. gelelim duvarını tahmin edip onardığım O Zalim Babanın Evine o evin köşesinin Altında Bir küp altın vardı o duvar yıkılsaydı O Zalim Baba o altınları alır harcar ve o çocuklarına hiçbir şey bırakmazdım şimdi o duvar babası ölene kadar yıkılmayacak ve altınlar çocuklara kalacak.
Peki ya öldürdüğün çocuk ne olacak diye yorum yapar Hz Yuşa.
Öldürdüm çocuk ise gelecekte Zalim bir katile dönüşecekti ve birçok insanın ölümüne sebep verip Birçok insana da eziyet edecektik Ben bunu görebildiğim için o kör çocuğu öldürdüm diye cevaplar.
Ve bu arada Hz Yuşa sepetinde taşıdığı akşam yemeği olan balıkları kaybeder Hızır Aleyhisselam da ona git o balıkları bul ve Akşam yemeğimizi bulmadan geriye dönme der.
Hızır Aleyhisselam ömrünün sonuna kadar o balıkları İstanbul kavaktaki kayalıklarda Arar ve bulamaz sonunda vefat eder ve türbesini İstanbul Kavak'ta yaparlar 7 metre uzunlukta olduğu düşünülen Hz Yuşa ile Hz Hızır Aleyhisselam arasında geçen bu kıssa dankendine bir ders çıkart. - +1 yıl
ayrıca birgün İstanbul a gelirsen h. z yuşa yı ziyaret etmeni öneririm
- +1 yıl
bazen bizlerin hayr dediğinde şer, şer dediğinde hayr olur.
ben öyle düşünüyorumki, sen ALLAH ın sevgili bir kulusun ve seni korumuş.
sana bir vesile kılarak seni korumuş.
O çocuktan ayrılman iyi olmuş Yoksa senin hayatını mahvederdi
Soran+1 yılBiz hep şey derdik Allah'ım hayırlısı ile olsun. Olsun ama hayırlısi ile. Son zamanlarda hayırlıysa olsun demeye başladık. Çünkü saçma sapan şeyler yüzüne kavga ve dövüş oluyordu. Bir de oğlan hep ben haklıyım modunda hiç kendinde hata aramıyordu. Nasıl desem hem çok güzel günlerim oldu hemde çok üzüldüm ağladım. Keşke o da benim gibi sadık kalabilseydi. Onu unutur muyum bilmiyorum. Her gece istisnasız rüyalarıma giriyor ve ağlıyorum çok üzülüyorum. Allah bana onu unutursun istiyorum. Aklımdan, kalbimden atmak istiyorum. Bana yaşattıklarini yaşasın. Yarı yolda bırakıp gittiği için umarım bir gün de onu yarı yolda bırakıp giderler. Çok üzülüyorum. Allah bana hidayet, sabır versin. Hadi ben kurtuldum da onunla evlenen kıza yardım etsin hem oğlandan hem oğlanın ailesinden çeker. Umarım huzur mutluluk bereket vermez benimle ayrıldığınin ömür boyu pişmanlığını yaşar
- +1 yıl
onu daha erken unutmanın yolları, yaşadığınız iiyi günleri değil seni kırdığı günleri hatırlayıp ondan nefret etmen olacak.
sen artık üzülmeyi bırakmalısın seni kaybettiği için o üzülmeli.
ayrıca bu sevgi dolu aşk günlerinde sana kırıcı davranan evlilikten birkaç yıl sonra sana neler yapmazdiki. aklını kullan lütfen.
seni bugün koruyamıyan yarın nasıl koruyacaktı.
seni süpürge edecekti emin ol.
Soran+1 yılUnutamıyorum. Aklımdan beynimden. kalbimden çıkmıyor. Aklıma hep yaşadığınız onca güzel günler anılarımız geliyor. Ağlıyorum hiç yorulmadan. benim kalbim çok ağrıdı. ağlarken Hıçkıra hıçkıra göz yaşı döktüm. İçim içimi yedi. Hâlen de öyleyim. Hiçbir şey yapmıyorum. Aç susuz ortalıkta geziniyorum. Ben üç dört gündür aç geziyorum yemek yiyemiyorum. Yatmaktan ve başımın ağrısından da sıkıldım. Ben kendimde nasıl geleceğim bilmiyorum çok çaresizim
- +1 yıl
Sakın bunu kendine yapma Ne yapmaya çalışıyorsun sen haksızsuz gezmek ne demek kendini öldürmeyi mi planlıyorsun bir an evvel kendini toparlamalısın ben buradan sana bu kadar üzülüyorum senin için üzülüyorum Sen neden kendin için bir şeyler yapamıyorsun
Soran+1 yılBilmiyorum Allah a dua ediyorum. Sürekli rüyalarıma giriyor uyanınca da ağlıyorum çok daha kötü oluyorum. Kendimi toparlayamiyorum.
- +1 yıl
Yalnız kalmamaya bak yalnızlığına unutmak için bir arkadaşınla sürekli sohbet et. Burada yazdıklarımız Çok uzun oldu artık okuyamaz hale geldik Eğer istersen Özelden sohbet etmeye devam edebiliriz Buradan artık cezaya düşeceğiz. Senin için yapabileceğim bir şey varsa seve seve yaparım. byby
- +1 yıl
Bugün avanos'tan geçiyordum aklıma sen geldin sana gerçekten üzüldüm ama elimden Maalesef sana teselli vermekten başka bir şey gelmiyor
- +1 yıl
Toparlayacaksın ve daha güçlü şekilde ayağa kalkacaksın
Soran+1 yılDünyada da farklı farklı insanlar var ve bende böyle biriyim.
Soran+1 yılkitapseveer5 bu hesaba gelir misiniz Instagram
- +1 yıl
tamam ins hesabı açacam
- +1 yıl
ben geldim inst sen gittin 🤣🤣
her şey gönlünce ve seni mutlu edecek şekilde olsun
En İyi Cevaplar
+1 yılDoktora gitmen lazım biz teşhis koyamayiz tedavi de edemeyiz. Buradaki insanlar çok acımasız seninle dalga geçebilirler o yüzden bir şekilde psikiyatriste git detaylıca anlat
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsunuz ben zaten lise 2. Sınıfta iken rehber öğretmenim bana çok yardımcı olmuştu ve şu an 2 yıl üniversitesi okuyup 2. Üniversite okuyorum ama açık öğretim ve o zamandan bu zamana kadar hâlen konuşuruz. Bana her zaman yardımcı olur. Doğru yolu gösterir. Yapmam ve yapmamam gerekenleri vs vs. Ben sevgi ve saygının olmadığı bir ortamda büyüdüm ve hâlen o ortamda da yaşam sürdürüyorum. Karşıma çıkan doğru bir insan ile evlenip gitmek istiyorum bu toplumdan
- +1 yıl
Evlenip gitmeyi çözüm olarak görme yine de. Hiç belli olmaz hayatın ne getireceği. Belki de tek başına yaşayabilecek imkanın olur. Bunu bana 4 sene önce söyleseler gülerdim. Ama şimdi kısmen istediğim hayatı yaşıyorum bahsettiğin toplumdan uzakta
Soran+1 yılDoğru insan deyip o yola çıkıp da o yoldan da geri sizi satınca. İnanın herşeyden soğuttuyor. Dünyadan elinizi çekiyor oluyorsunuz. Ailemle aram çok Iyi olmuş olsa doğru adam kovalıyip biran önce kendi hayatımı onunla sürdurmek istemez insan. Kendi ailesi kursun, kimseye hesap vermeyecek gibi mesela. Keşke benim de güvenceli bir işim olsa. Paramı kazanıp geleceğime yatırım yapabilsem. Herkesden uzak sakin ve huzurlu bir evde yaşayıp gitsem. Doğru vakit gelince de ailemi kurabilsemm
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Bakış açını değiştirmedikçe düzelmesi zor
02 Yorumla
Soran+1 yılBuradan bakış açımi değiştirilmesi gereken bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bu bakış açısı değişmesi de kendi kendine olan bir konu da değil bence
Vurma bence
01 Yorumla
Soran+1 yılO psikoloji ile vurmamak elde değil. Vurmak istemiyorum ama vurmak zorunda kalıyorum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım