Basarılarımın devamını getirdim sanıyodum ama sadece zorluyormusum. Yanı unı mezunu ama elınden bısı gelmeyen hayat hakkında dısarı çıksam ne nerde bilmiyorum. Basarılarımın yanında bu yönüm benı üzüyor. Boş slk saçma dersleri gectım afferım bana ıyı halt ettım. Ama bı bk bilmiyorum yemek yapmayı bıle. Özgüven 0. omrum boşa gecmıs resmen. Ömür dedıgın de boş bir şey zaten.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Niye herseyden bu kadar kolay vazgeçiyon hemen saliyorsun
Cok zorladım zaten bence
Bunlar duzelir herseyin caresi var
Her işte insanın zekası yüzüne çarpıyo bu dünyada
Sen çok fazla takılıp kalıyorsun bi konuya unutman lazim
Umarım unuturum çünkü birikmeye başlıyo gerçekten birikme dıye bır sey varmış. Biriktiği ıcın durduk yere bırakmalarım oluyo arada işlerimi ama yolculugun tuzu bıberı dıye baktım hep vazgecıslere. Hanı okul devamsızlıgını zorlamak saglıgıma gelen psikolojiıme gelen sorunlar felan hep tuzu biberi dıye baktım mezun olana kadar hiçbir seyı sorun etmedim. Ama hayatım başlamamıs bıle. Sadece kocaman bır yarıs görüyorum geçmişte. Hala bıtmedı bu yarıs. İş hayatı çok kötü kımse samımı degıl. Ayrıca ben zaten konuşkan degılım ezseler de konuşmuyorum, tebrık etseler de konuşmuyorum. Tepkısız olunca insanların ezme duyguları şahlanıyor. Bu bilimsel bır sey olabilir. Ben de karakterımı değiştiremiyorum. Rol de yapamıyorum. Bunları bırak iş de bulamıyorum kimse almıyo zaten boşuna okudum kendımı tanırım dıye okudum okadar 2 yıl. Kendimi tanıdım evet hiçbir şey yapamayan bırı olduğumu tanıdım. ıyıkı erkenden tanımamısım kendımı mezun da olamazdım hiçbir şey yapamadıgımı suankı kadar yoğun hıssetseydım. gercı olunca da bı şey degısmedı ama. Öf. Gerçekten çok anlamsız beynım gelıstı de ne oldu ya. Gelişince sadece yetersizliğımı gördüm kocaman bır boşluk yanı.
Senin bu durumu değiştirmen elinde sürekli böyle gidecek diye bisey yok bu boşluktan sıkıntıdan elbet hepimiz gectik. Psikolojikmen Şu an çöküntü yaşıyorsun seni anlayan biriyle konuşman lazım.
hayatının anlamını anladığın zaman olgunlaşınca anlayacaksın
Cıdden anlamı yok. Ben kımse bana zarar vermıs olmasın dıye hatalarımın her bır zerresınden sıyrılmayı bıle basarmıstım. Ama öyle bır duygusal an geldı kı dokunmalarına ızın vermedıgım temızledıfm her sorununumun basına yıne kendım döndüm. Mukemmeldım zararları atlatmıstım. o zararlardan sıyrılcam dıye tek bır ızlerı kalmasın dıye ne acı çektim. Ama olmadı başa dönmek de benım elimdeyse bu hayatta okadar dokunulmazlık oyunu oynamaya gerek yok. Her an başa dönebiliriz ve tamamen arındıgım zamanlar da gerıde kaldı. Hanı nerde değerim. Arınmıstım ben. Tekrar aynı seyı yapmak benım elimdeyse ben nıye olgunlasayım. Olgunlasmıstım zaten. İnsanlar dolaylı olarak zarar vermıs olmasın dıye bıle neler neler düşünüp önlemeye çalıştım. ama bukadar önemsesem de yıne de zarar vermelerine ızın veriyorum artık. Önemli degılız hıcbırımız. Toparlamaya calısmıcam. Toparlayan halim benden daha çok olgun veya zekı degıl. Bunlar tercıh. Sureklı kendımı arındıramam. O ilk düşünceyle olan bır seydı. Bıkere arıntın bozulursa başa dönüyorsun ya kendi elınle ya baskası. Mükemmel kalmayı hataları sıfırlamayı basarmıs biriyim. Ama umrumda değil. Olgunlukla alakası yok hayatın anlamı olsaydı kendımı temize çektiğim zamanlar devam ederdı. Bu döngüye gırmezdım.
bütün bu yazdıkların daha olgunlaşamamış olduğunu gösteriyor. olgunlaşan insan acıyı içine gömer yaşadıklarının hepsinin birer imtihan olduğunu anlar ve kabul eder yaradandan gelen herşeyi.
biraz maneviyat odaklı yaşamanı tavsiye ederim. bu dünya çok zor bir dünya. hayatında Allah olmadan huzura ermek çok zor.
Ben de dedıl kı işte kabullenme gücü de bıtıyo aynı döngüye gırıyorsun hep cıdden mukemmeldım ben acıyı sındırme konusunda dındardım çünkü. Sonra hatalarım oldu hatalarımı akıllıca def ettım kaç yıl ugrastım ama tüm ıplıkcıklerı tüm verilen zararları psikolojik ve bedensel zararları hep temizledim. Bedenime zarar verdıler kaç yıl hastanelerde inatla tedavı oldum. Ruhumu temızlemek ıcın de ugrastım hiçbir zarar verme bağları kalmadı benle ılgılı. Düşündüm taşındım kendimı affettim her seyı affettim mantıklı sekılde ıyılestım de eser de kalmadı geçmişten. Ama sonra naptım? Bıraz vakit geçti özgüvenim geldı unuttum her seyı yenı hayat felan derken bı baktım kendı kendıme ben zarar verıyorum başkasının zararlarını ayıklayan kız kendıne zarar verıyo. e döngü başa sardı sımdı. Bılmem kaç yıl oncekı çocuğun yaptıgını ben kendime yaptım ve dolaylı yoldan o da zarar vermeye hayatımda kalmaya devam edıyo gibı oldu şuanda çunku aynı konudan zarar verdım kendıme. (Bedenımın bır yerı onlar yüzünden çok ugrastım toparlamaya) sonra düzelince kendıme saygım sevgım gelnce bı baktım evde oramı kendım mahvediyorö mazoşist gibi aynı. İşte böyle olunca hiçbir anlamı kalmadı hiçbir seyın. Bu da bır dönem evre. Ama asla olgunsuzluk degıl bence çünkü aynı döngüye gırınce hayatın anlamını bilmemıs mı oluyorum yoksa okadar uğraştığım ayıklama ıslemını kendı kendime ben yaptıgm ıcın daha mı fazla olgunlaşmıs oluyorum?
çok soyut konuşuyorsunuz. eğer anlatmak isterseniz sizi dinlerim. özelden mümkünse
Tekrar ayıklayamam artık ıpın ucu kactı. Olgunluk sadece ıslerı toparlamak degıldır. En büyük olgun bendım zaten. şu an Aynı döngüye gırmek de benı hala olgunlasamıs yapmaz. çünkü egoluydum. Herkesın sorununu hallettım dıyorudm. Kendı egomu da alıp okadar sorun ayıklama donemımın agzına sıcıp hiç ettıgıme göre gerçek olgunluk şuanda gerçekleştı. Hayatın anlamını egolu egolu gezerken anlamıcam. Aynı döngüye defalarca gırıcem ve 2 kere aynı şey olduğuna göre artk olgunum. Belkı de sen 2 kere aynı hataya bıle dusmemıssındır bu mu olgunluk sence. yanı hayat çok güzel kendimizi sevelım dıye yaşamak da olgunluk degıl çünkü tekrar darbe yersen olgun musun o zaman görüyorsun. Ben temszlendıkten sonra bındaha hata yapmamak üzere yola cktım. Ama o hatayı bılerek ve isteyerek yaptım pısman degılım. Asıl olgunluk bu bence. Bıdaha hata yapmamak üzere yola cıkmıs insanın egosu vardır. Temızlendım superım felan der olgunum artık düşmem o hatalara der. Ama bence olgunluk bataklıkta olmaktr. Ben ıcımd gommedıgımı soylemedım ıcıme gömme teknıgımı anlatıyorum zaten şuanda. bundan alâ ıcıne gömme mı var. gommeyı bırsk dırekt çözdüm gecmıste. Şuanda gommeyı ogrendım. Hayatın anlamını anlayınca olgunlasırsın dedin sen ben tam tersıne hayatın anlamını bıldıgım ıcın olgun degıldım ve her seyı çözmeye calısıyordum dedıgın gibi arınmıs devam etmek olgunluk degıl cok fazla. Çünkü her insan arınma asamasına bıle gelemez dırekt gömer ıcıne bunu olgunluk sanar. Ben çocukken dındarken çok gömdüm. Sonra ergenken çözdüm çözünce arınınca havalandım. Hayatın anlamını anladım. Sen de büyük ihtimalle bu asamadasın ben hepsını yasadım. Sen ıcıne gömen olgundur dıyorsun. O zaman sana göre bır çocuk da olgundur. Ben ıcıne gömme asamasına ilk önce sorun çözüp hataya düşmeme kararı alıp hayatı sevıp ondan sonra gectım. 3. Adama yanı bu. Hayat degersız biliyorum ve o yüzden ıcıme gomuyorum
Hayat önemlı dersen ıcıne gommezsın. Senınkı celıskılı. Cozersın.
Bu dünya çözme dünyası değil kabul dünyası. çok da övme kendini. daha yolun başındasın...
Tamam aynı seyı dıyorz
tartışmaktan yoruldum diyorsun :D
Aşamalarımı yazdım ben. Dındar kabullenıcı çocuk, her seyı çözen ben, kabullenıcı ama hayatı sevdıgı ıcın kabullenıcı degıl. Senın bahsettıgın sadece 2. Aşama dedım sen cevap vermedın kı. Sen daha 2. Asamadasın hayatı sevıyorsun olgunluga böyle baktığını soyledın. Sen cevap vermedın. Ben 3. Asamadayım zaten. Hala çözmekle olmuyor dıyorsun. 3. asama neymıs bak bakalım. Anlamayan sensın ben sadece kendımı anlatıyorum.
hangi şehirdesin? enerjicilerden misin
Belkı de hıcbır zaman tamamen arınma yasamadım her seyı sktr eden kafalardan bı şey öğrenecek degılım. Ben hem tamamen arındım zamanında hem de oraya kendım gerı döndüm. Ikı halım de olgundu. Şu an daha da olgun. Çözmek olgunluk değildir demen de ayrı saçma zaten. Ben her asamamda olgundum daha fazla kanıtlamaya calısmıcam sen daha olgunluğu ömrün boyunca sktr edısınde sanarken ben 3 asama gecırdım hadi BB
Tamamen arınma yasamadın belkı de tamamen *
Sen show habere devam dayı boş ver ıyı geceler
neyle arınıyorsun?
vaftizle mi :)
Kelımelerı soyut dusunmeyı öğren yoksa gerçek anlamında sıkısırsın
Ben Allaha teslim oldum. çareyi onda buldum.
Evet cocukkenkı ben
o zaman çocukluğuna dön. hangi şehirdesin
Olsun ileri daima ileri
Umarım. Artık basarı yolunda ezenlerı umursamayacak duruma geldim. Tek yapmam gereken o yaşanacak acı günleri kabullenmek. Ama bunu yapamıyorum. Her şey kader dıye bakıp her kotulugu ıcıme attm. Kabullenecek bır seyım yoktu. Ama üzüntüler tak ettı benden bısı olmuyo kabullendım. Ezenler de zarar veremiyor. Ama eskıden zarar verırlerken bıle daha güçlüydüm anlatabılıyor muyum. Sındırebılıyor sonra unutuyordum en azından. şu an zarar veremıyorlar ama unutamıyorum hiçbir seyı
Bi tatil yap sen deşarz ol
Deşarj
Sen bu kadar uzun şeyleri nasıl yazıyon ya
Hızlı mı yazıyom uzun olmasına rağmen
Yemek işini kafaya takma o kolay
Doyumsuz musun
Ben doyumsuz olsam ne olur kım takar ya