Evet taşlaştırır.. Aslında belki de böylesi daha iyidir.. Çünkü bazı insanlar duyulan sevgiyi haketmiyor.. Değer nedir bilmeyen bir insan hayatımda olacaksa hiç olmasın daha iyi.. Çünkü ben onun sevgisine muhtaç değilim.. Değer bilmeyen insanları hayatında yer vermemek gerek.. İşte o zaman insanlar mutlu olabilir..
Evet, sevgisizlik insanın kalbini taşlaştırır. Çünkü sevgi çok önemlidir. Bir çiçeği bile bbüyütürken sadece güneş, su ve fotosantez yetmiyor. Ona sevgi de göstermemiz lazım. Çiçekle ilgilenmemiz, sevgi göstermemiz lazım. Mesela benim çiçeğim vardı. Ben işte o aralar Muğla'da okuyordum. Geldiğimde çiçeğimi sararmıştı, solumuştu. Anneme sordum da neden bu halde? Annem, kızım düzenli olarak suyu verdiğim, güneşlendirdim bilmiyorum, neden böyle oldu demişti. Anne ben her zaman onunla konuşuyorum, sevgi gösteriyorum demiştim. Yani size tuhaf gelebilir ama gerçekten bir çiçeği bile konuşursak anlıyor. Yani sevgi gösterilerek büyütülmesi gerekiyor.
Sevgisizlik insan kalbini taşlaştırmaz, hiç bir şey insan kalbini taşlaştırmaz... bazen hissizleştiğini hiç birşeyin anlamı olmadığını düşünmeye başlarsın, sonra bir gülümseme, bir cümle, taş sandığın kalbinde çiçekler açtırmaya başlar 🌸
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Evet maalesef öyle yapar.. bir yandan sevgi açlığı oluştururken bir yandan da artık insan bıkar.. daha duygusuz olur daha gergin sinirli olur.. bunu da sadece gerçek sevgi geçirir
Karşı cinse duyulan sevgi için cevap vericem hayır sevgisizlik kalbi taş yapmaz. Çünkü sevince şahsen ben acı çekiyorum. Mutlu olamıyorum. İçimde hep bir sıkıntı oluyor. En iyisi kimseyi sevmemek.
Sevgi insanın kâlbini yumuşacık ve sımsıcak yapabilir. İdeal formül karşılıklı sevgi ve güven içerir. Sevgisi yüzünden suistimal edilen insanın kâlbi evvelâ taş kesilir ardından da yanmış ateşin buz külü..